Koliko bi po vaše stalo...

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Da mi en mojster uredi cirka 7.5m stene. Bil je utility, bile so ploščice po steni. Vse sem posnel dol in dal čez na kar fajn grobo kemaglet fx. Toliko da je stena vsaj malo gladka, četudi polna neravnin. Zdaj bi rad to dokončno uredil da bo vhod urejen. Prišel je nek gospod, prijatelj od soseda, in ocenil da bo stalo 300 evrov z materjalom vred da urihta vse skupaj, kakor sem razumel bo to brez računa. Urediti je treba stene, robove okoli okna, in steno kjer je ostanek štoka (odstranil sem en podboj). On je rekel da bi ostanke tega podboja zbil ven, moja ideja je da bi zaprl s knaufom. On pravi da je lažje in ceneje da poštema.

Ali je 300 evrov razumna cena po vašem mnenju? Prilagam slike trenutnega stanja:

Hvala za vaša mnenja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Kabel do stikala bos tudi se najbrz nekam skril od omet.
Kar nekaj dela, materiala nekaj manj, tako da ob ogledu na licu mesta je cena 300 evrov lahko hitro realna.
Ze tisti kemaglet poravnat si ne prestavljam ravno najbolje. Tudi jaz bi se ga najbrz lotil s knaufom. Ce hoces imeti vsaj priblizno ravno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Tudi meni se zdi cena OK
zmaga.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Materiala bo porabil največ 40 kg - cca 10 evrov, cena je primerna delu in stroškom materiala, seveda če je to fixna cena da ne bo na koncu še kaj pribil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ostanek od štoka je treba obvezno poštemat ven da bo nekam zgledalo.

Za 7 metrov dolžine imaš zelo razumno ceno. Kar si sam delal izravnave bi bilo bolje da jo ne bi
wink-1.gif
.

Tisto ti bo poštemal ven, potegnil grobo izravnalno maso, čez še 2 x fino in prebelil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.614
10.822
113
300 je okej, se mi zdi kar dost manual dela, mal si zamisli če bi sam to delal.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.994
6.606
113

300 € je valda na roko in pa kar se spalet tiče. Raje postemati in ometati kot knauf. Za oba bolje. Varianta seveda ni lažja kot knauf, ampak za 300 na počez si on minimalizira stroške. Zbijanje je zanj zastonj. Omet in kit skoraj zastonj. Knauf pa ne tako zelo. Pač raje kako uro več dela, pa več v žep da. Zate je pa tudi bolje. Če slučajno kondenzira kaj tam okoli, to povrh. Fino preluftas, se posuši. Če plesni hitro saniras in lažje. Če se to nabira med steno in knaufom... Tako včasih eni naredijo, da se ni vidi, tam je pa še vedno.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Sem se zmenil da pride ze ta vikend. Konca fina dela naslednji teden.

Sem pa dobil en predracunu za knauf za 980eur.