Komisar Rex oz. drugi psi

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Obožujem pse. Mi lahko poveste, kaj naredite z najdenjčki, sesrtradanci, žejnimi psi, brezdomci, od soseda psi, ki jih brcajo tja v en dan, psi, ki jih imajo priklenjene non stop na 1 m in so vam v bistvu všeč lastniki al pa se jih bojite....., a se se sploh kdaj kdo izmed vas vpraša, kako je še kakemu drugemu bitju, takemu, ki si ne more sam pomagat.....

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jaz jih oddam v nadaljno oskrbo lokalnemu Kitajcu.
smile-1.gif

Ful se mi zahvaljuje in čez kak dan, dva, pove, da so to zelo dobri psi.
Pomojem je on zelo izkušen trener in jih vežba za lavinske in potresne pse ter potem naprej odda reševalnim enotam.
zmaga.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Prijava ustreznim inštitucijam, potem pa začasno lastništvo, dokler jim ne najdemo dobrega doma. K sreči se je tale dopustniška sezona končala in se je mal umirilo na področju najdenčkov in zavrženih psov.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
smile-1.gif

Pomojem je on zelo izkušen trener in jih vežba za lavinske in potresne pse ter potem naprej odda reševalnim enotam.
zmaga.gif
Pri nas pa naenkrat ni več nobene potepuške mačke ali psa odkar so kitajci restavracijo odprli. ...,..še podgan in golobov je naenkrat manj....,ka bi to kej blo...
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
smile-1.gif

zmaga.gif
Pri nas pa naenkrat ni več nobene potepuške mačke ali psa odkar so kitajci restavracijo odprli. ...,..še podgan in golobov je naenkrat manj....,ka bi to kej blo...
evil.gif

hahahaha... kakšne domiselne šale!!! kr ne morem dihat... tak smisel za humor pa res ne najdeš za vsakim šankom v lokalni oštariji. hahahaha...

uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Obožujem pse. Mi lahko poveste, kaj naredite z najdenjčki, sesrtradanci, žejnimi psi, brezdomci, od soseda psi, ki jih brcajo tja v en dan, psi, ki jih imajo priklenjene non stop na 1 m in so vam v bistvu všeč lastniki al pa se jih bojite....., a se se sploh kdaj kdo izmed vas vpraša, kako je še kakemu drugemu bitju, takemu, ki si ne more sam pomagat.....

jest recimo si rečem, da je lastnik lahko srečen, da nisem pretepač ali kaj podobnega, ker mi dostikrat kdo dvigne pokrov, sam pač požrem zadevo in si rečem, sve se vrati, vse se plati. Drugače pa prijavil nisem še nobenega, ker še nisem videl psa v res obupnih razmerah. Pa tud če bi ga, bi mogoče najraje psa kar uspaval, ker tisto vlačenje po zavetiščih tud ni ravno luštno + ga itak oni uspavajo, če ne najde lastnika v določenem roku. To je tko kot pri ljudeh - nekateri pač niso rojeni pod srečno zvezdo. Je pa res, da človek je še vedno svoboden, pes pa od trenutka k je na 2m ketni ni več.
Uvedel bi tudi visoke kazni za neodgovorne lastnike. Razne starše, k kupijo mladiča mulcu, ko pa odraste, pa ni več tok luštkan, mulc odraste, in potem ni nobenemu več zanimiv in hop ga peljemo v hribe na kmetije, kjer bo užival do konca svojih dni - bo ja - v divjem tropu bo pobijal ovce, dokler jih lovci ne izsledijo... Pa kazni za razne kmete, k mislijo, da je pes še vedno tok nujen pri bajti, kot tisto jabloko na vrtu, in ga morajo imeti za vsako ceno, tud če zanjga ne morejo skrbeti, niti nimajo volje. In tako žival vegetira spet na 3m ketni ob eni podrti uti.
Uvedel bi tud obvezen psihološki pregled in vsaj osnovni tečaj o psih in njihovi vzgoji.

zanima pa tud mene, kaj ima komisar rex v tej temi za iskat???

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Za živali, ki so brez lastnikov tle na selu rešijo:
-avti
-kaka kmetija
-lovec

Potepuških prašičev, kur, zajcev, krav pa ni. Zdele na jesenski čas ali zimski, bi z veseljem kako tako živalco vzel pod streho.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

zanima pa tud mene, kaj ima komisar rex v tej temi za iskat???

Gledala sem ga in potem premišljevala o teh revežih....
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.470
7.607
113
Ja sam rex ni bil revez. Ce se ne motim je vsak dan za malico dobil kajzerco s salamo

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
tisti ki imajo "sodobne" pesjake (2,5x2,5 betonka mreža okol stebrov) in pse zaprte 23,5 -24 ure na dan niso nič boljši, kot tisti, ki imajo pse na ketnah. Vsaj polovici lastnikov bi blo treba kakšni kazen napisat. Pa bi se zamislili, če se splača imet psa sam tolk da ga imaš, pa da laja, pa da ga spustiš mal, ko se ti da..... potem pa še kakšn misli, kolk bo zaslužo s psi na hitro..... itd itd.
Se strinjam z msenjur-jem. Psihološke teste za vse lastnike posebej večjih psov. Potem pa dalje. Pogoji, za nastanitve, svoboda, življenski prostor, ukvarjanje s psi itd itd.
Eni jih pa kar spustijo, in psi se svobodno sprehajajo pa naseljih in vzbujajo strah predvsem pred otroci in starejših. Tud takšni lastniki, bi bili lahko deležni sankcij.
Ni pes kriv, če so lastniki be.aki!