Kje kupiti med

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Kje prodajajo dober domač med? Trgovine odpadejo, zanimajo me domači čebelarji. Pa da imajo različne vrste medu bi bilo tudi fino. Če je možno nekje v okolici Maribora, lahko pa predlagate tudi od drugod. Ni vrag, da se kdaj ne pelješ mimo in ga vzameš.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
na tvojem koncu en boljših, kmetija Rožman, Radenci. Sicer je najbolj znan po bučnem olju.

Jože Rožman
Gubčeva 27
9252 Radenci
tel: 02/ 566 13 77

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Mi ga imamo/prodajamo, smo iz okolice Lenarta. Imamo cvetličnega in mešan kostanj/lipa.
Če te zanima pokliči 041/864-940.

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
zraven Murske sobote
Akacija, cvetlični, lipa-mešan
041 838 401

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na tej strani prisotni sami trgovci! Hitra pomoč to je prav
zmaga.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik avantgarda pravi:
Kje prodajajo dober domač med? Trgovine odpadejo, zanimajo me domači čebelarji. Pa da imajo različne vrste medu bi bilo tudi fino. Če je možno nekje v okolici Maribora, lahko pa predlagate tudi od drugod. Ni vrag, da se kdaj ne pelješ mimo in ga vzameš.

Čebelarstvo Božnar -Polhov gradec ima pristen slovenski med. Odkupujejo ga samo od slovenskih čebelarjev (ni kot od Medexa uvožen sirup iz južne Amerike). Je pa prisoten tudi v večjih trgovinah.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Ko smo že pri medu - kako to, da je slovenski tako grenak (vsaj mislim, da je to problem)?

Ker sem recimo zadnjič imela priliko poizkusiti domač francoski med (pač enega čebelarja), pa niti slučajno ni bil grenak.
Bil je tak... blag, pa vseeno zelo okusen. Skratka, ni bilo problema pojesti cel lonček (in smo bili na tem, da ga res zmažemo).

Mene moti (odbija) ta grenkoba, ko te - ko daš zadevo v usta - kar strese. Okus mi je pa OK (priznam, da je malo trajalo, da sem ločila med enim in drugim...
redface-1.gif
).

Mogoče, da ne kupujem pravega?
confused-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
OK - kostanjev ne sme biti. Si bom zapomnila.

Katera sorta medu je pa najbolj blaga?

Oz. kateri med bi priporočal nekomu, ki ti reče, da medu ne mara.
Pa da ni "samo cuker"...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik avantgarda pravi:

Čebelarstvo Božnar -Polhov gradec ima pristen slovenski med. Odkupujejo ga samo od slovenskih čebelarjev (ni kot od Medexa uvožen sirup iz južne Amerike). Je pa prisoten tudi v večjih trgovinah.

Slovenski med je zelo kakovosten.

Med njimi pa spada v vrh po kvaliteti med s severne Primorske. Seveda od dobrega čebelarja z veliko tradicije in izkušnjami.