Kloniranje diska - kateri program?

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Kupil sem večji disk. Sedaj bi rad starega kloniral na novega, da ne rabim ponovno nameščati vseh programov itd.
Operacijski sistem je Windows 7 Pro.
Kaj priporočate za kloniranje, da ne bo težav nato z zagonom OS?

Hvala in LP!

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Clonezillo zaženeš z bootable cedeja, pa je. Poleg tega je zastonj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Pozdravljeni!

Kupil sem večji disk. Sedaj bi rad starega kloniral na novega, da ne rabim ponovno nameščati vseh programov itd.
Operacijski sistem je Windows 7 Pro.
Kaj priporočate za kloniranje, da ne bo težav nato z zagonom OS?

Hvala in LP!

Za drugic: zraven Win7 pride orodje za tocno to, kar ti isces. Naredis "backup" sliko diska,ki jo potem lahko restavriras kamorkoli, tudi na drug disk, ki ni enake velikosti (seveda mora biti dovolj velik, da grejo gor vsi podatki).

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Drži, moraš pa imeti dovolj "drago" verzijo winsev (in pred začetkom prižgati kadilo na oltar Ballmerju
smile-1.gif
). Home premium je verjetno že problem...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred kakim tednom sem na ta način skloniral Windowse na 16 računalnikov brez vsakega problema

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Da ne odpiram nove teme..je stvar takšna:
Do sedaj sem uporabljal RAID 1 katerega sem urejal z RAIDXPERT-m od AMD-ja v Winzih 7. Podpora za starejše mamaplate z RAIDXPERT-om je z leti vedno slabša, zato sem RAID izključil in odšel na "singl" diske.
Dodal sem nove diske 1 Tera in 2 Tera. Sedaj bi delal klone (image) diska, kot sem to prej delal z CloneZilo, vendar se CloneZila nalaga pol ure in ne vidim konca nalaganja. To počne pri preverjanju diska 2 Tera.
Prej je delala dobro, dokler nisem dodal nove diske. Verzija Zile je ...ehm..2015.

Namesto Zile sem probal Acronis, vendar ta novi dela image pri delojočih W7 in me to moti (pa še kompliciran je v tri krasne).
To bi počel izključno prek DVD pogona, brez posredovanja Winzov.
Imel sem stari Norton Ghost, ki je delal prek DVD-ja kot ura, vendar več ne prepozna NTFS datotečnega sistema, tako odpade
tongue-1.gif

Program za občasno kloniranje "diska C" na "disk T" izključno spomočjo CD-ja v DVD pogonu, brez instalacije v Winzih. Obstaja to
confused-1.gif

9qt-Raid.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To ti naredi kar backup program, ki je v Win7. Image, narejen pri delujočih winsih je OK, ker tehnologija omogoča tudi kopiranje "živih" datotek.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
To razumem. Image je zaradi tega če Winzi ali disk crkneta. Se da spomočjo tega orodja v celoti povoziti obstoječe in nedelojoče winze in jih postaviti v prejšnje stanje. Povdarek je na nedelojoče, ker takrat dela samo DVD pogon, ki bi moral znati prepisati image na pravi disk.
grims-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.844
5.939
113
Na hirents boot cd/dvd imaš ghosta, ki dela na ntfs.
Acronis true image 2013 in novejši (verjetno tudi starejši) imajo offline verzijo, ki se zboota iz cdja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
To razumem. Image je zaradi tega če Winzi ali disk crkneta. Se da spomočjo tega orodja v celoti povoziti obstoječe in nedelojoče winze in jih postaviti v prejšnje stanje. Povdarek je na nedelojoče, ker takrat dela samo DVD pogon, ki bi moral znati prepisati image na pravi disk.
grims-1.gif

Seveda, pri backupu ti vedno ponudi tudi možnost, da si napraviš zagonski CD, s pomočjo katerega napraviš popolni restore na nov disk. Ne vem, zakaj uporabljati neka zunanja orodja, če vgrajena odlično opravijo svoje delo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Ajde, preveril bom to zadevo glede možnosti zagonskega CD-ja v winzih. Res je da o tem nisem razmišljal, ker je Ghost leta delal, kot se "šika"
grims-1.gif