jaz sem pred 2 letoma kupil pri horizontu klimo coolwex 3.5kW in sem zelo zadovoljen,z montazo 750 eurov.
Glede na tvojo kvadraturo kupi zmogljivejšo ,obstajajo programi kjer vneseš kubitražo in potem dobiš priporočljivo moč za tvoj prostor,saj drugače ne boš ohladil stanovanja,ker bo nonstop lavfala in ti bo šlo še več štroma.
je pa res super zadeva,mi je žal,da je nisem že pred leti kupil,ko smo se poleti v stanovanju savnali,ko je visoka vlaga in ti je zaradi tega vroče,tako da poleti niti ne rabiš toliko vklapljati hlajenja ampak le razvlaževanje,ker je v stanovanju pri 26 stopinjah pri visoki vlažnosti tezko,zunaj npr. pa 26 stopinj pa normalno dihaš.Poleti mi včasih potegne iz stanovanja tudi do 8 litrov vlage,ko je visoka vlažnost in po dežju,ko udari še sopara.
Ne kupuj pa prenosne,ker je zmogljiva načeloma le za en prostor pa še manjši izkoristek v razmerju ima,kar se tudi pozanimaj.
Moja ima izkoristek 1:3,višje ko je razmerje boljši je učinek gretja ali hlajenja, zato so tudi ene dražje,npr. 2 klimi enakih kW se lahko razlikujeta v izkoristku tudi do 20% ali več,tega marsikdo ne ve.
To pomeni pri moji,pri porabi 1 KW/h odda 3kW moči v razmerju in je enako kot če bi kuril 3kW radiator,zato je gretje z klimo tudi do 3x cenejše kot npr. z radiatorjem,zakaj.
Poleg tega klima sploh ne požere tolk toka kot eni pravijo,meni se je račun na mesečni ravni dvignil za okoli 10 eurov,eni zaradi vročine poleti hodijo v nakupovalne centre in se tam hladijo,pol pa porabijo za bencin,kupijo še kaj nepotrebnega in na koncu je to več kot omenjen znesek na mesec,če dobro premisliš,pa tudi ponoči se normalno naspiš in si drugi dan ok,kot pa da se celo noč premetavaš..
lp