KLIMA n-tič

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Pozdravljeni!

Ker bo treba počasi že začeti lavfati klimo (ki je še niti nimam) se moram kar hitro odločiti (ko majstri še nimajo glih sezone) katero vzeti.

Kaj rabim:

-za cca 60 kvadratov
-da je notranja enota med tišjimi
-obvezno inverter
-če se že kupuje mogoče tudi ionizator
-da je stilsko prijetna na pogled

Cena z montažo tam do 1000€

Kaj pravite na SAMSUNG AQV09/12ABA?
-Samsung Inverter klime
-Moč hlajenja : 3,5 kW
-Moč gretja : 4.0 kW
-Indeks energetske učinkovitosti pri hlajenju EER: 3,6 W/W (A)
-Indeks energetske učinkovitosti pri gretju COP: 3,64 W/W (A)
-Priključna moč hlajenja: 972 W
-Priključna moč gretja: 1100 W
-dodatne funkcije: micro-plasma ion, deo filter, antibacterial filter
-hladilni plin: R410A
-Raven zvočnega tlaka (hrup) - Notranja dB (A): 21
-Raven zvočnega tlaka (hrup) - Zunanja dB (A): 35
-Odstranjevanje vlage L / h: 2.0
-Primerna za prostor do cca: 80 m3

LINK

HVALA
zmaga.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Na tvojem mestu bi se odločil za Panasonic ali Mitsubishi klimo. Za točen model malo poglej po netu. V tem cenovnem ranu dobiš obe; je pa Panasonic malenkost cenejši v primerjavi z Mitsubishijevo.
Serviserji pravijo, da raje priporočajo Mitsubishijevo, ker so rezervni deli v primeru okvare hitro dobavljivi, medtem ko pri Panasonicu temu ni tako. Kvarita se pa v bistvu ne. Mi imamo 4 Panasonicove klime že nekaj časa. Najstarejša je stara po mojem okoli 10 let, pa še vedno dela kot nova, kot tudi vse ostale.
Raje močnejšo in brez ionizatorja. V končni fazi saj tudi če imaš klimo, kdaj pa kdaj prezračiš.
Za filing "biti ob kakšnem slapu" pa pojdi raje na sprehod.
Če pa si v bloku je pa mogoče pomemben tudi zunaji hrup, da nisi takoj skregan s sosedi.

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
za 1000€ dobiš toshibo ali mitsubishija ki imata boljši izkoristek.mitsubishijisotudi izredno tihi

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik shift pravi:
za 1000€ dobiš toshibo ali mitsubishija ki imata boljši izkoristek.mitsubishijisotudi izredno tihi

1000€ z montažo vred in podobnimi karakteristikami kot zgoraj omenjena? Katera in kje
sprasujem se.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
Mitsibishi MSZ-GC35VA/MUZ-GC35VA 800€ brez montaže
toshiba ras 13skve 880€
fujitsu asya 12LGC 750€
panasonic e12 gke 800€

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.776
113
pri taščici
Motoristic: tvoja izbrana bo švoh, razen če imaš dobro izolirano stanovanje!
Lepo ti piše do 80 M3, ti pa jih imaš cca 150M3?!

Bo treba seči najmanj po razredu "12" (tvoj izbrani je "9")ali pa mogoče celo višje?!
Sicer pa v parih dneh bom zalavfal micko HC 25VA pa da vidim kako se bo obnesla. čaka že cca 2 mesca na zagon....

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Sam imam v stanovanju približno tvoje kvadrature Mitsubishi klimo, ki je vredna vsakega evra.

Tudi pri meni je bil glavni atribut glasnost in pa moč na kvadraturo, saj ohlajam celo stanovanje, zunanja enota pa je na zasteklenem balkonu (ja je.bi ga ven ne smemo nič obešat, balkon pa je že bil zastekljen ko sm stanovanje kupu), s tem da se okno, ko lavfa pač odpre. Če te moti glasnost klime, oprezaj tudi za glasnostjo zunanje enote, predvsem pa si jih oglej/primerjaj v realnem delovanju.

Kot rečeno, moje točke grejo Micki.