Gotovo je že kdo izmed vas kdaj podrsal, skrivil ali podrl kakšno tisto plehnato ograjo ob cesti. Meni se to slučajno še ni zgodilo, vendar nikoli ne veš. Malo sem firbčen.
To, kar si napisal, so čisto običajne ograje. Avtocestne so N1 in so dražje.Citat:
Uporabnik sass pravi:
(jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni)
Citat:
Uporabnik sass pravi:
iz enega popisa sem pobral, da stane tekoči meter JVO (jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni) cca 60EUR/m1. tisti plastični količki ob cesti pridejo 11EUR. prometni znaki (komplet s temelji) so od 150EUR naprej.
cene so brez DDV.
http://www.dpa.mop.gov.si/doc/zelodnik_menges_povzetek_tekst.pdfCitat:
Glavna cesta od km 4,570 naprej in celotna obvoznica potekata v coni III - v vplivnem varstvenem pasu z blagim režimom varovanja. Trasa glavne ceste in obvoznice se v tem območju opremi z jeklenimi varnostnimi ograjami. Odvodnjo vozišča se izvede preko koritnice in neprepustne kanalizacije do zadrževalnih bazenov in oljnih lovilcev s koalescentnimi filtri. Od tam se izvede iztok v vodotoke oziroma kanalizacijo. Na ostalem odseku z neprepustno podlago se izvede odvodnja z vozišča v obcestne jarke in od tam preko oljnih lovilcev s koalescentnim filtrom do recipientov – vodotokov ali depresij.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
iz enega popisa sem pobral, da stane tekoči meter JVO (jeklene varnostne ograje, za nivo zadrževanja N2 in delovno širino W6, karkoli že to pomeni) cca 60EUR/m1. tisti plastični količki ob cesti pridejo 11EUR. prometni znaki (komplet s temelji) so od 150EUR naprej.
cene so brez DDV.