Koliko več nesreč je bilo zaradi policijske stavke

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Je kdo opazil kakšen povečan trend prometnih nesreč? Namreč policisti niso pisali kazni za vsako bedarijo, s tega bi moral sklepati da je vsak dan vsaj 10 mrtvih ... vsaj tako nas prepričuje država.

Jaz mislim da so bili ta mesec policisti končno "ljudje" in niso bili podvženi normam, mesečnim planom etc... in tako bi tudi moralo ostati naprej, namreč tak odnos! Ne pa samo gledati kje bos nekomu zaračunal...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Te je spet kdo ustavil
grims-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Mogoče nisi pomislil, da visoke kazni k varnosti pripomorejo s tem, da nam spremenijo miselnost?

Kot kaže nate to nič ne vpliva. No, na večino voznikov pa k sreči. Starejši komaj razumejo, da nas gre 5 na pijanko z avtom in da bo nekdo od teh petih celo trezen.
wink-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
jz mam ravno obratne izkusnje.. kake 3 tedne nazaj so pripeljal za mano in dal sopotniku kazen, ker ni bil privezan (prepeljali smo se priblizno 1km). pred tem me ziher ze 3 leta niso ustavl..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mene so tudi po dolgem času ustavili 2 tedna nazaj zaradi nepravilne menjave pasu (ko sem zamenjal pas sem delno že zapeljal čez polno črto).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Mogoče nisi pomislil, da visoke kazni k varnosti pripomorejo s tem, da nam spremenijo miselnost?

Kot kaže nate to nič ne vpliva. No, na večino voznikov pa k sreči. Starejši komaj razumejo, da nas gre 5 na pijanko z avtom in da bo nekdo od teh petih celo trezen.
wink-1.gif
A je za starejše višina kazni drugačna, da drugače razmišljajo, al so za to kakšni drugi vzroki? Vzgoja naprimer?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ne,samo danes so kao nehal strajkat in itak kontrol zunaj kot krofov v pekarni
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

wink-1.gif

Ajde pa razlozi meni, kako name nič ne vpliva, da nisi ti novi dr rugelj?
Poanta tega je bila v tem, da če sefi ne pritiskajo na "delavce" v smislu "prinesi tok pa tok denarja al pa ni nadur" , da vseeno ni zaradi tega nic vec nesrec !

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ne,samo danes so kao nehal strajkat in itak kontrol zunaj kot krofov v pekarni
grin1.gif

buča. zaradi medsindikalnih razlik je od tiste glavne stavke naprej (ko je stal promet na mejah) stavkalo le cca 20% operative. Sicer je zunaj se vedno poziv o nekaznovanju in se vedno se kaznuje manj kot se je.

Da je zunaj kontrola ne pomeni se nic. Bistveno je ali se kaznuje ali opozarja. pas je za moje pojme hujsi prekrsek kot 10-20 prehitro v naselju. Za moje pojme pac. Tko da po cem kdo kaznuje je odvisno tudi od osebnih prepricanj, mam sodelavca ki za pad nikoli ne bo kaznoval, ker emni da je to svobodna odlocitev posameznika ali se bo pripenjal v avtu ali ne.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
No po moji oceni se mi je zdelo bistveno več kontrol danes in nisem edini bil tega mnenja, mogoče je pa le splet naključij.

Vsekakor upam da ostane v praksi tak način dela kot je sedaj, torej po domače " da se ne je*e vsazga za vsak minimaln prekrske..." , se mi zdi da je to definitivno pozitivno pri ugledu policije.
Ampak vsak po svoje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Fajn je, če mislijo tudi na "the big picture", namesto sistema plašnic.