Kje dobiti aftermarket Rain senzor?

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Kaj si tok len da se ti neda brisalcev vklopit ali si slep pa ne vidiš kdaj začne padat dež
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Če normalno pada ni problem vklopiš in je, težava se pojavi ko so padavine neenakomerne. Sedaj je vsakih 100m je drugačna gostota dežja in ko stojiš pred semaforjem skoraj nič ne pada, spelješ je spet drugače, te nekdo prehiti ti spet nameče na šipo itd. Na avtu mislim, da imam na izbiro 6 možnih intervalov in sedaj kar naprej po tisti ročki šaltam. Mi gre na živce, če brisalci s preveliko hitrostjo drgnejo po skoraj suhi šipi.
Oče ima ta senzor na Xsari in je kar uporabna zadeva vendar ni vedno 100% zadovoljivo opravljal svojega dela.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Če normalno pada ni problem vklopiš in je, težava se pojavi ko so padavine neenakomerne. Sedaj je vsakih 100m je drugačna gostota dežja in ko stojiš pred semaforjem skoraj nič ne pada, spelješ je spet drugače, te nekdo prehiti ti spet nameče na šipo itd. Na avtu mislim, da imam na izbiro 6 možnih intervalov in sedaj kar naprej po tisti ročki šaltam. Mi gre na živce, če brisalci s preveliko hitrostjo drgnejo po skoraj suhi šipi.
Oče ima ta senzor na Xsari in je kar uporabna zadeva vendar ni vedno 100% zadovoljivo opravljal svojega dela.

Evo, hvala za razlago mojih razlogov.

Vprašanje pa še vedno ostaja. Našel sem tole: http://www.raintracker.eu/Home...nsensornow.html
Izgleda zanimivo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Senzor je uporaben samo če je dober, na Xsari je za moje pojme slab, včasih se dela kot da ne vidi dežja, čeprav je šipa čisto nepregledna, potem pa naenkrat briše kot norec in obratno, včasih briše čisto suho šipo... tak senzor je mene motil, ker sem porabil več časa in koncentracije, da sem razmišljal kaj bo naredil senzor, kot bi rabil za premaknit ročko, kar počnemo že itak podzavestno.

V Scenicu ima fotr boljši senzor, se mu da nastavit občutljivost in moram rečt da sem z njim kar zadovoljen.

Ko sem jaz kupoval avto sem vzel rajši brez senzorja, ker Fiatu ne zaupam preveč, za ročko premaknit mi res ni potrebno prav nič razmišljat, počnem to podzavestno in me prav nič ne moti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Ne vem zakaj v novejših avtomobilih ne delajo "progreivnega" intervala.
V moji skoraj 20 let stari krači lahko štelam hitrost intervala kar se mi zdi precej praktično....