Kompaktna vgradna pečica.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Razmišljam sledeče.

Kompaktna vgradna pečica je samo nižja od "navadne". Širina in globina je enaka. Oz nekatere nove "navadne" so še celo ožje, takšne z 57l prostornine recimo. Torej z kompaktno izgubim samo višino in zmožnost pečti več pladnjev hkrati, pridobim pa cca 15cm, kar se pa lahko namensko uporabi za dodaten predal v elementu, kar je samo plus. Če se večino časa peče samo en pladenj, je sploh potreba po bolj visoki, navadni pečici? Navadna pečica ima nekje 5 nivojev za pladnje, si lahko kompaktno predstavljam tako, da pač vzamem samo 3 nivoje?

Sem kaj spregledal? So dejansko kompektne boljše, ampak je pač problem, da so dražje?

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Razmišljam sledeče.

Kompaktna vgradna pečica je samo nižja od "navadne". Širina in globina je enaka. Oz nekatere nove "navadne" so še celo ožje, takšne z 57l prostornine recimo. Torej z kompaktno izgubim samo višino in zmožnost pečti več pladnjev hkrati, pridobim pa cca 15cm, kar se pa lahko namensko uporabi za dodaten predal v elementu, kar je samo plus. Če se večino časa peče samo en pladenj, je sploh potreba po bolj visoki, navadni pečici? Navadna pečica ima nekje 5 nivojev za pladnje, si lahko kompaktno predstavljam tako, da pač vzamem samo 3 nivoje?

Sem kaj spregledal? So dejansko kompektne boljše, ampak je pač problem, da so dražje?

kaj pa funkcije? npr piroliza? si preveril če jo majo? če jo boš seveda rabil. pa pri nivojih, upoštevaj da tisti najvišji mogoče ne bo vedno uporaben (če boš kaj večjega pekel) Drugače pa volumen (uporabni) je znatno manjši in to je to. pa manj porabi, ker ma naj za gret

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Če gre not normalne velikosti globok pekač, univerzalni pekač, potem bi moralo biti OK? Ene 25cm je prostora not, višina torej. Mogoče celo 30.

Za navadnega pišeka bi moralo biti ok, purana pa že težje
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če gre not normalne velikosti globok pekač, univerzalni pekač, potem bi moralo biti OK? Ene 25cm je prostora not, višina torej. Mogoče celo 30.

pekači so vsi univerzalni sam pečice so sem in tja majčkn drugač narejene. Razne zaščitne obloge, grelci itd naredijo pečico bolj ali manj (ne)prijazno. Tako da dimenzije ki so podane v navodilih so od zgonjega do spodnjega roba (notranjost), samo kako debel je grelc, koliko je oddaljen od zgornje in/ali spodnje površine, itd... evo pa smo že na tej razdalji ki je manjša kot tista ki jo navajajo navodila

Ena varianta je da greš nekam kje majo par proizvajalcev pečic in sam zmeriš razdalje, vidiš kaki pekači gredo noter, ter kako visok predmet gre še v pečico. Da ne boš potem purice pekel pri sosedu..Pa če praznuješ veliko noč in te zadeve je tud fino vedet ali gre pekač, ki si ga rabil za peko potice not in kolk debelo potico lahk gor naložiš. Mislim vsaj pri meni bi blo to na prvem mestu
cool-1.gif

wink-1.gif

meter, zabeležt dimenzije pa po štacunah

http://www.smalvic.it/products/index/page:1/category:speciali-3/language:en

http://www.bosch-home.com/de/p...k%C3%B6fen.html

http://www.fulgor-milano.com/it/prodotti/cottura-compact-45/creative-compact-45/
http://www.fulgor-milano.com/it/prodotti/cottura-compact-45/lifeline-compact-45/
grelni predaliso tretji (zadnji link) pod tema dvema linkoma

še to..a misliš met navadno (električno), parno ali kombinirano - torej električna (parna?)+ mikrovalovka? ker to vpliva na ceno in na njeno uporabnost.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

wink-1.gif

Ja ne bo čisto enako pečen, zunaj bo zažgan noter pa surov!
grin1.gif

Smisel pečice je uporaba vročega zraku, peka kure 2cm nad in pod grelcem skoraj ni nič drugačna od tega če jo daš v toaster s ploščami. Še piškotov in pice ne moreš pečt na čisto spodnjem pladnju ali na vrhu (oz. moraš menjat višine če želiš uporabljat vse razpoložljive pladnje), smisel več višin za normalno rabo je da pač prilagodiš peko potrebam. Višje/nižje kot daš pladenj drugače deluje gretje oz. zapeka hrane.

V profi industriji se "peče" v konvektomatih, torej pečicah ki pečejo indirektno preko vročega (vlažnega) zraka. Tam bi deloval kompaktni koncept in se tudi uporablja v smislu da se peče hrana na vseh policah/pladnjih. Ampak v takih pečeh ni grelcev pod/nad hrano ampak jo greje samo vroč zrak.

Glede kompaktnih pečic zagotov obstajajo, recimo ponavadi jih vidiš vgrajene višje v "omarnih" elementih in tiste ponavadi niso full size. Kako je z dimenzijami pa ne vem.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Razmišljam sledeče.

jaz imam v kuhinji kompaktno in navadno
kompaktna je kombinacija mikro+pečica in v primerjavi s ta veliko peče malo slabše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Še slo specifikacije:

Citat:
DIZAJN
Steklen zaslon v ravnini komandne plošče pri pečicah v plemenitem jeklu
PREDNOSTI APARATA, KI ZAGOTAVLJA UŽITEK
Izjemno natančno elektronsko uravnavanje temperature pečice od
30 ºC do 300 ºC
13 načinov delovanja: peka s paro, avtomatsko pečenje, avtomatski programi, vroč zrak plus, vroč zrak, zgornje/spodnje gretje, spodnje gretje, zgornje gretje, žar, mali žar, žar s kroženjem zraka, intenzivno pečenje, odtajevanje
Avtomatski programi za pripravo več kot 100 različnih jedi
Avtomatski programi za pripravo jedi pri nižji temperaturi
Avtomatski programi z AutoSensorjem
AutoSensor za določanje optimalnih časov pečenja v številnih avtomatskih programih
Elektronska redukcija vlage pri avtomatskih programih in v ročnem delovanju
Brezvrvični termometer za živila s prikazom preostalega časa
UDOBNA UPORABA
Prikazovalnik Navitronic TouchControl z vodenjem uporabnika
Elektronska ura
Nastavljiv zvočni signal
200 -urni pomnilnik ure v primeru izpada električne energije
Shranjevanje minimalno 20 lastnih programov
Programiranje start/stop z avtomatskim izklopom
Predlagane temperature za vse načine delovanja ter prikaz dejanske temperature
Prikaz preostalega časa trajanja pirolize
VRATA PEČICE
Vrata pečice CleanGlass (4 stekla)
Kontaktno stikalo vrat in mehko zapiranje
NOTRANJOST PEČICE
43 -litrska notranjost pečice
3 nivoji vstavljanja in njihova označitev
Halogenska osvetlitev; zgoraj in ob straneh
ENOSTAVNO ČIŠČENJE
Sprednja stran iz plemenitega jekla s površino CleanSteel
Prikaz preostalega časa trajanja pirolize
AirClean katalizator
Snemljiv grelnik žara
VARNOST
Sistem ohlajanja aparata
Hladna sprednja stran tudi v času pirolize
Zapora vklopa
Varnostni izklop
GOSPODARNOST
Energijska nalepka A
Avtomatsko hitro segrevanje do 65% hitrejše segrevanje
Varčna nastavitev za osvetlitev notranjosti pečice
Izraba preostale toplote
PRILOŽENA OPREMA
1 par vodil FlexiClip s prevleko PerfectClean
Plitvi pekač, univerzalni pekač, rešetka in stranska vodila, oplemeniteni s prevleko PerfectClean
Kartica za naročilo kuharske knjige
Zvezek receptov za peko s paro
Priključni kabel z vtičem
DODATNA OPREMA
Vodila FlexiClip
Pekač in pokrov pekača
Pizza pekač
Kamen za peko
Miele@home
Pečica je pripravljena za priklop na sistem Miele@home s funkcijo Supervision

A vroč zrak pomeni to, kar bi moralo biti in vroča para?

eee. v naših navodilih piše da ma 43 l volumna, na nemških pa 49...si zihr da gre za isto zadevo
drgač tista nemška je top, maš tud pirolizo. je pa toip tud redna cena, ajde znižana je že vseeno malo bolj sprejemljiva
problemi kot jih je napisal utiševalec bi znali biti prisotni. mogoče opcija parna pečica? poskusi kaj zvedet v tej smeri, lahk se parna bolš obnese

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Kompaktne brez ventilatorskega gretja ne bi kupil. Ker grelci spodaj/zgoraj delujejo na on/off in ti mimogrede posmodi pišeka. No, mogoče v Miele za 3k€ delujejo bolj zvezno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.519
7.036
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:

jaz imam v kuhinji kompaktno in navadno
kompaktna je kombinacija mikro+pečica in v primerjavi s ta veliko peče malo slabše.

fouš. jaz sem zafrknila in sem dala navadno in ta visoko mikrovalovko. nisem nekaj baš rabila pečice v preteklosti, pa se mi ni dajalo jurja za kombinacijo, zdaj mi je pa dostikrat žal.