Kje ste, rokerji?

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
226
47
28
17.325776N, 23.254786E
Ta svet gre v qrac. Tako in drugače. Star sem skoraj 40 let in sem še vedno roker. Živim skoraj na kmetih in vsi okrog mene narodnjaki.
uf-1.gif

Ko sem bil še mulc v OŠ (pazi!!!: na kmetih), smo poslušali Šank rock, pa Michaela Jacksona, pa Princa, pa Fine Young Cannibals, pa ALice Cooperja.
V srednji šoli smo bili vsi brez izjeme rokerji: Gn'R, Aerosmith, Queen, Bon Jovi, U2, Rolling Stones...
Starci so pa doma težili, da je to neko razbijanje pa ledr, pa dolgolasci, pa narkomani....pač vsakemu svoje. Oni pa Avseniki pa Alpski kvintet.

Dons pa staro IN MLADO na narodnjakih. WTF? Dajmo se razumet: nič nimam proti KVALITETNIM izvajalcem SLO narodnozabavne glasbe, kot so Avseniki in Slaki, ampak ko slučajno na daljincu odtipkam Na zdravje in tam vidim 4 tipe z irokezo, od tega sta dva debela in skoraj plešasta (še vedno z irokezo), v spranih kavbojkah ko nažigajo Hopla Marjanca se greva Pehto in Bedanca, me pa prime
bonk.gif

Se pripelje mularija s spuščenim cliotom na bazen, iz zvočnikov pa narodnjaki. Da ne omenjam zvonjenj na mobitelih.
Saj vem, da so okusi različni, ampak takole je bilo včasih:

https://www.youtube.com/watch?v=yDUcnTmmC7Q

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Ne poznam nikogar, ki bi nabijal narodnjake.
Se pravi bo bolj na mestu vprašanje, v kakšni družbi se ti giblješ
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.792
1.570
113
Se moram strinjati s tabo, vsaj polovica kolegov grabi enak sindrom, in starejši ko smo, slabše je...
rolleyes-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Še v mladih letih sem se zaklel, da narodne na nobeni moji rd žurki ne bo, niti na Abrahamu. In je ni bilo, kljub protestom tastarih ter stricev in tet.
Rolali so se Stonsi, Dugme, BonJovi, AcDc, Blondie itd in bmk kaj so si povabljeni mislili - itak me poznajo in so si lohk predstavljali
evil.gif

Sam od kolega baba je rekla, če bo kakšna dalmatinska
hysterical-1.gif

No, njej na ljubo sem tm okol 5 zjutraj na vseh diskih končno našel - Severino in Gardelina
grin1.gif
).

Tko da... roker do groba
cool-1.gif

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.092
507
113
tam ko se terc po tori rola
Ideolog... delim tvoje mnenje. Tudi sam nimam kaj proti narodnozabavni glazbi, kje pa. Celo na motorju imam med AC/DC in in Pomarančo en komad s harmoniko. Golico. Da ti vidiš -prej Highway to hell, potem pa Avsenik s svojo zimzeleno... Če se vrnem k začetnem vprašanju -kje so rokerji? Nekatere so babe spreobrnile v svoj stil -hrvaška ,Zečič in take.. Mislim, da v srcu še vedno nosijo rock. Mladina? Naša smrklja je na pumparhosen muziki. Izgubljen primer... Pob pa še kar uživa ob rock zadevah. Nekaj bo iz njega, če je le malo po meni....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Evo, roker nekoč, roker danes, roker v prihodnje.
cheer.gif

Evo, nekaj mojih jutubov, nekoč, danes in v prihodnje....

Legende...

In pa še eden izmed mojih najljubših bobnarjev

In še in še... Materjala kolko češ.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Eh jaz sem namesto da bi iz rocka šel na kake narodnozabavne šaltal na trše zadeve.
Logical progression bi lahko temu rekli.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Hm ja, tudi jugorock je bil zakon, zdaj pa mladina njihov turbofolk posluša.

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Eh jaz sem namesto da bi iz rocka šel na kake narodnozabavne šaltal na trše zadeve.
Logical progression bi lahko temu rekli.

Jaz tudi.
Kot najstnik sem poslušal Uriah Heep, Deep Purple itd.
Moja prva plošča je bila Uriah Heep - Abominog. Ali pa morda Gillan - Future Shock. Tam nekje leta 1982.
Potem sem počasi prešaltal na AC/DC, pa Maiden, Metallico, Anthrax itd.
Dandanes me pa najbolj navdušuje extreme metal.

Pred časom je bil v Ljubljani koncert Whitesnake, ki so mi bili v osemdesetih kar OK.
In sva jih šla s soprogo iz nostalgičnih razlogov poslušat.
Občinstvo je bilo navdušeno - meni je bilo pa po pol ure poslušanja njihovih šlagerskih popevčic že žal.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
pozdrav.gif

Tavelka je ravno prišla v tista leta, ko je pod vplivom okolice začela poslušati lajne z mtvja. No, zadnjič je med pospravljanjem v cd-player vtaknila Queene. Hammer to fall. Lahko sem samo obrnil gumb za glasnost še malo v desno.
Res je, da nekaterih zvrsti glasbe ne prenesem, in sodobna govedina je precej blizu temu. Rad pa še kdaj zavrtim kakšne starejše Slake, Avsenike, Bardorferja. Pa Verdija, Rossinija, Griega, Albinonija. Pa Tinkaro, Šifrerja, 3xin, itd.
Je pa seveda rock tisto pravo. Gremo na Nazareth.
zmaga.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
No, ko sem pa jaz bil še OŠ, sem vedno poslušal samo slovensko zabavno glazbo in angleške pop izvajalce ... posebej "nor" sem bil na Britney Spears ... takrat še tak nisem razumel vse v angleščini, sem pa jo poslušal zaradi tega, ker mi je bila hudo lepa ...

Pridem v srednjo, tam pa Eminema, Green Daye, GnR, Queene, Abbo itd ... pridem na faks .... pa začnem poslušati, normalen rok (za ušesa), pop, slo glasbo, še posebej narodne ...

Narodne so .. dobra glasba, kvaliteta, besedila odlična, nekateri ansambli so hudi (modrijani na primer), naredijo take žurke da skoraj izdihneš, ko plešeš ... in če rad poslušaš narodne, verjetno znaš tudi plesat ...
Greš plesat, pa soplesalko držiš že malo nad ritjo, potem že za rit, ko se pripravljaš za ples, malo "po pomoti" pošlataš za joško ipd ... seveda, tvoja pa njen pa ne smeta nič videti, kaj se dogaja.
wink-1.gif

Vsaki ma svoje veselje ... eni poslušamo narodne, drugi pa metal, house, pa elektro pa ne vem kaj še vse ... Od teh ki sem naštel, poslušam samo narodne ... ostale ... radio uničim na prafaktorje, če bi mogel to kje poslušati cel dan ...

Sem mel enega sošolca ... mam za zvonjenje, ko moja kliče, od modrijanov .. Ti moja rožica ... pa moja kliče, in se vrti ta pesem ... pa mi oni reče, pa ti si malo nor ... kok lahk poslušaš to sranje ... pa sem mu pač nič ne rekel, sem tiho bil, pa si mislil svoje ... Grem po pavzi mimo njega, pa vrti neko sranje ... elektro verjetno ... in je rekel .. to je muzka ... katastrofa ...

Sicer pa jaz poslušam normalen rock, pop, country, slovensko zabavno in slovensko narodnozabavno, ter slovenske remikse z narodnimi ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Sicer pa je stvar popolnoma razumljiva. S katerim rock komadom boš okolici pokazal kako "dober" sub imaš?
tongue-1.gif