Konvoji kombijev z vzhoda (sprinterji)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Sicer se ne vozim veliko po AC ampak kolikor sem se v zadnje pol leta sem opazil sledeče.
Ogromno se najde sprinterjev ali podobnih kombijev (največkrat kar v konvoju)z vzhodnoevropskimi tablicami včasih tudi sumljivo naloženimi. Glede na to da so policaji že nekajkrat dobili ukradeno robo se bojim da se v takih kombijih marsikdaj pelje kaj podobenga?!
Opazil na primorski AC (očitno jim je cilj Italija, južna francija, španija...)
Vaše mnenje?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To so delavci na začasnem delu v Italiji, Ukrajinci vozijo največ Sprinterje, Romuni pa VW Transporteje in Sharane, skoraj vsak za seboj vleče še prikolico.

Pri nas, se jih do nedavna ni videvalo, po Italiji recimo, pa jih je moč videti že kakih 6-7 let.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Jep marsikater je podeoben avtodomu....
"Menedžerji" torej zrihtajo delavce, in nekoga da jih prevaža sem ter tja. Da je še mal več dobička, sproti na prikolici pripelje še dva avta iz italije (ni 2x treba reči da se kdo najde brez ustreznih papairjev?)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, nekako tako gre..., sigurno je posredi tudi šverc.

Nazadnje urejeno:
4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Zadnjic sem bil v benetkah, taki kombiji non-stop vozijo po autostradi, romunske in ukrajinske tablice. Vglavnem illegalni priseljenci, se posebej romunski. Saj imajo v italji ze zelo resen problem z njimi, ker so v glavnem samo cigani.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Romunija je v EU, torej ne moreš pisati o ilegalni migraciji romunskih državljanov.
Ukrajina je druga stvar, za resno mejno kontrolo pa bi morala poskrbeti prva država EU na poti, ki je del schengenskega območja.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jep marsikater je podeoben avtodomu....
"Menedžerji" torej zrihtajo delavce, in nekoga da jih prevaža sem ter tja. Da je še mal več dobička, sproti na prikolici pripelje še dva avta iz italije (ni 2x treba reči da se kdo najde brez ustreznih papairjev?)
Po pričevanju policistov gredo tja na delo, vsak kombi ima 2-3 šoferje, 5 ali 6 je delavcev, ki bodo tam delali. Vsak šofer pa dobi za eno furo plačano cca. 500 EUR, mesečno pa poberejo tudi do 2000 EUR čistega denarja.
Na poti nazaj poberejo vso mogočo šaro, ki jo je mogoče odpeljati nazaj domov. Neredko tudi ukradeno.
Največkrat potujejo v italijo in španijo. Francije se ogibajo v velikem loku - je zgolj tranzitna.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.344
6.145
113
Zadnjič sem v Italiji videl romunski avtobus, ki je imel zadaj na prikolici avto.
crazy1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
čudno da ne zakupijo kakega vagona? ali vsaj avtobusa- aja potem ni prikolic zadaj...
Ker tovorijo toliko, da na bus ne gre.. aja pa še to.. avtobusi s prikolicami obstajajo.