kolesarski čevlji

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Kupujem kolesarske čevlje spd, rekreacija, treking. Gledam malo naokoli, po slo. trgovina, pa sami predragi, glede na to, da je off season, pa da bi pač nek star model.... A je kaka tuja internetna stran? Pogojno kupim tudi rabljene....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Hm, šparati ne preveč... Jaz sem 2001 kupil Shimano SPD (vmes, resnici na ljubo, nisem kolesaril štiri leta), pa so še sedaj b.p. Torej sedem let uporabe, letno 3000 gorskih makadam kilometrov. Res so se mi zdeli takrat dragi (11.900 sit), ampak... kvalitetni. Rabljene obutve pa ne bi kupoval. Čevelj se ti mora oblikovati po nogi, da ti bo udoben.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Jaz imam čevlje za MTB, letnik 1994, Scott. Pred ca. desetimi leti mi je odpadel podplat, sem nesel nazaj zalimat in še danes drži. Res pa da jih zadnja leta ne obujem več kot 3x letno.

Na avtorja teme: Ne kupuj kolesarskih čevljev, ki jih pred tem nisi probal. Ne grejo vsaki na vsako nogo in če imaš napačne je bolje da jih nimaš.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Za Shimano bi rekel, da so.. mogoče ne majhne številke, pač pa kot je napisal jello -pred nakupom jih je treba poskusiti. Sidi so me tiščali ob straneh, Shimano mi je bolj sedel -imam mogoče malo širše stopalo. Po parih vožnjah so se pa tako ulegli po nogi, kot druga koža.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
eBay is your friend!

Najboljše je, če dobiš kaki star model (lanski ali predlanski). Jaz sem tako nabavil DMT s karbonskim podplatom za 50 EUR
cheer.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
Samo da ti jih ni prodal slovenec.
grin1.gif
So krožile pri nas pred leti ene DMT variante iz BIH, baje ne najbolj kvalitetne. Ja, tudi sidi ima precej majhne cifre (podobno kot nike), pa tudi ozki so, imajo pa nekaj modelov tudi v širši varianti, ki pa so pomoje redki.

Zadnjič sem videl da ima alpina dva modela, ki naj bi ju sicer v kratkem umaknili iz proizvodnje. Za nekih 70 EUR. Nekdo iz bicikel koma jih je testrial in če se prav spomnim jih ni ravno spljuval.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
shimano ima res manjse stevilke. samo to ni problem, gres v kako naslo zlatarno probat, pol pa narocis iz zahodne civilizacije za pol cene

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
če malo pogledaš po spletu dobiš tudi pri nas ugodno ceno...oz lahko še ceneje kot v tujini.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Evo, uspelo mi je kupiti cipele za kolo.... zdej pa ne vem kaj delati z njimi =)....

Mi kdo lahko predlaga kaj početi s tem podplatom?

kgrhqnhjb8fc2ez6odbrqvp4.jpg

Katera pedala so primerna? Prosim za linke....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
tu v lukne pride SPD clip noter našraufan. lahko pa da je pod gumo že noter ... drugače dobiš klip, ko kupiš pedala, sem pa skoraj ziher da gre za SPD sistem ...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Fora je, da sm kupu iz bolhe, pa mi tip ni znau nč povedat.... Reku je da se mu zdi, da morat odrezati dol to gumo... ampak nočm rezati neki na blef =)..... Blokerjev in padal še nimam, čakam na kako dobro ponudbo na bolhi =)....