Kopiranje vsebine diska na nov disk

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupil sem večji disk in bi rad vso vsebino na novega prenesel, ker sem pred mesecem dni ravno vse na novo instaliral in mi ni vse na novo za delat.

Programov sem našel kar nekaj, ampak ne vem če znajo skopirat sistemski ali samo podatkovni disk.

Največ pohval sem našel za Macrium Reflect, ampak ne najdem ali zna prenest sistem.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Acronis True Image

Na novem disku ustvariš toliko particij kot jih imaš na starem ali pač po želji. Sistemsko particijo skopiraš s tem programom, ostale pa lahko direktno - kar v winsih (ali karkoli že imaš).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej direktno bi rad - da vtaknem not nov disk in skopiram vse na aktivnem sistemskem disku na novega.

Imam pa XP-je, sem pozabil prej omenit.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Postopku se reče "cloning", da boš lažje iskal.
Včasih je taki (preprostejši) program že priložen ali pa na voljo na web strani proizvajalca diska.

Mislim, da sem jaz to nazadnje delal z Acronis (ne bi vedel, točno kateri njihov program, poglej pri katerem je naštet cloning kot feature).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Našel sem Acronis Migrate Easy, mislim da bo to kar prava zadeva. V opisu piše vse to, kar sem iskal.

Bom poročal po koncu ''operacije''.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Dobri stari DOS Ghost opravi to delo z odliko, edino kar se ne sme pozabit da je je treba ob zagonu dodat -.... da podpira NTFS.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Pa ze, ce uporabljam - namesto Ghosta.
smile-1.gif
Najbrz se kako drugace imenuje. Prej sem uporabljal Ghosta, sedaj pa Ping, ki ima vec funkcij, uradno zastonj je, pa precej hitrejsi.