Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
@Poldo pa teh 22 ur ni nič kaj preveč.Pozabljaš da je danes promet dosti večji kot pred leti in da mora kandidat marsikaj več obvladat kot 10 let nazaj.
Problem je v tem, da se da v manj kot 10ih urah, dovolj dobro naucit vozit, da se naredi izpitno voznjo. Potem pa klavnica na cesti.
Kolegica je naredila izpit za A neomejeno, pa prej niti mopeda ni peljala. Zdaj je dobro leto odkar je naredila izpit, nazadnje vozila v avtosoli, pravkar pa kupuje Hondo Cbf, ki ima 100Ps in nekje 200kg. Po karakterju pa je otrok divjine. Recept za novo osmrtnico.
In spet nas bojo(-ste) metali v isti kos. Statistika med neprilagojeno hitrostjo.
Glede samega izpita pa mislim, da so ti kar dobro odgovorili v zgornjih postih. Jaz sem z izpitom odlasal predolgo, ko sem ga pa predlansko leto koncno naredil, me je prislo tam malo vec kot 500eur, s tem da je bila 8. ura glavna. Prej sem se vozil ilegalo.
Nevem kako je v vasem izpitnem centru, jaz sem ga delal na Jesenicah, ki je najblizje, je bilo potrebno imet (poleg čelade seveda) naslednje:
-škornje
-jakno
-hlace
-rokavice
Pa da omenim to, da sem vozil 2x glavno voznjo brez napake, v prvo z motorjem, ki je bil zablokiran na 25kW, v drugo pa "zgolj formalno" (z motorjem, ki je imel 27kW in dobrih 50kg manj), kot je rekel glavni izpitni komisionar. Boooooo...
edit:
Glede registracije pa je nekako takole (vsaj pri zavarovalnici Triglav): Ce imas 50% "popusta" na zavarovanje pri avtu, se ti lahko prenese na motor + 20% popusta, ce podpises izjavo, da motorja ne bos (ubistvu ti samo premije ne vrnejo) odjavil iz prometa.
+ce ima ozji druzinski clan na istem naslovu kot ti, zavarovalno premijo s 50% bonusa, se prav tako lahko prenese na tvoje ime.
Kar pa je po eni strani dobro zadeva, saj lahko obdrzis staro tablico, ker nova je priblizno tako velika kot vhodna tabla v drzavo, ki oznacuje vse omejitve in osnove predpise.
Kolega je prisla registracija za Aprilio Pegaso 650 z novo tablico 97eur, mene ki imam malo manj bonusa pa cca. 220e.
Oprema za "prvo silo" je postala zelo poceni, na racun trgovin Louis.de in podobno. Gume pa stanejo tam nekje do 250eur kpl.