Korejci dohiteli evropske avte?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kia Cee'd je dobila 5 zvezdic na zadnjem testu EuroNCAP, poleg tega pa se hvalijo s 7-letno garancijo.

Novinarji so takoj začeli pisat o tem, kako so korejski avti dohiteli evropske.

Vaše mnenje? Se novi Hyundai, Kie in Daewooji res obnesejo kot evropski (in japonski avti)?

Meni se zdi, da so po obliki dohiteli japonske avte (Kia Cee'd, Picanto, Hyundai i30, Tucson, Santa Fe, Chevrolet Lacetti, Epica...), evropskih pa nikakor ne. Kako pa je s tehniko?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kar sem jaz lahko primerjal so bli korejci generalno vedno par let za EU avti...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak pa dajo potem k Cee'd-u 7 let garancije (5 let za celi avto, 7 let za menjalnik in motor)? Zakaj evropski in japonski avti ne dajo toliko let?

PS: Ne razumet mojega posta kot trditev, da so korejski avti dohiteli evropske - mene samo zanima če je kaj resnice v tem, ker z novimi korejci nimam izkušenj.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
korejci so že prehiteli evropo....oni lepo furajo preizkušeno, zanesljivo tehnologijo in razvoj nevem kakih vrst menjalnikov itd prepustijo bogatim koncernom v evropi ter japonski....

zato pa imajo malenkost nižjo ceno (čeprav niso poceni)...ostali ki pa kupijo golfa (samo primer - ne me linčat)) plačajo zraven še stroške razvoja novega menjalnika v amg meci.....

ne vem če gledam pride full optional tucson 7 starih mio sit, santa fe 10......in lahko se brez sramu primerja z EUropskimi koncerni, kateri se velikokrat tudi skrijejo tako s ceno kot z opremo....

ker 7 let garancije ti da samo tisti ki je neumen ali pa ve kaj proizvaja....glede na to kako kia raste dvomim da so neumni...

Pripravnik
23. jul 2007
64
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak pa dajo potem k Cee'd-u 7 let garancije (5 let za celi avto, 7 let za menjalnik in motor)? Zakaj evropski in japonski avti ne dajo toliko let?

Garancija ni v ničemer povezana s kvaliteto. Daje jo tisti, ki na druge načine ne more prodat proizvoda. Evropski avtomobili bi še vedno imeli samo eno leto garancije, če jih v podaljšanje nebi prisilila konkurenca.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik alter pravi:
Evropski avtomobili bi še vedno imeli samo eno leto garancije, če jih v podaljšanje nebi prisilila konkurenca.

ja samo ta konkurenca je bila evropska
wink-1.gif
........ seveda pa so se sedaj začele v to vmešavat tudi držav oziroma zakoni

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne se šalit. Človek, ki da kaj nase ne vzame kie oz. korejca sploh.

Če da človek kaj nase, tebe ne vzame resno.
grin1.gif

Sej veš, sem normalen, zato se s tabo skregam.
17758-icon_confused.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik alter pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Garancija ni v ničemer povezana s kvaliteto. Daje jo tisti, ki na druge načine ne more prodat proizvoda. Evropski avtomobili bi še vedno imeli samo eno leto garancije, če jih v podaljšanje nebi prisilila konkurenca.

Imaš prav, vendar pozabljaš, da ponujanje 7 letne garancije in nezaupanje v svoj proizvod, pomeni dvorezen meč. Po tvojem bodo sedaj Evropejci ponujali več letno garancijo.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
ksz...

pred 17. let so doma kupili Pony-ja (gls, limo, 1.5)... odlično je služil 8 let (samo in res samo redni servisi), dokler ni končal v skalah pri Kninu...
je pa res, da ni imel motorja, ki bi bil zadnji krik tehnike (dvojni fergazer, mitsubiši....) in je bil malo bolj žejen od sodobnih kolegov.

overall- z njim smo bli zadovoljni; sploh ker nam je Markovič prišparal 8000 mark pri kreditu.
grin1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Moje mnenje je, da so korejci cisto OK avti za vsakdanjo rabo. Se pravi za tistega, ki potrbuje avto za prevoz in ne za sminkirat. Z novim Ceedom in pro-Ceedom si bodo verjetno krepko popravili ugled in stereotipe.

Doma imamo Hyundai Lantro (mislim da l.98), ki je takorekoc neunicljiva. Zaenkrat pri preko 160K km se kar brez vecjih okvar (razen pocenega izpusnega kolektorja). Pa tudi Pony, ki smo ga imeli pred leti, nam je dobro sluzil.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Moj trenutni zidarski avto je ravno Pony, letnik '90, ta avto se po trpežnosti lahko meri z Golfom II (da o opremi ne govorimo)

Hyundai je dejansko zelo blizu. Kakovost tam že leta ni vprašljiva, oblika in izbira materialov pa vse boljša. Getz, Tuscon, Santa Fe in i30 lahko vedno konkurirajo primerljivi evropski konkurenci. Tudi ceed na zunaj (še posebej karavan) dobro izgleda.
Me pa veseli, da ima toliko ljudi predsodke, se vsaj kakšen avto brez napihnjene cene dobi.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to je vse, da pa sta oba avta grda pa, da je notranji dizajn bil zastarel še preden ste ga kupli, da so noter materiali ala bivša juga...to pa pozabljate..

Danes, korejci napadajo, precej dobro, a le dobro ali pa odlično sledijo...pustimo se presentiiti z naslednjo generacijo. Še vedno velja, in v avto branži še kako - -manj denarja manj muzike. Še pomnite, včasih je bil korejc res ugoden nakup, danes korejski malčki sploh več niso poceni..le zakaj, ker ce so hotli v korak z evropejci se je zadeva podražila. Šparati se da še na večjih limuzinah, ki pa roko na srce, ne dosegajo konkurence. So pa blizu kot je ze omenjeno.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kje so materiali ala bivša Juga? Res niso bili na nivoju evropsko/japonske konkurence 90-ih, ampak za Jugo so bili pa RolllsRoyci.
In ne pozabi, nekateri kupujemo avtomobile za to, da se v njih vozimo, in nas zanima predvsem razmerje med uporabnostjo, trpežnostjo in ceno.

Poleg tega je bila prva (in edina do sedaj) Lantra karavan tudi oblikovno na zunaj zelo privlačen avto in veliko se jih je prodalo ravno zaradi tega.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
no sej pravim...kr pogumno ... jaz pac korejca nebi imel (še)... tudi dacio vidis tu pa tam kako..ni blema. za vsak štil se metla najde al obratno.

še primer..eni kupujeo kitajske "ipode" jaz pac imam raj applovega cetudi sem dal 50% več.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
res je, sej to ni nic narobe...je pod usa nadzorom bil narejen in dizajniran v CA.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ne se šalit. Človek, ki da kaj nase ne vzame kie oz. korejca sploh.

Hm, niti Sorento ali novega SantaFe?

Za ceno malo rabljenega tuarega? Ni šans!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1591881

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1607902#

Pa da mi ne obesiš da je tuareg bencinc;

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1185324#

Razne navigacije in usnja več...

Nevem no... Sploh nebi upal primerjat.

Sicer pa vsak si naj kupi kaj mu sede, nekdo ko ma 35k in hoče met nov avto takega ranga, bo
pač prisiljen vzet korejo, samo 2 leti rabljen nemec od kakšnega direktorčka, z vsemi poštemplanimi papirji,
tut nemore bit niti slučajno mimosun.

Vsakemu svoje samo kak zgledaš ko se pripelješ z enim al pa z drugim. (ker tak avto se kupuje zarad izgleda,
ne pa namembnosti)