Kompresor - se splača?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Vprašanje je za kaj boš zadevo potreboval?
Pri nas imamo enga majhnega za pumpat gume ter spihat---> za na hitro, je pa neka čungalunga zadeva za cca 150€.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Poleg izpihovanja, pumpanja gum še vijačenje, kakšno peskanje manjših kosov s kremenčevim peskom, kakšno barvanje lesa (nezahtevno). Za zahtevnejšo hobi uporabo.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Če imaš denar raje vzami večjega ti nebo žal, pri veliki porabi se ti bo drugače nonstop vklapljal. Če pa rabiš samo malo za napumpat gume bo ok. Barvat z pištolo bo že muka ker predvsem pri teh slabih pištolah za barvanje (takšna kot je v tem kompletu) porabiš precej več zraka kot pri boljših pištolah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Poleg izpihovanja, pumpanja gum še vijačenje, kakšno peskanje manjših kosov s kremenčevim peskom, kakšno barvanje lesa (nezahtevno). Za zahtevnejšo hobi uporabo.

za našteto se ti splača dati malo več denarja! Ker boš od razočaranja tako ali tako čez pole leta šel kupovat nekaj konkretnega - vloženi denar v ta kompresor pa dahnil v prazno.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ok, kolk litrov, pretoka, moči in kje za pametno ceno? ABAC iz merkurja ima na primer pri isti moči malce večji pretok in 100l posodo, pa košta 550 evrov. To pa spet ni neka ekonomska varianta. Potem si že rajši sam še en rezeroar naredim in imam lahko tudi 200l, pogon na povezavi pa itak ni slab se mi zdi?

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Vzami vsaj 200l, če pa hočeš si lahko sam narediš, dobiš kompresorje posamezno se pravi samo agregat, ampak rezervoar mora biti atestiran, drugače ti ga lahko odpihne
evil.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ok, kaj pa dodajanje rezeroarjev k obstoječemu? So agregati v tem primeru prirejeni na tako posodo kot je v kompletu in se bo pregrel/crknil če mu dodam še 100l zraven? Ker za večino opravil bi zadoščalo 50l, pa za kakšna dela na terenu je tudi lažje s takšnim operirati kot pa vleči za sabo 100m cevi ali pa 200l posodo.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Agregati se dobijo čisto posebej, so komplet z jermenico, ti ga daš na rezervoar ali pač kam poleg dodaš elektromotor, talčno stikalo in to je to. Moraš še dodati varnostni ventil na kolko je posoda atestirana in to je to. Po mojem je to namenjeno bolj za zamenjavo agregata. nprimer jaz imam doma 150l kompresor star vsaj 30 če ne več let. Sigurno več nebom dobil bata, ko bo izdihnil bom mogoče šel v zamenjavo agregata ampak je potem spet potrebno preračunat če se splača. Agregate je imal Aso iz celja.
Po mojem boš skrajšal življensko dobo agrgata če boš naprimer na 50l komresor dodal še 100l posodo, tako bo moral komresor dalj časa delati, agregat za 50l kompresor pa je bolj namenjen za občasno delo. Jaz bi raje kupil komplet 100l kompresor pa je, saj ta tudi ni pretirano težek.