Kmetijsko zemljišče

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Pozdravljeni,

S sosedom sva najela od kmeta vsak po 100m2 njive z namenom, da na njej urediva vrtove. Sosed mi je danes rekel, da je prebral, da na kmetijskem zemljišču ne smeš postaviti nič, niti betonskih tlakovcev med gredicami. Za vrtno uto, pa naj bi poteboval lokacijsko informacijo in dovoljenje. Meni se zdi malo čudno, saj gre za pomožne objekte. Vrtne ute stojijo vsepovsod, ravno tako se tudi kmet, od katerega sva najela zemljo strinja, da se lahko postavi uta.
Ima kdo kaj konkretnih izkušenj s tem.

Hvala in lep pozdrav

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Pojdi na pristojno občino po lokacijsko informacijo in ti tam piše kaj se sme postaviti na dotični parceli.

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolj zanimivo je, kar sem videl prejšnji vikend. V okolici Sevnice (Planina) na travniku ogromen kompleks sončnih celic.

Na kmetijskem zemljišču seveda.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Nama je pač kmet rekel, da lahko vsak na svoji parceli postaviva uto. Za druge ne vem ali imajo kako dovoljenje ali ne.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
očitno je tale kmet mislil, da zaradi njega lahko postavita vrtne ute. Dvomim, da je najemodajalec na tekoæem z zakonodajo. Kot je že nekdo napisal, pojdi na UE v pristojni občini. Vprajaš tako kot si tukaj.... in dobiš odgovor iz prve roke.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Rekla - kazala v Upravem postopku ne zdrži. Najbrž te ne bo nihče preganjal, če boš postavil lopo za vrtno orodje, je pa prav, da se pozanimaš o dovoljenih posegih v prostor.
Sem ti že zgoraj napisal, kaj naredi. Tule vsak izrazi svoje videnje postavitve lope, merodajno je pa mnenje Občine in UE.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ono vrtno lopo ki jo dobiš v bau bau mislim da lahko postaviš. Sicer pa..ne kompliciraj preveč pa jo vrzi gor. Več kot boš spraševal več NEjev boš dobil
smile-1.gif
.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
enkrat pišeš tako, drugič tako. Če si napisal naj gre na UE (kot večina) ne piši več, da ga "najbrž ne bo nobeden preganjal" če bi naredil brez kakšnih papirjev, če rabi.
Konec. Na UE, vprašaj... in odgovor je tu. In če se da, bodo tu pogoji... recimo: dimenzije, temeljenje da/ne, materiali.....itd
Če ti paše gradiš, če ne pa ne... al pa reskiraš
grims-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
misliš ali veš?? Pred novim zakonom, si rabil tudi neki papir iz UE za lopo iz bau-bava!!! (preverjeno) Po novem zakonu je pa menda še bolj strogo... ni pa tako da je nemogoče!!

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bolj zanimivo je, kar sem videl prejšnji vikend. V okolici Sevnice (Planina) na travniku ogromen kompleks sončnih celic.

Na kmetijskem zemljišču seveda.

sam brez dovoljenja že nebi stal tam kompleks sončnih celic.....

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Baje obstaja en način, kako se to lahko reši, če ne gre za velik objekt. Zadeva se postavi na kolesih.
Če te kdo potem prijavi, je v prijavi napisana lokacija, kje se ta objekt nahaja. Od prijave do realizaije je potem min. pol leta. Ti v tem času objekt prestaviš na drugi konec, zato je prijava nična.

Tako se mi je nedavno nekdo hvalil, če je pa res, pa ne vem?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
delno je res. Objekt na kolesih , ni objekt!! Ampak, ne vem kaj si mislil s tem "do realizacije pol leta??? " Inšpektor piše takoj ko pride kazen...pa še nadaljni postopki.
Daj ne zavajajte tipa. Naj gre, pa si uredi tisti papir...pa bo mirno spal... brez straha.... če sploh kaj rabi!!!
hanzi, lastnik nima kaj pisno dajat soglasja al celo gradbenega. Če rabi najemnik papir, ga mora vložit lastnik na UE.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lej, dejstvo je, da ti lahko le UE da točen podatek, je pa tudi res, da če ne boš pretiraval in res postavil samo lopico za orodbe, recimo z gabariti 2x2 metra, ga ni inšpektorja, ki se bo šel s tabo ukvarjat. Če pa že, se narediš neumnega, se opravičiš, posuješ s pepelom in jo podreš, saj ne boš vile gradil. Tko da, jaz bi šel do UE, če pa ne boš šel pa verjetno tudi ne bo nič, posebno če parcela ni ravno vsem na očeh in tik ob cesti (upam, da ne).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
matic78 sta parcelo najela blizu polja v lj?
smile-1.gif

kar se tiče 2x2 lope ne bo panike. kakšnih večjih zadev pa ne smeš postavljat! lahko pa zaprosi lastnik za LI .