Kokakola /CocaCola

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Evo čisto resno me nekaj zanima.

Kako je zdaj s temi Kokakolami? Classic, Light, Zero (a je še kakšna?)

Kera vsebuje kofein in kera ne? Menda ga Zero ne vsebuje? V čem je razlika med Zero in Light? Kila sladil?
Enkrat mi je nekdo rekel, da je bolje pit klasično Kokakolo kot kavo z mlekom, ker naj bi bila kao bolj naravna (cvetka? Morda kanček resnice v tem?), poživi in osveži pa podobno.

Sama sicer pijem samo klasično Kokakolo (in pa občasno Dr Pepperja kadar ga pač naročim), Zero sem poskusila pa je totalno preveč mehurčkov in nekako NIMA pravega okusa.

Torej?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Zero je brez cukra,light ga ma bolj malo. Pepsi je tudi dobra vsaj za moj okus saj je kar dobr pocukrana. Mi je kolegica prinesla iz ZDA pepsi in cocacolo pa moram reči da je velika razlika med našimi in njihovimi. Sem probal istočasno našo nato njihova ter ugotovil da se naše skrijejo proti tistim originalnim.

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
hvala bogu da ne pijem tega dreka.....najboljše je pir !
wink-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Evo čisto resno me nekaj zanima.

Kako je zdaj s temi Kokakolami? Classic, Light, Zero (a je še kakšna?)

Kera vsebuje kofein in kera ne? Menda ga Zero ne vsebuje? V čem je razlika med Zero in Light? Kila sladil?
Enkrat mi je nekdo rekel, da je bolje pit klasično Kokakolo kot kavo z mlekom, ker naj bi bila kao bolj naravna (cvetka? Morda kanček resnice v tem?), poživi in osveži pa podobno.

Sama sicer pijem samo klasično Kokakolo (in pa občasno Dr Pepperja kadar ga pač naročim), Zero sem poskusila pa je totalno preveč mehurčkov in nekako NIMA pravega okusa.

Torej?

Zato pa so šlaufi...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz sem slisal, da naj bi cocacola light oz. zero... mislim da light, je dalj casa na trgu, vsebovala neko sladilo, ki naj bi bilo rakotvorno. oz. strup. mene tud zanima, kako je s tem.

mam rad obcijano cocacolo. sam je ne spijem dosti, prevec cukra pac. obcasno pa pase ob doublecheesu in krompircku
wink-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, aspartam, ki po presnovi razpade in žal je med tem tudi nevaren bolnikom, ki imajo gensko motnjo.

Za kaj več pa poišči.

Če se ne motim, naj bi to tudi pisalo med sestavinimi, da vsebuje ta "strup".

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kot so že pisali: CocaCola light je z manj sladkorja, CocaCola Zero je brez sladkorja ampak vsebuje umetno sladilo Aspartam (ampak nič bati, nič ti ne bo, bila je pač gonja (farmacevtska)) in veliko proizvajalcev je to sladilo zamenjalo s Suklarozo.
Med drugim najdeš Aspartam v veliko light izdelkih oz. izdelkih brez sladkorja, od jogurtov do orbit čigumijev. Za piko na i, ga vsebuje tudi Lekadol C plus (toliko o tem):
5 g zrnc (1 vrečka) za pripravo peroralne raztopine vsebuje 500 mg paracetamola in 300 mg askorbinske kisline.
Pomožne snovi: aspartam (E 951), aroma limone, levomentol, manitol, natrijev saharinat, maltodekstrin, barvilo kinolinsko rumeno (E 104), brezvodna citronska kislina

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Ni res, da ligh vsebuje manj sladkorja. Light in Zero sta obe brez sladkorja in s sladilom. Okus se mal razlikuje, za mojega je light bolj umetna kot zero, ampak to je moj okus, meni sta itak obe zanič.

Drugače je pa Zero čista marketinška fora, ker so pri Cocacoli pogruntali, da Light pijejo večinoma ženske (zaradi embalaže), pa so naredili še eno tako bolj mačo embalažo in jo poimenovali Zero, to naj bi zdaj kupovali tudi moški.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zero je samo posledica rasti cen sladkorja na svetovnih trgih. Sladkor vzameš ven, nadomestiš z eno poceni kemijo in prodajaš bedakom, da to pijejo zraven mastne pice in mislijo, kaj so naredili za vitek pas.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zero je samo posledica rasti cen sladkorja na svetovnih trgih. Sladkor vzameš ven, nadomestiš z eno poceni kemijo in prodajaš bedakom, da to pijejo zraven mastne pice in mislijo, kaj so naredili za vitek pas.

Bullshit, ni point v ceni sladkorja... Point je v kalorijah, prava CocaCola ima čez 40kcal na 100ml (na 1.5L je to nekaj čez 600kcal) medtem pa imajo Zero in Light 0 kcal na 100ml... To pa zato, ker ne vsebujejo cukra ampak sladila, recimo aspartam...

600kcal je enako recimo dvem Cheeseburgerjem v meku, 100gramski Milki ali pa 9-10im kokošjim jajcem.
smile-1.gif

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
48
28
Pa kdo sploh lahko pije tale drek?

Navadna je sladka da kar dol padeš, zero pa tako zanič kot da bi sam aspartam žrl.

Kokta može, še rajš pa pir.