Komisijska za prodajo vozila?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pozdravljeni! Dajte mi nekaj rečt, treba bi bilo naredit prepis enega vozila in se mi zdi da sem videl nekje tukaj gori da ni treba več hodit do teh avtohändlerjev da ti naredijo komisijsko ter da lahko lepo v knjigarni kupiš obrazec in po novem to kar sam narediš? Kako je s tem ter potem z obdavčitvijo? Hvala

Lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja lahko zdaj vse sam narediš, ker ni več davka, samo overit morš potem

Zdaj pa čakamo netkota, da nam pove da smo neumni, če kupujemo obrazce, če lahko na robček napišeš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No če ima kdo to pogodbo v Wordu bi mu bil hvaležen!
zmaga.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Si nor? Da bo stran vrgel 1€ za obrazec?
hysterical-1.gif

Kaj ti bo komisijska če si prodal avto.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
poleg tega da si neumen si še nepismen...
če si se že hotel obesit na moje besede potem bi to naredil tako kot je treba, tako pa po štajersko trboš nesmisle... rekel sem namreč, da je neumen tisti, ki gre prepis delat k komisionarju namesto, da bi spisal in šel na tehnične kjer bi opravil vse... ti pa nisi bil neumen ampak hudo neumen saj si tukaj gor prebral, da bi lahko opravil vse na tehničnem, ampak si rinil do komisionarja kjer si itak samo na pol naredil in res za povrh še plačal po nepotrebnem...

in še do danes mi nisi razložil kje je razlika med na papir napisano pogdbo in obrazcem... po vsem tem si pa še kao pameten

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
oh jej šele iz banovcev, pa si že spet želiš tja, pa še na štajerce si se spravil, čeprav sam nimam nič z njimi, to se pa nebo dobro končalo
hysterical-1.gif

Neumen sem pa seveda jaz, ki 3dni po začetku veljave zakona tega nisem vedel, čeprav gre za tako vsakdanjo stvar, kot je prodajanje avta:rofl:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.970
113
Hej!

kdaj se je pa spremenila zakonodaja?

-torej po novem ni potrebno več kupoprodajne pogodbe delat pri koncesionarju, da se izogneš 5% davku?
-dovolj je samo kupoprodajna pogodba med (recimo) dvema fizičnima osebama ki jo overiš overiš...
(sej to je bilo tudi prej sam so te še olupili za 5% davka na prodano stvar - avto)

Če to velja, je potem super, pripraviš pogodbo, greš na tehničnega (tam kjer tudi overjajo) prepišeš lastništvo,
novi lastnik plača zavarovanje, tebi da kopijo police, ti potem na podlagi tega zahtevaš preostalo nekoriščeno
premijo, kupiš nov avto, itd....

?

l.p.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
ksz
Včeraj sem glih delal prepis za en avto, sva s prodajalcem stopila do AMZS in sva vse tam uredila, od kupoprodajne pogodbe
do nove prometne na moje ime.Kupoprodajna in pa overitev pride cca 5.5 €.
Lp.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
človek spraševal si na forumu kakšen je postopek in ga dobil na dlani... in zdaj potegneš v izgovor, da je bilo tri dni po novem zakonu in da prodajanje avta ni vsakdanja stvar... in neumen seveda si ker si tri dni po novem zakonu vedel kakšno možnost imaš pa si šel v tisto, ki je ni bilo treba... zdej če je to za banovce pa naj bo ampak boljše biti v banovcih kot pa tako neumen kot si ti

torej, če bi ti tukaj nekdo povedal kako regularno dobiti miljon EUR se ti tega nebi lotil, ker to ne delaš vsak dan... serješ u prazno

če mi je pa kaj neumno so pa ljudje ki v svojih dejanjih najdejo vedno in samo izgovore oz opravičila

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik netko pravi:
človek spraševal si na forumu kakšen je postopek in ga dobil na dlani... in zdaj potegneš v izgovor, da je bilo tri dni po novem zakonu in da prodajanje avta ni vsakdanja stvar... in neumen seveda si ker si tri dni po novem zakonu vedel kakšno možnost imaš pa si šel v tisto, ki je ni bilo treba... zdej če je to za banovce pa naj bo ampak boljše biti v banovcih kot pa tako neumen kot si ti

torej, če bi ti tukaj nekdo povedal kako regularno dobiti miljon EUR se ti tega nebi lotil, ker to ne delaš vsak dan... serješ u prazno

če mi je pa kaj neumno so pa ljudje ki v svojih dejanjih najdejo vedno in samo izgovore oz opravičila

Citat:
Uporabnik netko pravi:
točno tako sem tudi naredil na srečo smo bili zadosti hitri da smo pri žgajnarju na škofljici naredili vse skupaj, ne rabiš niti na UE hodit

če je to za tebe servirano na dlani...

ne rabim se pregovarjat s tabo, nihče nikjer ni napisal, kako zadeva poteka, da lahko sam spišeš kupoprodajno pogodbo, je pač kupec plačal tistih 15€ razlike, da nam je sprintal kupoprodajno pogodbo koncesionar, ti se pa še vedno razburjaš, kako lahko kaj takega naredimo... ne vem kaj je s tabo narobe, ampak ne more bit nekaj malega

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
V naslednih dneh bom prvič v položaju, da bom delal prepis rabljenega vozila (v vlogi kupca). Iz vaših postov sem (upam da pravilno?), razbral, da se da po novem čisto vse opraviti na AMZS (v LJ na Dunajski verjetno tudi overjajo, da ni treba na UE) z minimalnimi stroški, kar je super!

Zanima pa me, če drži, da lahko meni sin proda vozilo, katerega lastnik je njegov oče (podatek v prometni), če ima sin očetovo pisno pooblastilo za prodajo avta, ni pa to pooblastilo overjeno pri notarju (nekje sem bral, da overba ni potrebna). Njegov oče je namreč v tujini...

Hvala za odgovore.