kje kupiti kvaliteten laminat

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Kje bi se dalo dobiti cca. 40m^2 kvalitetnega laminata za eno fer ceno?

Kaksen laminat se prodaja v Baumaxu, Bauhausu, Obi-ju, Merkurju? Nekateri so kao made-in-germany, nekateri so clik, nekateri brez... ima kateri od teh dobro robo?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kolk pa je zate fer cena?

5, 8, 15 €/m2?

Klik so pa vsi, kolikor sem jaz gledal, s tem, da nekateri imajo kao neko plastično vzmet v utoru.

m_arko

Pripravnik
26. dec 2008
33
0
6
Laminat za 5 evrov iz obija je bog pomagaj. Bil sem navdušen nad hitrostjo in enostavnostjo polaganja. Soba je bila gotova tik tak. Ampak zdaj ko pa hodiš gor imaš občutek kot da bi po kartonu hodil. Še posebej je to vidno ob prehodu iz sobe kjer je starejši (in dražji - kvalitetnejši) laminat v to novo sobo. V glavnem občutiš razliko in imaš občutek kot da bi se ti rahlo vdiralo pod nogami - mehek laminat.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ima kdo izkušnje z vinilnimi talnimi ploščami? Ker zaradi talnega gretja še vedno kolebam med laminatom, parketom in keramiko, mi to na prvo žogo deluje kot najboljši kompromis.
confused-1.gif

http://www.alpod.si/pvc-vinil/galerija/

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Torej velike trgovce prakticno vsi odsvetujete
evil.gif

@patriot: odvisno od kvalitete. Ce mi nekdo rece, da razlike v kvaliteti ni, razen v blagovni znamki, kul. Drugace dam pa rajsi malo vec. Imamo drugje ze laminat 15 let in je prezivel stvari, ki bi jih samo se kaka PVC obloga
wink-1.gif

@Simon_Vi: hvala, bom preveril.

@m_arko: tega se bojim. Kolega je polozil precej enega poceni in se je "napihnil" - vrgel ga bo ven in izbral boljsega.

@Mato: zal ne, sem jih pa gledal... meni niso tako vsec, od dalec se izgleda, ampak na otip je cist nekaj drugega...

@Notranjc: hvala, alpod predlagajo tudi drugi... baje so ostali, ki prodajajo njihovo robo tudi ugodnejsi, tvoj popust najbrz velja samo pri nakupu direktno pri njih?

20. okt 2008
327
25
28
Nisem nek ekspert, samo ponavadi pravijo kolkor dnarja tolko muzike
evil.gif
. Je pa pri laminatu najpomembnejša vsekakor pravilna vgradnja le-tega, ker drugače gre še tako dober laminat po gobe, če je položen na nepravo - neravno površino. in ravno tu večina naredi napako, vsaj tistih ki delajo v lastni režiji.

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
6 let imamo vgrajen laminat od Alpoda. Konkretno od Kronoflooring, model Kronostep Vario, barva hrast highland, razred 32. Leta 2005 je stal pri najboljšem sosedu ca 3.000 SIT. Položili sami. Ne škripa, ni fug, keramike počene že eno 5x, je položen tudi pred kuhinjskim kotom - vse ok!

In sedaj .... ???? .... Pri novogradnji bo več kot 60m2 laminata in to verjetno spet Kronoflooring. Same pohvale - tudi po večjem razlitju vode in prej omenjenih nezgodah.

lp,
raY_

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Pri nas imamo pa zelo dobre izkušnje z firmo Parador je zelo odporen na praske in vodo tud škripa nič. Imamo ga položenega na hodniku že cirka 7 let in je kot nov kljub soli in kamenčkov ki jih z čevlji nanosimo pozimi. V kuhni smo ga meli 10 let (še tistega ko je blo treba lepit) pa je bil kot nov (menjali ker se je ženska naveličala vzorca). V spalnici mam kronoflooring nek srednji razred pa nisem glih preveč zadovolen polno risov, škripa pa še sesedu se je. Moj glas gre paradorju je pa nažalost dražji se pa ga včasih najde tud v kakšni akciji recimo v obiju je trenutno cenejši.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Kolikor sem zasledil, cena polaganja sploh ni tako visja kot zgolj nakup. Eno je DDV (20% proti 8,5%), druga da oni dajo se vse letvice in podlogo in ti ne ostane nic, kar ne rabis. Pa da je kvalitetno polozeno.

@Master_of_Disaster: res je, ravno zaradi tega bo najbrz kar nakup+polaganje. Se vedno pa mi ni cisto jasna razlika v kvaliteti samega laminata, recimo onega za 5EUR ali drugega za 25EUR, oboje na m^2. Recimo, oba 7mm, oba klick sistem, oba W31 ali W32. Kaj je tukaj se za primerjat?

@Breyton: hvala za idejo.

@Master_of_Disaster, NigelM: Quickstep ima Kemoplast, cene so tam nekje, spet dobro vprasanje, kaj je razlika glede kvalitete.

@raY_: hvala za konkreten info
smile-1.gif

@ivi: nasel, da ga prodaja trgovina Kalcer, baje ga ima tudi Bauhaus.

Nazadnje urejeno:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Kolikor sem zasledil, cena polaganja sploh ni tako visja kot zgolj nakup. Eno je DDV (20% proti 8,5%), druga da oni dajo se vse letvice in podlogo in ti ne ostane nic, kar ne rabis. Pa da je kvalitetno polozeno.

Po mojih izkušnjah ne drži. Žal. Res je, da nekaj odtehta razlika v DDVju in da ti ni treba skrbeti za letvice, ampak, da je kvalitetno položeno... I don't think so. Tako sem razmišljal do polaganja plute v kuhinji. Sem si rekel - gre za kuhinjo, finančni vložek ni majhen, ne bomo menjali na 3 leta, dajmo "profiju" položit, da bo res v redu. Položeno je slabše, kot je položen laminat iz Baumaxa v hodniku, katerega sem polagal sam z očetom. Pa v kuhinji ne govorimo o talni oblogi za 15€/m2 ampak za 11 mm pluto v vrednosti 44€/m2!
Da ne omenjam, da je poskušal še nategovati s kvadraturo in se je kuhinja kar naenkrat razširila za nekaj kvadratov, in da je imel težave s preračunavanjem kvadrature plute v paketih...
Skratka - če boš dajal karkoli na klik v prostor - položi sam. Ni težko, pa še potrudil se boš ziher bolj kot se bo neki "mojster", ki bo želel samo čimhitreje položiti in pičiti k drugi stranki.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Merkur ima trenutno ugodne cene laminata, različnih vrst in kvalitete. Že od 4 eur(ki ga ne priporočam)
Tam za okoli10eur za m2 pa dobiš že dosti kvaliteten laminat za v stanovanje. Ga imam sam že kakšno leto in sem zadovoljen z njim, marsikateri sploh ne ve ali je parket ali laminat, saj imam mat z utisnjenimi porami.
Je pa pri laminatu zelo pomembno kako ga položiš, da ti pozneje ne škripa. Tudi da se je nekomu napihnil je kriva nepravilna montaža, verjetno okoli sten ni naredil dovolj presledka.