kje dobiti gumijast material(skokica)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kot v naslovu - Taka guma, kot so žogice skocice, ki se zelo odbijajo.
Sem ugotovil, da izredno dobro pobere dlake iz sedežne, tepiha ipd.
Pa bi neko drugačno, bolj priročno obliko za vlečenje po kavču - da čimveč dlak v eni potezi daš na kup.
Niti približno ne vem, kaj bi poguglal za kaj takega.
17758-icon_confused.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
enkrat sem že videl celo take valjarčke, ki imajo namesto lepilnega traku tole gumo in se gor popajo dlake, pol pa sam opereš...sma nevem kje sem videl :D

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
v kik-u, komplet valjarček 1.79 eur
gor je v roli navit papir, ki je lepljiv na eni strani

poceni in učinkovito, meni iz raznih velurjev odlično odstrani nitke ipd.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Indeed, imam točno tega - prvi, ki je prišel pod roko. Edino vonj je - bljak (verjetno sem eden redkih, ki je zraven nos porinil
grin1.gif
)

Ne vidim prednosti v gumi, resda jo lahko opereš, ampak še vseeno...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
To mi je kul in imam za obleke in manjše površine.

Sem pa gledal kaj takega - mogoče bi pa iz tega lahko kaj naredil.
Samo imam občutek, da je "pregladka" guma/silikon. Da pač nebi dlake povleklo iz kavča. Moral bi reskirat pa probat z eno manjšo pakungo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Aja, to kar počnem s skokico je kupčkanje dlak. Pač res ti vsako dlakico potegne ven in potem en velik kup narediš iz celotne sedežne in ga stran vržeš. S sesalcem nimaš šans, da dobiš ven tiste dlake, ki se zapičijo. S skokico gre vse.
Zakon so tudi latex rokavice za pomivanje, samo jih takoj strgaš.

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tole bi znalo bit to. Bom pa prej odnesel domov še par silikonskih vab za ribe, pa da probam, in če bo ok, nabavim tole zmes.

13. jul 2011
2.677
626
113
Kaj pa kakšna podloga za peko oz. valjanje? Ali pa silikonska podloga za spajkanje. Se pa dobijo tudi tanke silikonske folije, ki so dokaj lepljive.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Tepih vržeš stran, ker je samo zbirališče prahu, sedežno pa preoblečeš v kako usnje.

B81

22. jul 2007
37.666
10.953
113
Od vsega preizkusenega so valjarji najboljsi. V intersparu imajo vec modelov, zadnjic vzel vrecko tega in ta velik za neke 4 eur je najboljsi, pobere vse. So pa kje cenejsi, ampak sem ravno tam bil...drugo je brezveze, krtace za dlake so mimo, ker ne poberejo in ce ze kaj, mors tisto z roko odstranit...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Samolepilni so res najboljši, sem že vse probal ostalo, kar ste polinkali.
Ampak ta varianta s silikonom še vedno ostaja, bom poskusil.
O usnju sem že razmišljal, samo se vsaj meni ni prijetno usest gor. Saj se ogreje, ampak kakorkoli, mi pač deluje hladno.