Količina olja v vrtni kosilnici

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Koliko olja gre v kosilnico MTD 4645P? Kupljena je bila pred nekaj leti pri Merkurju. Navodila pa sem izgubil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Lahko kaka slika motorja, oziroma tip motorja navedes?
Motor nima nobenega cepa, šibke ali podobno s katerim bi preveril nivo olja.
Pa upam da ne bos na koncu ugotovil da je motor 2T.
Tip kosolnice nisem sedajle preverjal preko gsm.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Lahko kaka slika motorja, oziroma tip motorja navedes?
Motor nima nobenega cepa, šibke ali podobno s katerim bi preveril nivo olja.
Pa upam da ne bos na koncu ugotovil da je motor 2T.
Tip kosolnice nisem sedajle preverjal preko gsm.

Motor je štiritakten, oznaka motorja:
M TECH MTB 4645P,
2,2KW
2850 1/min

Ima tudi šipko in sicer je ta nameščena na pokrovčku, kjer se toči olje, vendar ne vem kdaj pokaže pravo vrednost ali takrat ko prišraufaš pokrovček, ali takrat ko samo porineš do konca, brez da prišraufaš
confused-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
6 dcl

Spodaj imaš vijak za ključ 10, kosilnico dvigni, odvij vijak in izpusti (prestrezi) olje. Ko vse olje izteče, privij vijak in z zgornje strani natoči novo olje.

PS: Olje bolje teče, ko je segreto, zato predlagam, da kosilnico nekaj ur pustiš na soncu in šele nato izpustiš olje.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Da bi postavljal kosilnico na sonce pa še nisem slišal. Jaz jo zalaufam za tri minute in je olje dovolj segreto.Sem ravno pred eno uro menjal olje v kosilnici, sicer drug model, ga je pa šlo pol litra noter.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Tudi iz hladne steče vse olje.
Za čajno žličko, kolikor ostane notri, pa naj kar ostane ...
V klasične kosilnice gre 0,5-0,6L motornega olja, ni pomembno katerega.

LP

Nazadnje urejeno:

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Olje sem že iztočil in tudi nalil novega in sicer 3 dcl. Na merilni palčki, če privijem pokrovček do konca mi kaže polno, če pa ga ne privijem, pa sloh ne pride do olja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Olja mora biti toliko, da pride do vrha luknje, kjer imaš privit vijak za dolivanje oz. merilno palčko v tvojem primeru.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Da bi postavljal kosilnico na sonce pa še nisem slišal. Jaz jo zalaufam za tri minute in je olje dovolj segreto.Sem ravno pred eno uro menjal olje v kosilnici, sicer drug model, ga je pa šlo pol litra noter.
Kosilnico si vžgal in tako ogrel olje, nič narobe. Ampak potem bi moral vsaj še pol ure počakati pred menjavo, da se olje steče nazaj. Tako pa imaš sedaj 0,5 l svežega in 0,1 izrabljenega olja

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ma ne vem, če bi še kaj izteklo, ker kosilnico proti koncu iztekanja nagnem še v vse možne smeri da se do konca izteče. Ko pa jo potem zopet postavim v vodoravni položaj pa ne priteče niti kapljica več.
Saj tudi pri avtu, ko ga pripeljem na servis ne čakajo po ure.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne, ni res. Pri starejših modelih je to držalo, zdaj pa ima večina povišan nastavek za dolivanje, verjetno ker je pri starejših vedno olje tam okoli puščalo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
sej vse 3,5-4KM majo ponavad 0,6L....al Briggs al pa Tecumseh