Koliko elektrike ste dobili za plačat?

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Živjo

MI smo danes dobil položnico za Januar 147 evrov. Centralno mamo na drva, prav tako štedilnik v hiši je tud kmečka peč.
Edino, če moj radiator na elektriko porabi za 50 evrov elektrike. Mam zelo majhno sobo. Radiator pa je 1500w se mi zdi (povprečna temperatura v sobi 18-19°C), računalnik pa mi dela 24 ur/dan.

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kot vsak mesec. 32 EUR.
grin1.gif

Ti si verjetno imel poračun.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Sigurno si dobil poračun.

Je pa jeba, ker je cifra za poračun napisana v spodnjem delu in z zelo malimi črkami. Preglej položnico še enkrat.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ne ni poračun.
Vsak mesec plačamo tam 120-140 evrov tale danes pa je največ.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Nov prispevek za ekološko rabo elektrike.
evil.gif
Tako, da se boste malo zamislili, kje jo lahko manj porabite. Pač država rabi dnar.
Mi imamo tam okrog 28 EUR mesečno.
aplauz.gif
Poleti ene 5 EUR več.

Aja, če imaš kakšne kaloriferje za gretje jih ven pomeči, ker to je res požrešna stvar glede na učinek.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Bodite pozorni pri porčunih, ker so kar na približno računali in je marsikje čisto previsok znesek!!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ste pri vas tudi taki kot moj starši?
Daj mi povej zakaj imaš el. radiator v sobi? (je centralna crknila, ali je zmanjkalo drv, ali se vam ne ljubi nakladat ali jih je škoda, ali nimaš radatorja od centralne v sobi?)
Radiator + pc računaj da ti porabita za cca evro na dan elektrike (ne vem koliko ti laufa radiator).lahko tudi več(recimo do dva evra, če imaš radiator skoz na ful).

Morate imeti kar veliko kmetijo da imate toliko elektrike. POznam kmetijo ki tudi približno toliko plačujejo, pa jih je 6 na kmetiji, pa 20 repov v štali (15 molža) pa še "sp" furajo zraven ki porabi recimo 1/4 elektrike.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Nimam radiatorja v sobi, ki bi bil priključen. Itak pa je soba res majhna. Temperatura v sobi zjutraj, ko ugasnem radiator na elektriko znaša 19°C

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Mi plačamo okoli 42 eur, pa imamo dvonadstropno bajto. Se pravi dve TV, dva hladilnika, dve zamrzovalni skrinji, dve steklokeramični pečici, ruter vedno laufa, pravtako modem, poleti pa izklopimo centralno in vodo grejemo na elektriko. Poračun pa je prišel 32 eur.
Je pa res da ugašamo luči in imamo varčne žarnice, browzama z notebooki, torrenti pa laufajo na HDX-u. Tako da res ne vem kaj ti delaš za 147 eur.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
veš kakšne žarnice morajo goreti za 150 evrov?
Žival zna v temi jesti, problem je v tem ker jo človek ne zna v temi hranit. ampak to traja recimo do 5 ur v zimskem času.
Štala je porabnik pri molži, hlajenje mleka, pomivanje mol. stroja (pretočni grelec 10kw)...
Ampak dvomim da imajo pri garnerju konktretno molžo.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Štala je porabnik pri molži, hlajenje mleka, pomivanje mol. stroja (pretočni grelec 10kw)...

Molža je, ampak bolj malo. Mamo pa dva pralna stroja, pomivalni stroj, 2x veliki skrinji, 1x hladilnik, 1x zmrzovalna omara, TV gori/dan po 10 ur, luči....
Za December je prišla položnica tam 120 evrov+

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
No jaz sem v dvonadstropni hiši z mojo najdražjo za januar porabil 27€ elektrike.

Imava pa centralno na drva, vse žarnice so varčne in jih prižigava samo kadar pač potrebujeva svetlobo (ne gorijo kar tako v 3 dni).

TV laufa par ur dnevno, imava pa še indukcijo+steklokeramiko, hladilnik z zmrzovalnikom, pomivalni in pralni stroj ter pečico vse A razred. Sva pa na trofaznem toku z enotarifnim števcem( dvotarifni se mi ne izplača).

Tako da se mi cifra 120+++€ zdi malo huda. Bi pa znal biti el. radiator krivec za kakih 20+€ računa viška, če ga trajbaš vsako noč.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Sam je res neki čudno tole...
Mi smo dobil poračun za 134€. Glede na to, da so poleti hiltiji peli in podobno in da mamo od oktobra talno gretje in steklokeramiko, se nam je pač zdelo, da se je zaradi tega dvignila poraba.
Danes pa dobimo redni račun za januar v višini 116€
shocked-1.gif
Še novembrski račun je bil 46€, pa je steklokeramika in talno že laufalo. Kar naenkrat baje porabimo na dan dobrih 30kWh, včasih smo jih pa med 12 in 14.
Konec novembra so nam števec menjal, Iskra naenkrat ni več dobra, mora bit Landisov
smirk-1.gif
Bom jutr poklicu pa jih prijazno pobaral, kaj je na stvari. Ne moreš kar nalepem porabit 115% več energije. Ne bi reku, če bi za novo leto bajto razsvetlil k Las Vegas... pa je nisem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Pri nas je 161 Eur, pa se doji 30 glav + 35 glav za pleme, krave imajo celo noč luč (varčna žarnica). Največ troši pralni avtomat za mlečni sistem (12kw) potem je hladilnik za mleko + dva elektro motorja (vakuum, zbiralec mleka) , vodovod, pa v hiši skrinja, hladilnik, dva bojlerja, 2 štedilnika, računalnik in televizor.. Poračuna smo imeli mislim da okrog 300 EUR vračila, tako da dve meseca in pol ni bilo treba plačati elektrike, ni se za pritoževat.

Vse prostore grejemo na drva...

...in če nebo kmalu nehalo snežiti bo treba po snegu v gozd iskat kurivo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Nov prispevek za ekološko rabo elektrike.
evil.gif
Tako, da se boste malo zamislili, kje jo lahko manj porabite. Pač država rabi dnar.

lahko še nevem koliko varčuješ na porabi elektrike, če ti pa potem nabijejo stroške vzdrževalnine, pa omrežnine,...
bonk.gif

če boš pa preveč na elektriki varčeval ti bodo pa nabili stroške pri RTV naročnini
evil.gif

isto pri porabi vode
crazy1.gif

sem videl položnico za vodo od ene firme: poraba vode 10€, ostali stroški pa 60€
bonk.gif

ovce so zato da se strižejo
cool-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Molža je, ampak bolj malo. Mamo pa dva pralna stroja, pomivalni stroj, 2x veliki skrinji, 1x hladilnik, 1x zmrzovalna omara, TV gori/dan po 10 ur, luči....
Za December je prišla položnica tam 120 evrov+
Če sta veliki skrinji LTH-jevi 520 literski imaš krivca...... Smo jo imeli pa vem kako žre.... Odklopi in glej števec, potem prižgi pa boš videl... če se prav spomnim ima vsaka 500 watov kompresor , zaradi starosti pa lavfa praktično ves čas, to pomeni cirka 20 kilovatov na dan na mesec pa cca 600 kilovatov