Klasični ali gotovi parket

astra_boy

Pripravnik
15. jan 2008
127
0
16
Prenavljam stanovanje in imam namen menjati parket. Starega (bukev) bom zmetal ven in dal novega hrastovega.
Zanima me kaj mi bolj priporočate: Klasičnega debeline 21 mm ali gotovega debeline 11 mm.
Še en podatek: Nimam talnega gretja.

Hvala za pomoč pri odločitvi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Vseeno je kaj izbereš. Vsak ima svoje prednosti in slabosti. Na koncu pa ne boš opazil neke hude razlike

(osebno sem dal klasiko).

Pri gotovem ne vem če prideš skozi z debelino 11 mm..se mi zdi da je okoli 15 mm (kar je po svoje tako ali tako vseeno...malo pa vseeno zavisi kaj imaš zdaj, da ti ne bo po nepotrebnem na kakih vratih preveč zazevalo).

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
gotov parket je dejansko gotov par urc po polaganju... klasiko pa moraš brusit, vse je prašno, potem pa še lakiranje.. dolgotrajno pač.
za adaptacije morda bolj primeren gotov parket, ki se lepi. Pa še več izbire je....

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:Pri gotovem ne vem če prideš skozi z debelino 11 mm..se mi zdi da je okoli 15 mm

Sem pred kratkim vgradil dvoslojnega gotovega 11mm.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Sam sem vsekakor za kvalitetnega trdega gotovega npr. Bambus 15 mm, saj tako, kot je to 7 x polakirano in v peči žgano ne more polakirati noben parketar in taka obdelava v praksi drži vsaj 1 x dalj, kot kvalitetno polivretan lakiranje, pa še cenovno je ugodnejše !

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, res me zanima kam se skrije 7 slojev laka. Večina parketov, ki sem jih videl, ima lak tanek da se vsaka letnica od lesa čuti. Mogoče obstajajo boljši, a pri takem sigurno ne prideš ceneje skozi. Lamelni ali klasični hrast se cena giblje okrog 50 evrov po kvadratu in za tak denar gotovega ne dobiš, da bi na koncu bolje izgledalo.
Sam sem za klasiko.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.994
7.356
113
Svetujem ti PVC talne obloge KARNDEAN ( imitacija lesa ali kamna )! Hudo lepo, poceni in brez komplikacij kasneje...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
klasika

videl ta super bambus..pa je bil bogi. vse se je poznalo. mam gotovega dusje, trdo k sam hudič. dokler ga nimaš in vidiš, da je putr.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.797
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Mah kaj je sploh metal klasiko ven not pa dajal tisto nekvaliteto. Vsak parket kateri je lepljen nato brušen in lakiran je 100x boljši kot vsa ostala sranja. Glede 7 x lakiranja je pa bosa saj ni priporočeno več kot 4 x lakiranje, saj vem tist je šprican lak samo ne bo zdržal na lesu niti nekaj let pa čeprav na bambusu.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Predfabricirani gotovi parketi imajo povsem drugačen postopek lakiranja (lakiranje po plasteh , žganje poliranje oz brušenje oz. hrapavljene in ponovno lakiranje seveda vse verjetno avtomatizirano .......se hecam, za tak denar samo kitajci to naredijo .......)
Sam sem kupil tule : www.bambus-parket.si/ in moram reči, da je ta nekje boljše kvalitete, ne rečem, pa da ni boljšega, me je pa ta možakar prodajalec g. Herman prav osupnil z znanjem in tehnično podkovanostjo vse vezano na bambus, parket, ki ga sam imam 15 mm gotovi deščice lahko rečem, da tudi ob močnem pritisku z nohtom in potegnitvi ne čutiš prav nič lesa, kot da bi bilo tanko lakirano, celo lepo se vidi, da je laka precej, cena je pa nekje 19 parket /m2 + 15 /m2 polaganje + 8,5 % ddv , naj ne zveni, kot reklama sam sem zelo zadovoljen, sem pa tudi sam videl npr. v Slovenijalesu celo malo dražji bambus parket, ki pa ni bil niti senca tega nekako ugodni ponudniki so na Bolhi in tudi tega sem tam sam našel.