Ne zagovarjam jih apriori, samo sam bi storil enako, ti pa...
1. iščeš najboljše, imaš nekaj poznanih sodelavcev, ki so se že lahko dokazali in bi jih vzel v službo za stalno. Ampak če lahko dobiš nekoga boljšega - zakaj ne?
Še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje, ti lahko pomagam sam? Nisi in še zelo dolgo ne boš. Right?
Drugi dve trditvi nimata veze s prilagojenimi razpisi, razumem pa tvojo skrb kot davkoplačevalec. Res raste javna uprava, ampak ta del se meni ne zdi sporen. Ker komisija naslavlja enega bolj perečih problemov naše družbe. Koliko so pri tem učinkoviti je druga zgodba, pomojem so naredili veliko, še več dela pa jih čaka.
Za PR je res vtis, da ga ne rabijo, ker v javnosti nastopata samo omenjena, ampak delo obsega precej več kot zgolj to. Poleg tega je PRovka prišla iz gospodarstva, kjer se je že dokazala na istem mestu pri eni večjih finančnih institucij in ji je bilo novo delo izziv, verjetno tudi zaradi ekipe, ki jo pooseblja šefe. Če bi našli boljšo osebo, bi dobila službo ona, v to sem prepričan.
@snecer
Kako in kaj dela Praprotnik ne vem. Zagotovo pa njegova izobrazba nima s tem popolnoma nobene veze. Si ti mogoče pravnik, da takšne stresaš?
Komisijo pa načeloma res lahko ukinejo, ampak hkrati jasno in glasno povejo, da se proti korupciji ne bomo borili iz kakršnegakoli vzroka že in da lahko falotje počnejo kar jih je volja, preganjal jih ne bo nihče.
Katerikoli drug razlog, npr. da bodo korupcijo sedaj preganjali drugi, je idiotizem prve vrste. Zakaj? Kar je Klemenčič v svojem kratkem mandatu na tem področju imo naredil več, kot vsi njegovi predhodniki skupaj.
Če bi bilo po moje, bi se vsakemu barabinu morale tresti hlače, če ga pod drobnogled dobita Klemenčič ali Šoltes. In kogar javno okrcata ali celo pribijeta na križ, ta je v naši državi oplel - lahko se kvečjemu posuje s pepelom, nepreklicno odstopi z vseh funkcij (javnih ali v zasebnih podjetjih) in začne potihoma, znova, počasi, ne na očeh javnosti... graditi spet od začetka. Ker v normalni državi ne bo nihče, amapk prav nihče, tvegal ugleda podjetja z zaposlitvijo takšnega človeka.