Kodni ključ??

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor

Gledam da bi kupil komplet za daljinsko centralno Tale: http://www.bolha.com/oglas3426533/avtooprema-ostalo-daljinsko-centralno-zaklepanje-zlozljiv-kljuc Kaj mislite,je za kaj?
confused-1.gif

Zdaj pa nevem,če je moj ključ na kodo ali ne? Avto je VW Polo letnik 1998.
Bom prilepil še slike od ključa.
Je že kdo kakšno podobno zadevo montiral v avto? Je težko? Jaz bi se tega sam lotil.
715102-SP_A0264.jpg

Priponke

• 715102-SP_A0264.jpg
    715102-SP_A0264.jpg
    55,2 KB · Ogledi: 346

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Tisti "kvadratek" na spodnji strani ključa vsebuje kodo. Preseli ga v novo ohišje in to je to.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ponavadi je samo zataknjen ali pa priliman s kakim silikonom.Brez tega pa VW samo vzge ampak takoj ugasne.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Torej zdaj sem nabavil ta komplet,pa me zanima če kdo ve kje ja modul za centralno zaklepanje? Avto je karavan. Zadaj sem našl pumpo (ker je vakumsko zaklepanje) Ampak tam se najbrž to ne priključi.
confused-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Priključit moraš naslednje žice:

- stalen plus
- plus pod kontakt
- masa
- v primeru negativne komande - 2 kabla na stalno maso, v primeru pozitivne komande - 2 kabla na stalen plus
- žica za zaklepanje
- žica za odklepanje
- levi smernik
- desni smernik

That's it.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aja - še lokacije kablov sem ti pozabil povedat.

Odklepanje/zaklepanje: sivo črna žica / sivo rdeča žica (pri vstopu kablov iz vrat v kabino)
Smerniki: črno bela ter črno zelena žica v 8-pin konektorju za varovalkami

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Hvala za uporabne podatke!
Pozabil sem povedat,da so kabli ki sem jih dobil zraven pri nakupu na konektorju,ki bi naj bil za VW (vsaj po besedah prodajalca)
Torej bi naj samo na obstoječi modul CZ priklopil še tega novega. Ampak do zdaj še tega nisem našel. Če te prav razumem se naj stvar nahaja pri voznikovih nogah?
Zgleda pa kablovje nekako takole:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kupi od Spal-a daljinsko zaklepanje + alarm...pa te pride z montažo mogoče 130 EUR. Dobiš zraven ključa še daljinec za odklepanje, zaklepanje..in to je to.

(če nimaš centralnega zaklepanja, pa moraš dokupit še motorčke za vsaka vrata posebej).

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Komplet daljinskega je že kupljen in sicer z zložljivim ključem,cena pa je bila 30€.
Z montažo,pa bi se vseeno rad malo sam poigral. Verjamem da bo malo zajebancije,ker nisem ravno štromar
smirk-1.gif

Ne gro toliko,da prihranim par €,ampak da se pol tud česa naučim.
aplauz.gif

Aja konektor sem našel (upam da je pravi) in ko bo čas se malo poigram.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tale konektor ni pravi in se nebom več matral z iskanjem sem se odločil
evil.gif

Torej zvezal bom tako manualno. Samo če odrežem mi ostanejo 4 glavne žice,ostalo je solata blinkerji,šipe.......pustimo.
Ostane mi rdeča +
črna -
1x odklep
1x zaklep je to dovolj? Te 4 so debelejše,ostalo pa tako vem kam spada.
To se vse žice katere gredo na ta konektor. Konektor pa je na eni strani M na eni pa Ž in polno kabliv vmes ker je 12 pinski,ampak stika z to enoto nima nobeden drug.
Hvala!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vzemi preizkusno lučko, en konec poveži na stalen plus, drug konec pa zbadaj v ustrezne žice - odklepanje/zaklepanje:

Odklepanje/zaklepanje: sivo črna žica / sivo rdeča žica (pri vstopu kablov iz vrat v kabino)

Najprej zbodeš sivo-rdečo žico in avto bi moralo zaklenit. Nato zbodeš sivo-črno žico in avto bi moralo odklenit. Gre se pozitivno komando. Ne pozabi blokirat ključavnice voznikovih vrat ali se zapreti v avto (kar je težje).

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tako danes sem se malo igračkal in uspešno priklopil. Tako da dela vse BP
cheer.gif

Zdaj pa eno vprašanje: ta modul še ima eno žico,da se priklopi,da zapre še okna ko pritisneš zaklep. Razmišljal sem da ob zaklepanju pač steče potej žici tok za par sekund in s tem zapre okna. Pa temu ni tako! Na tej žici ni nikoli toka
uf-1.gif

Kaj pa zdaj?
Se komu kaj sanja kako deluje to?
cry12bpy.gif

crashednburnt hvala za vse uporabne nasvete
nahrung002.gif
*** pa itak!!