Kondenz na okvirjih oken?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dan!

Imam problem, ki me začne mučit vsako zimo
smile-1.gif
.

Namreč, stanovanje ima eno celo steno v kombinaciji alumunijastega okvirja in stekla. Pozimi se začne na steklu IN okvirju nabirati nenormalna količina vode, ki se potem seveda steka na parket.

Zdej, poskusil sem vse. Vroče v stanovanju, hladno v stanovanju, redno zračenje stanovanja, zapiranje žaluzij in zunanje tende (pokrije celotno steno stanovanja). Vse skupaj brez uspeha.

Blok je star 4 leta, investitor jasno da ignorira pritožbe, ker sumim, da je za vse skupaj kriv slab material
smile-1.gif
.

Kakšna ideja?

Hvala in LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Je kak radiator spodaj?

Menda nisi kupil flata, a nisi zaprisežen najemnik?
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nič kaj dosti ti ne pomaga, okvir ima preveliko toplotno prevodnost (premajhno izolativnost), potem pa vlaga in temperaturna ralika naredita svoje.
Redno zračenje, težje izvedljivo pa pihanje toplega zraka na okno.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nič kaj dosti ti ne pomaga, okvir ima preveliko toplotno prevodnost (premajhno izolativnost), potem pa vlaga in temperaturna ralika naredita svoje.
Redno zračenje, težje izvedljivo pa pihanje toplega zraka na okno.

Hvala.

Kaj je v tem primeru definicija rednega zračenja? 10x na dan po 5 minut na polno?

Hvala in LP

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem ravno hotu pripomnit, ja.

1 uro na polno zračenja ohladiš zrak v flatu in vse stene.

Do sedaj sem delal tako, da naredil prepih na polno za 5-10 minut, potem pa zaprl.

LP

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Jebat ga...v petih minutah ne boš prezračil in osušil ničesar.

Je pa to dobra...ups...slaba stran te fenomenalne plastike

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Sploh pa ne razumem proizvajalcev teh okenskih profilov zakaj v te profile ne vbrizgajo purpen noter..tku kot recmo plehnata streha z izolacijo...

jst ne vem kaj jim je...

jansatovaurska

Pripravnik
27. sep 2011
695
0
16
Še ena pa grem spat:

Najbolj zanimivo mi je po forumih brat stručkote ki se pregovarjajo o tioplotnik mostovih pri montaži oken...en veselo trdijo da morajo na zunanji steni bit in se ne dotikat stene..en pravjo da morajo bit sred stene..tatret nabija da je le ral montaža tist tapravo in obenem nabija da ni slovenskega monterja ki bi to znal zmontirat...in se kregajo in kregajo v nedogled k en smrkci ki so iz dahavga ušli... noben pa ne pomisli da je aluplastiæ okno idealen toplotni most...sam buh ne dej da bi kateremu to dopovedal..te zgrizejo kot stekli psi

res..faj je te debate brat

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Kupi razvlaževalec zraka (kak FABER za cca. 100 EUR), pa ga imej vklopljenega vsako noč. Garantirano ne bo več kondenza.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Kaksno pa imas sicer vlago v prostoru in temperaturo?
Ce lahko naredis prepih, potem je 5 minutno prezracevanje puna kapa. Lahko samo ena minuta, ce ti bo pri prezracevanju "zavese potegnil s karnis" ali pa vrata loputal.
Sam imam plastiko na balkonu pa ni duha o kondenzu. Poleg tega zrak pozimi vlazim dodatno z vlazilcem, pri bolj ali manj zaprtih radiatorjih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
A lahko navedes se temperaturo same stene v okolici okna? Lahko ze na otip "izmeris" tako da primerjas s temperaturo kake notranje stene, samo pocakaj da se malo mraz pritisne.
Lahko da so poleg kaksnih trokomornih profilov v okna, "pozabili" dati izolacijo na steno. V takem primeru bi tudi super duper leseno okno svicalo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
"Morebitno rosenje stekel na notranji strani okna, kljub vgrajeni zasteklitvi Ug=1.1W/m2K ali boljši ni predmet reklamacij
kajti v teh primerih je razlog rosenja v nepravilnem prezračevanju prostorov."

Tkole ma napisan proizvajalec oken.