Koliko je omejitev na Samovi - 50 ali 60 km?

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Gre za odsek Samove ulice med Ravbarjevo ul. in Vodovodno c. v smeri vožnje proti Dunajski:
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?x1=462007&y1=102598&zoom=4686&q=samova+9

Na tem odseku ni prometnega znaka za omejitev hitrosti (pač pa znak 60 km stoji pred tem - na začetku odseka med Staničevo in Ravbarjevo ulico)?
Zanima me torej ali velja omejitev 60 km, ki je določena na "štirikrakem" križišču Staničeva/ Samova ali pa na običajnih 50 km v naselju, saj od "trikrakega" križišča Samove s stransko Ravbarjevo cesto ni nobenega znaka?

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sicer ne pozam točne situacije, vendar, če je omejitev 60kmh, potem ti pa z desne pride nova cesta, se omejitev avtomatsko prekliče in naprej spet velja 50kmh, ker si v naselju .. sicer bi pa npr. 90kmh.

Bolj ko berem tvoj post, manj razumem, kaj hočeš povedati
wink-1.gif

Staničeva/Ravbarjeva .. tega križišča ni, ker sta ulici vzporedni. Mogoče si mislil Samovo, pa napisal Ravbarjevo?

Če je znak PRED križiščem Staničeva/Samova, potem velja znak samo DO križišča.

Če pa je znak 60kmh postavljen ZA križišče Samova/Staničeva, potem pa velja 60kmh do križišča Samova/Ravbarjeva, naprej do Vofdoovodne pa 50kmh. V kolikor bi smel peljati 60kmh, bi ZA križiščem Samova/Ravbarjeva spet moral stati znak z omejitvijo 60kmh.

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Staničeva/Ravbarjeva .. tega križišča ni, ker sta ulici vzporedni. Mogoče si mislil Samovo, pa napisal Ravbarjevo?
Ja, seveda
redface-1.gif

Hvala, tudi po mojem mišljenju je omejitev tam 50, ne najdem pa kje v zakonu to piše ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ti si že v penziji?
wink-1.gif

To je ena od osnov, da znaki veljajo (razen nekaterih izjem) do prvega križišča.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si gledal pa nisi našel, ali pričakuješ, da bo kdo drug namesto tebe?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
100. člen

Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem.

Izrecna odredba, izražena z znakom za prepoved ali omejitev ali z znakom za obveznost, postavljenim pri vhodu v naselje na istem drogu, na katerem je tudi znak III-14 (ime naselja), velja na območju vsega naselja, če na posameznih cestah ali delih ceste v naselju ni z drugim prometnim znakom izražena drugačna odredba.

Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
cheer.gif

odlično, to me je zanimalo. jaz sem iskal le v ZVCP, kjer ni nič pisalo o tem

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ti si že v penziji?
wink-1.gif

To je ena od osnov, da znaki veljajo (razen nekaterih izjem) do prvega križišča.
Tudi jaz sem bil o tem prepričan, ampak sem podvomil potem, ko so policaji globili drugače - in rabil sem vir, v katerem to piše.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ampak samo pri nam. V zahodni tujini je malo drugače (sicer spet ne povsod).
wink-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Gre za odsek Samove ulice med Ravbarjevo ul. in Vodovodno c. v smeri vožnje proti Dunajski:
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?x1=462007&y1=102598&zoom=4686&q=samova+9

Na tem odseku ni prometnega znaka za omejitev hitrosti (pač pa znak 60 km stoji pred tem - na začetku odseka med Staničevo in Ravbarjevo ulico)?
Zanima me torej ali velja omejitev 60 km, ki je določena na "štirikrakem" križišču Staničeva/ Samova ali pa na običajnih 50 km v naselju, saj od "trikrakega" križišča Samove s stransko Ravbarjevo cesto ni nobenega znaka?

Od leta 1998 na tem delu Samove uradno velja omejitev na 60 km/h.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ampak samo pri nam. V zahodni tujini je malo drugače (sicer spet ne povsod).
wink-1.gif

kje na zahodu je to drugače? vir?
Takoj čez severno mejo. V Avstriji velja omejitev do razveljavitve z novim prometnim znakom, in mislim da isto v Italiji.