ko zakuha avto

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
zmanjkalo je vode v sistemu, takoj ko se je prižgala lučka sem ga ugasnil. Malo se je pokadilo izza motorja. Je sedaj (po 3 urah) dobro doliti vodo nazaj v hladilnik, pa se lahko vozi naprej? Ventilator dela.

tnx

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.384
5.658
113
Da.....avto naj laufa da bo pumpa poganjala vodo po sistemu (da ne boš filal samo hladilnika)....pa tud kaj antifriza dodaj poleg da bo mazal pumpo in ščitil komponente hladilnika

Voda mora bit destilirana da vodni kamen ne zabaše hladilnika!

Nazadnje urejeno:

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
če to prvič dela naj avto ne laufa.to sem ti že enkrat povedal
smile-1.gif
nafilaš ekspanzijsko do črte pa kiler da prek steče.pusti par minut da gravitacija naredi svoje.dolij v kiler če pade nivo.pol zaštartaj avto in naj ti ga en drži na 2k obratov ti pa glej v luknjo v kilerju. ko se bo termostat odprl boš vido kako gre luft z mehurčki ven in počasi dolivaj dokler ni poln do vrha in brez mehurjev. ekspanzijo preverit pol pa kaki krog naredit.eni avti nucajo ful dolgo eni manj.če ti med vožnjo števec skače maš še vedno lufta not.če nimaš pokrova na kilerju maš samoodzračevalni pokrov na ekspanzijski in vsaj dve cevi ki greta iz ekspanzije do kilerja.podoben postopek samo pač na ekspanzijski

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
zmanjkalo je vode v sistemu, takoj ko se je prižgala lučka sem ga ugasnil. Malo se je pokadilo izza motorja. Je sedaj (po 3 urah) dobro doliti vodo nazaj v hladilnik, pa se lahko vozi naprej? Ventilator dela.

tnx
No malenost je sedaj vroče in to tudi avtu, ki ga je traba malce prišparati
wink-1.gif

Če se je avto že ohladil dolij vodo v posodo, ki je zato namenjena in cca. 14 dni imej v avtu še plastenko 1,5L vode, če bo potrebno doliti - če bo 14 dni Ok potem pozabi drugače pa pokliči svojega mehanika , da pogleda kaj je - ne zganjaj panike
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
In zakaj je zmanjkalo vode?
Lahko(po vsej verjetnosti) da dolivanje vode ne bo uspesno dolgorocno. Voda sama ni draga, AF pa ni ravno poceni. Meni je pocila neka cev in sem po nakljucju ugotovil. V enem tednu je bil avto "neuporaben"(vsakih nekaj km prazna ekspanzija, od zacetka sem celo po nekaj 100 km delal preden mi jo je spraznilo)

Nazadnje urejeno:

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Definitivno je treba ugotoviti, zakaj ni bilo vode.

Meni je na Korziki začelo zmanjkovati vode in je avto na dveh prelazih zakuhal na 130°C in bil dejansko skoraj suh. Doma pa mehanik ugotovil, da je šlo tesnilo glave. Cena dela in materiala: 200€

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Men je pihnalo termostat , pelu sm se ene pol kilometra do doma , doma ko se je ohladilo smo menjali termostat , blo je OK sam pol po parih mescih je blo treba menjat se dihtungo na glavi