Klimatska naprava

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Smo pred nakupom klimatskih naprav za dve stanovanji pa bi potreboval par mnenj in nasvetov!

''Hladili'' bomo dva prostora in sicer v mansarderdem stanovanju dnevno sobo + kuhinjo (skupaj merita cca 30 m2), občasno pa se bodo odprla še vrata v spalnico (12 m2). V prvem nadstropju pa bi bila klima postavljena v dnevno sobo (cca 20m2) z občasnim odpiranjem v spalnico (cca 15 m2).V prehodnem obdobju bi seveda želeli s klimatsko napravo tudi ogrevati omenjene prostore.

Zaenkrat se še odločamo, če bi bilo bolj smiselno kupiti ''multi klimo'' (ena zunanja ter dve notranji enoti) predvsem zaradi izgleda zunanjih enot, ali bi bilo bolj smiselno kupiti dve povsem ločeni klimatski napravi. V prvem primeru (ena zunanja, dve notranji enoti) bi bilo potrebno do nadstropja ''potegniti'' cca 10m cevi za priklop.

Kakšen bi bil vaš nasvet? Je bolj smiselno montirati dve ločeni napravi ali le eno? Kakšna je razlika v ceni?

Če se kdo ukvarja s klimatskimi napravami je dobrodošel tudi konkreten predračun.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
živjo!

Razlike v ceni med dvojčkom in dvema ločenima enotama praktično ni. Zadevo izberi s stališča čim manj instalacij in pa predvsem prostora za zunanjo enoto. Dobro, če imaš dve ločeni klimi, je bolje iz stališča zanesljivosti, ker dve na enkrat ne bodo crknili. Ampak v zanjih 2 letih praktično nisem imel primera okvare na klimah višjega razreda.
Še ena stvar je. Če želiš ogrevati preko cele zime ti bolj priporočam ločene enote, ker lahko posežeš po modelih, ki so narejeni posebej za te namene. Za prehodna obdobja in zimo do -5, -10 stopinj pa tudi z dvojčkom ne bo težav.

Za več pa na zasebno...

Lp

Gruman

Zelenc'
18. maj 2011
10
0
1
Celje
Obišči stran
1. izbira moči: priporočam cca Qh=25W/m3 prostora, ki ga hladiš.
2. mono split sistemi so nekaj cenejši od multi split, če govoriva v istem rangu izdelkov
3. mi tržimo Hitachijeve klimatske naprave, več informacij o ceni in opis izdelkov na www.gruman.si
4. stranki zraven predračuna izdelamo še brezplačni projektni izračun klimatske naprave z upoštevanimi parametri montaže
5. ogrevanje z našimi klimami ni problematično, delujejo do -20 (serija Premium) oz. -15 (ostale komercialne serije), postavlja se vprašanje primernosti tovrstnega energenta kot primarnega izvora. Mnoge ljudi moti vpihavanje toplega zraka in posledično šumenje, ki ga povzroča.
Če potrebuješ dodatne informacije se javi preko spletnega obrazca, z veseljem bomo pomagali.

Gruman

Zelenc'
18. maj 2011
10
0
1
Celje
Obišči stran
še eno mnenje, pri klimah, ki jih bomo intenzivno uporabljali za getje, priporočam talno izvedbo zaradi načina in smeri izpihovanja vročega zraka.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
zdaj če si meni odgovarjal ti povem, da se poznava in mi ne skači v zelje
wink-1.gif

Za ostale pa: lahko tudi mene kontaktirate za Hitachi, če si kdo želi. Bodo iz iste "linije" samo montaža bo pa moja
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
KSZ

Da nam delu še en topic...
Bil pr kolegu na obisku, 4 štuk -za crknt...
Predvidevam da je treba klimo napolnit čeprav je stara "samo" 2 leti
17758-icon_confused.gif

Pozna kdo koga da bi to ugodno naredil v LJ. da kolegu polepšam dan z tel. od serviserja
smile-1.gif