Koliko bonusa v tem primeru za avto zav?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pred cca 2 leti sem vzel avto na lizing, pred tem sem imel cca 30 ali 35 bonusa, kje se to pogleda sploh?

Ko sem nabavil avto na lizing, mi je zavarovanje ponudila lizing hiša in ker je bilo ugodno, s 50% popust, sem ga seveda vzel.

Sedaj je konec lizinga in avto postane moj, kolikšen bonus imam sploh sedaj?

PS, če je tukaj kak agent iz štajerskega konca, pa se priporočam za kakšno dobro ponudbo
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če je od veljavnosti stare police manj kot 3 leta, potem lahko uveljavljaš bonus. To pomeni 30/35/40 procentov, odvisno od trajanja police in dejanskega premijskega razreda na njej.
Po tej polici, ki si jo imel prek lizinga, pa tudi odvisno kako so ti beležili premijske razrede na polici.

Za ponudbe pa navedi podatke o vozilu, kaj bi bilo zavarovano, leto rojstva, leto opravljenega izpita za B, pa se naredijo izračuni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To pomeni, da moram poiskati staro polico? Kaj pa če je ne najdem?

Kako pa je z beleženjem premijskih razredov na lizing polici, se lahko to kje vidi?

Ford mondeo karavan 2.0 TDCi, letnik 2005.
Kaska več ne rabim, bi pa imel vse delno kasko, luči, stekla, divjad, parkirišče...
Letnica rojstva 1980, opravljen izpit pa je bil leta 1998, pred par leti sem imel eno manjšo prometno in takrat so mi zbili dva razreda se mi zdi.
Razmišljam glede asistence...se bolj splača asistenca pri zavarovalnici ali AMZS članstvo? oz..kaj je bolje, kaj nudi več?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
leasing hiše velikokrat podarijo kakšen dodatek v obliki popusta, ki pa se seveda ukine, ko leasing poteče. zato je v redu da shraniš svojo staro polico, če imaš kaj bonifikacije na njej in to kasneje spet uveljavljaš, če seveda polica oz. bonifikacija prej ne zapade... to pa se zgodi po treh letih. leasing police samo pa so velikokrat zelo smešne, saj se zaradi velikih komercialnih popustov večinoma stranke sploh ne ubadajo z dodatno bonifikacijo (vsako leto +5%), ko se vse skupaj konča je pa panika. seveda pa se z malo truda da bolj ali manj vedno vse uredit, ni pa najbolj enostavno.

aja pa še to, amzs asistence oz. članstvo v tem klubu ima običajno večja kritja kot pa zavarovalnice s svojimi asistencami, res pa je tudi, da se opcije pri zavarovalnicah vse bolj širijo in širijo, tako da je prav narediti prej kakšno primerjavo, da ugotoviš, kaj pravzaprav potrebuješ oz. da ne plačuješ storitev, ki ti v praksi sploh ne koristijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Aha, razumem. In kaj storiti v primeru, če stare police več ni, torej tiste s bonifikacijami ?

Da se urediti vse, kje, kako, kam se naj obrnem?
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
če ne najdeš stare police ampak je od njenega poteka veljavnosti minilo manj kot tri leta, se lahko obrneš na tisto zavarovalniceo, kjer si imel to polico in jih zaprosiš za potrdilo o premijskem razredu oziroma potrdilo o bonifikaciji. na podlagi tega papirja lahko uveljavljaš svoj bonus na katerikoli zavarovalnici
zmaga.gif

plus to, da lahko "novo" zavarovalnico opomniš, da si imel sedaj 3 (2?) leta leasing in da ti tudi po tem pripada po 5% bonusa za vsako leto, potem je pa od zavarovalnice odvisno, koliko bodo zaradi tega komplicirali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ok, hvala! prvo se sicer moram spomniti, kjer sem imel
smile-1.gif

Glede na to, kar sem zgoraj napisal, da bi zavaroval, katera zav. se priporoča?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
glede na to da si iz štajerskega konca definitivno prosi Pbutca za en info izračun, on ima tam Generali čez, če pa jaz osebno nebi bil zastopnik Generalija pa bi se med drugim sigurno pozanimal tudi pri zavarovalnici Maribor. pa itaq se bo sedaj sigurno našel še kdo, ki bo predlagal Triglav, pa AS, itd.... tako da it's up to you
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Upam, da se javi
smile-1.gif

Sem našel staro polico...kje se vidi, kateri bonitetni razred sem imel?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
saj se je že javil, par postov višje....

od katere zavarovalnice imaš polico?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Sva že na vezi, žal sem se malce uštel in sem na stari polici imel le PR 9 (koliko odbijejo za manjše nesreče??), tako da sem sedaj v PR 8, ampak upam, da velja tisto, kar si rekel ti, da se tudi čas preko lizinga lahko prišteje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
aha... no če se boš slučajno odločil za generali mislim da nebi smelo biti problema, osebno sem to še zmeraj dobil odobreno, za drugje ti pa res ne morem garantirati....

za manjše nesreče ti pa odbijejo toliko kot za večje
grin1.gif

vprašanje je samo v morebitnem dodatnem zavarovanju bonifikacije....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Koliko pa je strošek dodatnega zavarovanje bonifikacije? gledam generali stran, pa nič ne najdem.

Čeprav ne vem, če se splača..v 13 letih imel eno prometno, pa še to ne v celoti zaradi lastne krivde, tako da sedaj računam, da 20 let ne bo nič...vsaj takega, kar bi bil jaz kriv
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
odkup prve škode (na polici visdno kot oznaka OPS-06, navedeno poleg AOja) oz. zavarovanje bonusa te stane običajno okoli 30€, številke pa variirajo glede na premijski razred, višjega kot imaš, dražje je, navedena cena pa je običajno za npr. PR4 ali PR5, za PR14 je običajno celo nad 100€.....

splača ali ne... nikoli ne veš kako pa kaj, običajno se kaj zgodi ravno takrat, ko dejansko računaš, da ne bo nič
grin1.gif
in če je stranka v nizkem PR ji zadevo definitivno priporočam, saj je cenovno to veliiiiiko bolj ugodno (tudi če se ne zgodi nič), kot pa če bi imela eno škodo in nato naslednje leto plača 15% dražje zavarovanje, nato 10%, 5% in šele po treh letih je spet na enakem kot pred nesrečo in finančno gledano je to no-go......

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za ZT vem, ampak za ostale zavarovalnice me zanima:
imam odkup rve škode in sem v PR4 (AO) in PR1 (AKA). Koristim škodo (vseeno, AKA, AO) in ob naslednji sklenitvi zopet želim doplačati odkup prve škode... Je potem še zmeraj tako poceni kot navajaš? Ker potem lahko za ceno enega obiljnejšega kosila vsako leto brez dodatne kazni naredim zavarovalnici nekajkrat večjo škodo (tudi hipotetično do 200x večjo škodo)?
A misliš da zavarovalnice to tolerirajo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
za druge ne vem, lahko ti pa povem kako je pri generaliju - če imaš odkup prve škode in potem tudi imaš eno škodo, ti bonifikacija ostane enaka, naslednje leto pa se ti premija za odkup prve škode podraži za par procentov plus to, da naslednje leto nisi upravičen do popusta na brezškodno dogajanje.

kako si pa to mislil da lahko ti kot posameznik narediš nekajkrat (oz. hipotetično 200x ) večjo škodo? konec koncev imaš zavarovano tako ali tako samo en škodni primer, za vse ostale sledijo normalne posledice.....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Takole sem mislil... 30 EUR je doplačilo za odkup prve škode (PR4 do PR1). Naredim škode za 6000 EUR, avto je vreden vsaj 12000 EUR in še ni ekonomska totalka... 6000 EUR je pa 200x več kot 30 EUR, right?
grin1.gif

In tako vsako leto (a si že povedal da ni tako...). Če pri ZT to narediš, prav tako ode popust na neškodno dogajanje in premija za odkup prve škode se zviša za 100%.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kam smo prišli..zavarovalnice nudijo zavarovanje za zavarovanje..a sick world.

Čez par let, bo pa ena zavarovalnica nudila tudi zavarovanje zavarovanja zavarovanja?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Takole sem mislil... 30 EUR je doplačilo za odkup prve škode (PR4 do PR1). Naredim škode za 6000 EUR, avto je vreden vsaj 12000 EUR in še ni ekonomska totalka... 6000 EUR je pa 200x več kot 30 EUR, right?
grin1.gif

In tako vsako leto (a si že povedal da ni tako...). Če pri ZT to narediš, prav tako ode popust na neškodno dogajanje in premija za odkup prve škode se zviša za 100%.

ajaaaa, to pa ja
grin1.gif

odkup prve škode se zviša za 100%? zanimivo... sem pa prejle preveril kako točno je s procenti pri generaliju - najprej te pride OPS 15% AO premije, naslednje leto (po eni škodi) pa te pride 20%... verjetno je potem tretje leto in po morebitni drugi škodi 25% in tako dalje....