'Kontrola zavornih ploščic'

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pri mojem passiju se je začelo pojavljati naj prekontroliram obloge zavornih ploščic. Zdaj kolikor sem uspel pogeldati (s te strani, kjer se pač vidi) so obloge kot nove (bom za vikend snel kolo če je od znotraj slučajno problem)...pa vseeno...je možno da je opozorilo zaradi česa drugega? (slab stik v konektorju, precvikan kabel...?)

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Bolj verjetno kot ploščice so senzorji. Meni je isto javljal (passat, letnik 1999), pa sem počakal na toplejše vreme in se je uredilo samo od sebe.
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
MAh tudi jest sem gledal ploscice od zunaj pa se cudil kaj je narobe ce majo pa se 1cm mesa, potem se je pa na ta tretji iz notranje strani pokazalo da nima vec obloge, bat je pa zgleda malo zarustal in zunanjo ploscico pustil skoraj na miru. Moras tudi pogledati na kateremu paru je senzor, ponavadi sta samo 2 senzorja diagonalno da ne sraufas zabrezveze kolesa dol. Seveda so pa lahko tudi slabi stiki

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
senzor je na sprednjem levem beciklu, lahk je pa tud kabl nek prekinjen in se tista lučka pržiga...že srečal ta problem pr vw-ju...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pri mojem passiju se je začelo pojavljati naj prekontroliram obloge zavornih ploščic. Zdaj kolikor sem uspel pogeldati (s te strani, kjer se pač vidi) so obloge kot nove (bom za vikend snel kolo če je od znotraj slučajno problem)...pa vseeno...je možno da je opozorilo zaradi česa drugega? (slab stik v konektorju, precvikan kabel...?)

mislim da ima vw sistem predrsanega stika, .... ko pobere oblogo do dolocene mere, prekine povezavo in javi menjanje zavornih ploscic...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
mislim da ima vw sistem predrsanega stika, .... ko pobere oblogo do dolocene mere, prekine povezavo in javi menjanje zavornih ploscic...

... in zato javi isto, če je prekinjena povezave tudi kje drugje

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

sej ima večina vozil tako... jst sm po vžgani kontroli šu prevert stanje in se še točno 1 leto peljal z istimi oblogami BP
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne prekine povezave, vspostavi jo. V ploščici je namreč zalit konec kabla in ko se obloga dovolj izrabi kabel pritisne na disk in posledično vspostavi tokokrog. Torej sklene - ne +

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
He, he, sistemi za disk ploščice...
Sem imel enega Volvota, ki je imel tako vzmet oz. pero, ki je pri določeni obrabi začela drsati po disku in spuščati milo rečeno čudne zvoke.
Meni nič jasno, takoj na servis, avto na kanal, majster pa v smeh... Malo kamenodoben princip, dela pa. Bulletproof.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Mislim da ma tak bulletproof sistem tudi opel

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Verjetno bo res nekaj s temperaturo
wink-1.gif

Ko ga povlečem iz službene garaže (cca. 10 stopinj) ne javiničesar, zjutraj, ko štartam od doma (avto zunaj) pa mi pri drugem štartanju avta (na suho, brez da bi prirtiskal bremzo) javi naj kontroliram obloge.

Kolikor sem geldal pri menjavi ploščic, iam načeloma narejeno tako, da ko se ploščica do te mere obrabi, da pritsisne tisto kovinski del ob disk se verejtno sproži opozorilo oz. stik.
Bom malo prečekiral, dani kje precvikan kabel oz. malo pogeldal kontakte...

smotano mi je, ker imam čez 14 dni tehničneha,d a me nebo kdo kaj najedal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Te zadeve senzorji itd so ponavadi na zadnji strani diska kjer nicesar ne vidis od zunaj. Sicer so to aktivira proti koncu, nepomeni da ni vec mesa gor in da se ni vec mozno vozit. Preglej se zavorno tekocino.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ne prekine povezave, vspostavi jo. V ploščici je namreč zalit konec kabla in ko se obloga dovolj izrabi kabel pritisne na disk in posledično vspostavi tokokrog. Torej sklene - ne +

Kakor kje. Pri mojem prejšnjem avtu je bila v oblogi zanka, ki jo je preribalo. Ker zamenjava (neoriginal) ni imela tega kabla mi je avto ob vsakem vžigu težil. Nehal je šele takrat, ko sem odrezal kabel s konektorjem iz stare ploščice, kratko sklenil in priklopil nazaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Verjetno bo res nekaj s temperaturo
wink-1.gif

Ko ga povlečem iz službene garaže (cca. 10 stopinj) ne javiničesar, zjutraj, ko štartam od doma (avto zunaj) pa mi pri drugem štartanju avta (na suho, brez da bi prirtiskal bremzo) javi naj kontroliram obloge.
Ej, ne se sekirat. Pri mojih garah danes zjutraj servo (pri bremzah) ni delal 200m. Sem skoraj pikiral na semaforju enemu v rit. Ravno začnem prekl..., in spet pritisnem za test, sem se pa zalepil na prednje steklo, ker se je bila noga prilagodila na brez serva. Jeb... polizdelek...
rolleyes-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Čakaj, čakaj, kaj zdaj, si obakrat pohodil pedal kot norec ali nisi?
confused-1.gif

Če je odgovor ja, takoj k mehaniku, da te ne sreča teta s koso...
tongue-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Čakaj, čakaj, kaj zdaj, si obakrat pohodil pedal kot norec ali nisi?
confused-1.gif

Če je odgovor ja, takoj k mehaniku, da te ne sreča teta s koso...
tongue-1.gif
Ne, prvič sem lepo lagano, ker sem mislil, da servo dela. Pa ni...
Drugič sem pa tudi lagano (ampak naštimano na brez serva
grin1.gif

Ja, vem. Bo treba pogledat kaj se dogaja. Bom videl jutri kaj bo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj zdaj se mi je pa začela ogašat lučka že ne glede na temepraturo..tak da..bom v soboto vrgel kolesa dol da vidim pakne od znotraj.

če tebi ni delal servo...hm,....prekontroliraj ventil, ki je na cevki, ki gre iz vakuum črpalke na servo (ventilček se dobesedno drži servo bobna)...edini problem je...hm..da ko ga hočeš odstranit poči plastika
crazy1.gif
.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Saj zdaj se mi je pa začela ogašat lučka že ne glede na temepraturo..tak da..bom v soboto vrgel kolesa dol da vidim pakne od znotraj.

če tebi ni delal servo...hm,....prekontroliraj ventil, ki je na cevki, ki gre iz vakuum črpalke na servo (ventilček se dobesedno drži servo bobna)...edini problem je...hm..da ko ga hočeš odstranit poči plastika
crazy1.gif
.

ce se rabis, mislim da imam jaz en prebrikan konektorcek, pa ga lahko prides iskat ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Bom najprej jutri prekontrliral ali so res ploščice (od znotraj)...da ne bom pametoval, na koncu bojo pa res obrabljene pakne.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Bom najprej jutri prekontrliral ali so res ploščice (od znotraj)...da ne bom pametoval, na koncu bojo pa res obrabljene pakne.

itak da imas ploscice ze obrabljene ... jaz recimo sem se vozil z prebrikanim konektorjem se 30000km ...