Kopalna kad, odtok

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Tako, dočakal sem da imam opraviti z mojstri.

V kleti je zamakalo, pregled po stanovanjih je pokazal da je pri meni v kopalnici odtok/sifon kopalne kadi gnil in da praktično direktno teče.
Skrbnik stanovanja je pripeljal s seboj mojstra, ki bo šele izdelal - naslednji teden - ponudbo.
Na vrašanje o kakšnem znesku se pogovarjamo pa ni želel nič povedat. To me vedno pri mojstrih fascinira.

Mi zna kdo tu povedati kaj me čaka ?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če je gnil le sifon potem nekaj 10€. Če pa je še kaj narobe z odtočno cevjo, kadjo, otežen dostop, potrebni drugi mojstri (zidar, keramik)... je pa lahko hitro nekaj 100€.

PS- le zakaj nisi poskusil zamenjati sifona sam, saj to ni tako komplicirano?

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Za to situacijo sem šele danes zvedel - pri meni se pač nič ni videlo.

Potrebni bodo drugi mojstri .. keramičarja je omenil.

In v bistvu me je ravno to zanimalo : ali nekaj 100 .. ali nekaj 1000 .. karkoli. Kot rečeno fascinira me da tega ne more izdaviti ..

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kot prvo naj pove o kakem sifonu je govora. Če je prastari svinčeni si nima kaj sam pomagati.

Kaj taka zamenjava potegne za sabo pa vemo - od začne rešitve štemanja samo okoli simona in 0.125 km ploščic, pa do zamenjave celotnih odtočnih cevi in posledično "nove" kopalnice.

Avtorju: a cevolom je zavarovan?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Verjetno mojster ni želel podati zneska, ker ne ve, na kaj vse bo naletel, ko bo pričel s sanacijo.
Poznam primer, ko se je na videz preprosta menjava ventila na koncu toliko zapletla, da so morali razkopati celo steno.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
@oriolus - ne drži ; ogled je opravil in na podlagi tega ogleda bo dal ponudbo.

Seveda se lahko izkaže na koncu da bo drugače, vendar da za to, kar je videl ne zmore podati ocene se mi zdi pa huda ..

Ja, zadeva je svinčena.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Vsekakor bom poročal kako se je zadeva izšla, mogoče bo koristen podatek za naslednjega, ki bo guglal
smile-1.gif

Mentalno sem pa že dal dva jurja v rezervacijo.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Mogoče neroden izraz - lokalno podjetje skrbi za naše instalacije in podobno .. je pač blok.
Skupne zadeve urejajo sami z lastnimi podizvajalci, kar je pa notranje je pa prepuščeno nam, lahko izberemo kogarkoli.
Ta mojster je opravil za njih strokoven pregled - mi je pa bil ponujen, neobvezno tudi kot izvajalec.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
@oriolus - ne drži ; ogled je opravil in na podlagi tega ogleda bo dal ponudbo.
Saj pri meni je bilo isto - pa pri drugih mojstrih je tudi. Vseeno če je kolikortoliko pameten mojster, vrže teh nekaj cifer na papir in jih sešteje (pa še kak procent pribije zraven), na koncu se lahko zadeve zelo zalomijo, voda je hudič!

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Nepomebno a ne, saj ne iščem (še) najugodnješega izvajalca ( tale pa nima slabih referenc) (sem pa 60 km vzhodno od metropole
smile-1.gif

Kot sem že omenil, bolj me zanima odpor do podajanja ocene.
Navsezadnje vemo, da je ocena, tudi ponudba z ustrezno klavzulo .. nekaj drugega kot račun.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Cene ni podal zato, ker na prvo žogo ne moreš predvideti obsega popravila. Če bi rekel npr. menjava kolena odtoka je koleno 5 €, delo toliko in pika. Tukaj je pa vse drugo še zraven..ampak, več kot 100 te ne more priti...po moje, lahko se pa motim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Naredi novo kopalnico. Seveda menjaj ves svinec v njej.
Letos banja, drugo leto umivalnik, čez dve pralni.
Sem pred enim letom delal bratom to pri teti. Če bo manj kot jurja ti bo samo nekaj poflikal

Nazadnje urejeno:

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
@softi : dobre reference so pač trditve sodelavcev "dober naredi in ni predrag".
Vodovodarji, zidarji .. to so vse profili s katerimi ima večina samo občasne izkušnje. Verjetno vsi lažje ocenimo posege mehanikov, zobarjev .. odvetnikov nekje so ceniki, tarife , vsaj "nekaj".

Nova kopalnica ali adaptacija , kot omenja Hanzi - evo takoj sem našel neko referenco za ceno 5000 - 7000.
Tole sem pač na hitro naguglal : http://www.eurosan.si/adaptacija_kopalnic/adaptacije_kopalnic_v_sliki.html
Seveda nimam pojma ali je to drago ali poceni - vendar imam vsaj kategorijo cen in sedaj vem da ni nujno 10.000

Bolj me zanima ta odpor do podajanje ocene - za stvari, ki se redno počnejo.

Slika kriminalnega sifona je tu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
adaptacija kopalnice je lahko 2 jurja, lahko 20. ker adaptacija pomeni kopalniško opremo, keramiko. ta je lahko 15 ali 150 po metru..itd itd. vse je odvisno od tebe. vodovodar pa za 500 razbije, za 1000 do 1500 pa vgradi. ostalo je pa..po tvoji izbiri.

evo, pa maš cene.
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Svinec, Medenina, to boš še na profitu
smile-1.gif
Kot so ti rekli, če je svinec menjaj vse, ker ne bo nikoli miru.