kombuča

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ima gdo tole gobo? Se priporočam
zmaga.gif
 

sass

Guru
1. sep 2007
5.228
861
113
jaz ti jo lahko odstopim čez kak mesec, ko bomo stekleničili naslednjo rundo
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.978
6.867
113
pri taščici
Sass
Hvala še tukaj ker sem prehitel zinota.(midva sva se že pred kakšnim letom pogovarjala o njej v temi o probiotikih, samo malo dolgo je trajal "prevzem" pri tebi.)
Tako zgleda moja kombuca po enem tednu. Upam da je z njo vse ok. Na vrhu so krhlji jabolk oz hruške
Zino: če sem ti bližje kot sass, lahko prideš čez nekaj dni k meni po sassotovo "matico". Jaz ne bom čakal cel mesec da sprobam. Vsaj ne oba kozarca. Pa itak mi je dal sass Konjice, da bi lahko zadevo namočil v sod.

Sem pa pri sassotu pričakoval bolj "močan" okus kot je on strašil.
Ampak jaz sem njegovo lahko popil tudi brez mešanja z vodo. Je kak jabolčni tolkovc še bolj "močan", okusa sta si pa itak podobna. Ampak nazadnje ko sem se napil tolkovca (več kot pol litra) sem imel težave z želodcem. Jih je šele ultop odpravil. Tako da tole bo res treba bolj zmerno piti (kozarcek na dan). Sicer bom spet pri zdravniku fehtal za recept.
2555910-IMG_20170311_065435.jpg
 

Priponke

  • 2555910-IMG_20170311_065435.jpg
    2555910-IMG_20170311_065435.jpg
    94,2 KB · Ogledi: 408
Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ne, tisto je nekaj čisto drugega.
Kombuča je fermentiran napitek iz črnega čaja in sladkorja.
Obstaja pa tudi jun goba, ki se pa naredi iz zelenega čaja in medu.

Mimogrede, a ima kdo gobo kombuča za od(pro)dat? Iščem jo že nekaj časa, pa jo je kar težko dobit.
Na bolhi so pa itak v večini neresni, s katerimi se enostavno ne morem dogovorit ne o prevzemu kot tudi ne o tem, da človek sploh ne ve, ali jo ima ali ne.