Klima sharan/alhambra/galaxy

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Baje imaš vsi desetletje stari avti tezave s klimami. Od kompresorja, cevi, hladilnika.....
Pa se je to dogajalo ze pri nekaj let starih avtih.
Ali obstaja kak boljsi nadomestek originalnih (ocitno ne ravno najboljsih) delov?
Se splaca narocevati dele na ebayu?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
ne razumem, kam meriš?
bi si rad zakompliciral lajf?

dejstvo je, da na spijkah pritrditve alu cevi zad za spojko pride kamenček, ki preriba alu cev
profiči to zrihtajo zatesnijo/povarijo/zamenjajo cev, vmes dajo gumo, da se zadeva ne ponovi

v tem času imajo vsi polno, tudi največji slovenski AC šalabajzerji

dele na ebay se splača naročati izključno zaradi cene, ČE POZNAŠ kvaliteto posamezne znamke - jaz osebno raje kupim pri nas
namreč nek VALEO kompresor je po kvaliteti daleč od DENSO znamke ipd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Ok, potem pa mi (lahko na zs poslji) daj ime profica katerega bom obiskal jeseni da vidimo kaj se da/mora narediti. Klima zaenkrat se dela ok, kako dolgo pa se bo.... Po moznosti okolica ljubljane.
A bodi jeseni pozimi kaj manj "zlatarske" tarife?
Ciljam na menjavo cevi...
evil.gif
, kompresor je bil ocitno ze menjan....

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pri nas ima en takega sharana. Od klime je verjetno pomenjal že vse. Nekaj je govoril da ima tudi v zadnjem delu izparilec in je tudi tega moral menjat skupaj s cevmi, ki gredo čez cel avto.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri nas se je lokalni dekavc serviser naveličal to pedenat in vgrajuje namesto originalnih alu cevi neko hidravlično varianto, ki je zunaj tudi gumirana.

Ta cev pri omenjenih ne faše fizične poškodbe, ampak je konstrukcijska napaka... mogoče se motim, samo vem kaj je kolega stalno menjal. Pa še cca. 800g plina gre papa, če je kaj narobe.
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Naš direktor je na sharanu vse te alu cevi za klimo moral že zamenjati. Menda jih je ful, ker gredo po celi dolžini avta. Ne vem pa, če je moral to početi večkrat, ali je bilo dovolj le 1x.

Mimogrede, poleg klime je moral menjati že pol avta...
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Nisem se se poglobil koliko jih je, vem pa da jih ni malo, pa da najbrz ne bodo zamenjane med malico. Razen ce recem da pac ne bom imel vec klime (kot vecina rabljenih)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pri nas se je lokalni dekavc serviser naveličal to pedenat in vgrajuje namesto originalnih alu cevi neko hidravlično varianto, ki je zunaj tudi gumirana.

Ta cev pri omenjenih ne faše fizične poškodbe, ampak je konstrukcijska napaka... mogoče se motim, samo vem kaj je kolega stalno menjal. Pa še cca. 800g plina gre papa, če je kaj narobe.
confused-1.gif
To o konstrukcijski napaki se tudi jaz bojim (najbrz so pri večini ze spustile) o , zato ne bi dajal zlatarskih cen za originalne cevi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A si si strošek kupil? Pa to je derivat 'das šajtrga', to je večno, ne sme nič crknit. Sigurno gre za sabotažo...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kolega ma dobre izkušnje v celoti, ker ma 370kkm, motor je v dobrem stanju, sklopko, vztrajnik ipd. je šele zdaj kao prvič menjal. Vlači pa prikolico naokoli ipd.

Sicer je kompresor klime menjal, te cevi že xyz krat, zdaj naj bi blo trajno rešeno s temi custom made cevmi. Nanese pa kar nekaj denarja za vzdrževanje, so nekateri kar vajeni teh zneskov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sarkazem... samo zato, ker je tu na tem forumu nekaj nabijačev, ki vztrajno trdijo da se izdelki VAG ne kvarijo... predvidena življenjska doba je 5 do 7 let, potem pa se začne veselica... starejše ko je vozilo, večja je.
Na koncu potem prideš do spoznanja da bodisi popraviš izvorno napako konstruktorjev z izboljšanim delom ali pa kupuješ tovarniške dele ker so aftermarket še slabši...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ti si pa tecen s tem vag tezenjem. skoraj tako kot citroenovci sovrazijo bmwje, pravi renault loverji sovrazijo holzwagne in vse povezano z njimi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ti si pa tecen s tem vag tezenjem. skoraj tako kot citroenovci sovrazijo bmwje, pravi renault loverji sovrazijo holzwagne in vse povezano z njimi.
Stereotipi all the way. Realnost je pa nekje drugje, na drugem planetu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je, nikoli ne bom izpustil te priložnosti. Pa veš zakaj? Ker je tu nekaj pacijentov, ki so prepričani da se le-ti nikoli ne kvarijo, če pa se, je to zarota. Pa zato, ker stalno nabijajo da so te karjole višek dizajna, elegance, kakovosti, da so skratka "nekaj več"

Za normalne ljudi pa so to le stroji, ki so namenjeni prevozu oseb, tovora. In so podvrženi okvaram, obrabi in napakam kot vsaka stvar. EOS.

Pa lep se mej!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ma ok, pa naj se pac brigajo zase. se dobro, da imam fiata. teh pa res nihce ne mara.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz pa grem lepo skozi vse znamke... francozov sicer res ne maram, ostalim pa vsem dam šanso (korejcem, kitajcem ipd. pač ne, ker je dost drugih avtomobilov ne prevoznih sredstev).

Pa VW mi ni všeč, dodatno še zarad razlogov, kot jih je napisal Roberto. Ma pa VAG grupa pač polno avtomobilov, ki so mi zanimivi, francozi pa nič.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne od VAG edino Audi s Quattrom, drugače iz BMWja težko menjaš ja.
tongue-1.gif

Sem pa mislil ravno obratno, da bo prej Audi potem pa BMW, zdaj je pa odvisno za kaj bo prej dobra ponudba.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Malecky: prosim za kontakt custom made cevi. Lahko na zs.
Tnx.
Vsi sarkasticni in podjebantski uporabniki. Nekaj informacij sem si nabral pred nakupom, tako da nekaj evrov sem si pustil za stroske. Upam pa da se bo potem enkrat umirilo. Bi bilo bolje kupiti espace 2.2?
V tega zaenkrat se spravim 4clansko familijo in 4 kolesa.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
2006 (2007?) sobae že vgrajevali 2.0 dCi motorji, za info. Poleg tega ni nihče muksnil čez motorizacijo, right? V vsakem primeru pa so ti letniki stare gajbe, z vsemi svojimi (znamki lastnimi) napakami in pomankljivostmi.
Da pa mi v glavnem družinskem avtu klima ne dela je pa tudi
bonk.gif

A to majo vsi predstavniki modela podoben feler (mislim VW, Seat, a je bil še Ford takrat zraven)?