No takole, prvo naj povem, da so slike pretežno iz leta 2004 in 2005, nekam sem založil CD-ja od lani in letos (ko najdem, nalepim novejše fotke), kjer imam predvsem plaže poslikane bolj detaljno...
Tole je hiša kjer prebivamo, "moja soba" je tam, kjer je mansardno okno, slikano iz pomola, torej je med hišo in plažo samo cesta, ki pa ni ne vem kako prometna, spodaj je Konoba, gospodarji imajo prijavljen "seoski turizam", kar pomeni po naše neke vrste kmečki turizem
Konoba zvečer...
pogled iz "moje sobe" v dežju..., take jahte so dnevno parkirane v tem zalivu, nekje mam založeno sliko, ko sta se tukaj parkirala Bernie in Slavica Eccelstone
Sončni zahod, slikan s terase
Plaža "Vaja", cca. 5 km stran od hiše, do tja se pride z avtom, potem pa še 5 min. hoje navzdol, pesek na plaži je čisto bel, zraven je opuščen kamnolom. Iz tega kamna je narejena bela hiša v Washingtonu.
Pogled na zaliv in "našo" vasico 1
Pogled 2, v ozadju Pelješac.
Pogled 3
Pogled na Prlješac iz sobe
Čezoceanka, pogled iz sobe
Pot na eno najlepših plaž na otoku, Pupnatska luka, južna stran otoka. Pot je precej slaba, sicer vsako leto potegnejo kakih 500m novega asfalta, poti je kakih 7-8km, ampak s tem tempom (Dalmatinci), še lep čas ne bo dokončana, zato mi rentamo Wranglerja (55€/dan), pa se odpeljemo dol, vsaj enkart v 14 dneh, ker so pogledi res fascinantni.
Wild, wild west
Pupnatska Luka, pogled z vrha kakih 300-350 nm/v
Pupnatska Luka, plaža, detajl
Razgled v okolici Vele Luke
Mesto Korčula, zahod
Korčula, stari del z vrha
Vhod v stari del
Ulica 1
Ulica 2
Na plažah ni gužve, večje prodnate plaže so večinoma na samotnih delih otoka, do koder je potrebno z avtom ali skuterjem, na razdalji ob obalni cesti cca 12km od Korčula - Žrnovska Banja - Kneže - Račišče, so skoraj vse hiše čisto ob morju, tako, da ima vsak gost v apartmaju dejansko svojo plažo, ležalnik postaviš prvi dan in ga dejansko ne rabiš umikat do konca dopusta.
Če si želiš mivke na suhem in v vodi imaš tega na pretek v okolici Lumbarde, skrajno vzhodni del otoka, tam so nastanjene večinoma družine z malimi otroci.
Glede hrane.., konobic je ogromno.., naj omenim tiste, ki so meni vbšeč, v Mestu Korčula... Adijo Mare, Račiæanka, Kanaveliæ. V Lumbardi, Zure, Feral, Maslina.
Zame najboljša pizza na otoku je v Lumbardi - Torkul
Drugače pa najraje jemo pri našem gostitelju, ker smo "domači" in nam vedno prihrani svežo ribo in ostale zadeve
Se bom še kaj spomnil, pa napišem, če te pa zanima še kaj konkretnega pa vprašaj.