Konfiguracija mreže

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
Imam služben laptop, ki bi ga rad vklopil v domače omrežje. Ko dam recimo opcijo da se priklopi v skupino, enako kot vsi ostali računalniki, se to ne zgodi. Problem je se mi zdi da v tem da imam na računalniku polno neke Novell omrežne šare, ker imam to za priklop na službeno mrežo. No tja se nikoli ne priklapljam, ker me tam nikoli ni. Dol pa tega ne upam vržt, da nebo kake pizdarje.
Je še kaki način da se povežem z domačim omrežjem preko wifi??

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
ja saj nevem sploh kak se prijavljam
confused-1.gif

pod nadzorna plošča/sistem/delovna skupina vpišem ime delovne skupine, ampak računalnika ne vidim na mreži
confused-1.gif
pri vseh ostalih dela to bp in se vidijo med sabo

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
dela vse, radi bi ga samo videl na mreži, mapiral pogone,... 3 ostale igrače sem povezal tako, da sem jih dal v isto delovno skupino. Zdaj imam na mreži npr. skupino xxx, v kateri vidim 3 računalnike. Ko pa hočem ta računalnik dat v isto skupino, pa ga ni, tudi iz njega ne vidim ostalih računalnikov.
glede na to da pri ostalih ni problema, sumim da ima ta novell shit prste vmes

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Imaš sploh na laptopu nastavljen IP, da ga potem sploh lahko najdeš v mreži? Kaj ti dela mrežo - switch ali router?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za dostop do map drugih PC-jav rabiš protokol "Client for Microsoft Networks".
Za dajanje svojih map na voljo drugim pa protokol "File and Printer Sharing for Microsoft Networks".

Maš ?

(v lastnostih mrežne karte : Control Panel / Network Connection / Local Area Connection)

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
jop, zraven pa še novell client for windows, ki se ga da odkljukat in še novel distributed print servises. tega se ne da izklopit. Če izklopim prvega, bi pomoje moral it mimo njega in potem bi moralo delat

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
99% nič ne rabiš "mimo it".

Torej a prej omenjena protokola sta gor. Sta tudi vklopljena ?

Ukaz : ping ime_enga_pcja
deluje ? Kaj pa kontra (iz drugega pc-ja na ta laptop) ?

Pol v explorer vtipkaj (tam ko je naslov oziroma pot do mape) : \\ime_enga_pcja

Seveda uporabi dejansko ime enga od Pc-jev.