Knjige - revije

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Živijo družba,

rad bi prijateljici za RD kupil eno dobro kuharsko knjigo, kjer so recepti tudi za nas...ne neka eksotika...gledal sem knjige od Učil, pa se mi zdijo zelo fine in predvsem poceni....druge založbe pretiravajo z cenami
confused-1.gif

poleg knjige bi ji rad podaril tudi letno naročnino na revijo o kulinariki....

kaj priporočate?

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Tukaj se postavlja vprašanje, koliko tvoja prijateljica že zna kuhat, neke osnovne variante od Učil so za začetnika čisto v redu, za kuharja, ki pa malo dlje vihti kuhalnico je pa vprašanje. Koliko si pa pripravljen dati za to knjigo?
Po moje lahko naročiš dobro kulinarično revijo Dober Tek, ali pa pogojno kakšno Liso čarovnijo okusa.
Drugače ti pa priporočam, da ji plačaš članstvo na Kulinariki.net, sicer je vpis v bazo brezplačen, vendar če ji dokupiš tistega pluska mislim, da imajo boljši pregled po portalu.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
veščine so srednje....niti osnovne niti profi
wink-1.gif

knjiga do 30 €...

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Potem ti priporočam, kot je že blazko rekel Kuharico sestre Vendeline, ali pa kaj od Felicite Kalinškove, potem imaš še kakšno staro meščansko kuhinjo,....vse cene se gibljejo tam nekje do 30 EUR.... Poglej malo na emka.si, ali kakšni drugi internetni strani....

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Meni knjige od Učil niso nek presežek. Za silo prevedeno, instant varianta.
Raje kupi kaj od kakšnega priznanega kuharja, recimo Ramsay ima par odličnih knjig, samo en vem, če obstaja kaj v slovenščini. Oz, ta ki je bila že pred leti izdana v slovenščini, Družinska kosila, je vsaj meni, njegova najslabša, pa še oblikovno je čist mimo.

Drugače pa ali rabiš kaj bolj specifičnega ali nekaj bolj za vsak dan?

Od teh za vsak dan sta meni zelo všeč Kuharica za mlade, je notri poleg receptov iz vseh koncev in krajev tudi cel kup nasvetov glede opreme kuhinje, nabave živil ...

Pa od Valentine Novak, Kaj bo danes za kosilo?, se mi zdi tudi daleč najboljša od vseh njihovih.

Sestra Vendelina pa Felicita Kalinšek sta itak klasika, samo meni žal nista nikoli potegnili.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Ima kdo mogoče od Alberta Pucerja Ko zadiši po istrski kuhinji ali Istrska kuhinja : pr nes kuhemo pu naše? Al gre za knjigi z enakimi recepti samo da je prva novejše izdaje?