Kitajski telefoni presenečajo

dreamteam

Zelenc'
16. jan 2015
4
0
1
Živjo,

Odločil sem se da to delim z vami.

Še pred kratkim sem prisegal na znane znamke telefonov. Predvsem HTC. Da bi kupil telefon neke neznane kitajske znamke nisem niti pomislil. V nasprotno me je prepričal sodelavec, ki je kupil enega izmed telefonov. Po kratkem testiranju me je telefon prepričal. Bistvene razlike nisem opazil in glede na to da je razlika v ceni občutna specifikacija pa podobne oz. v nekterih primerih boljše od primerljivih znanih znamk sem se tudi sam odločil za nakup.

Sam sem se določil za nakup -
http://www.coolicool.com/stock...rtphone-g-35216

Koda za popust: CICG6

S tem kuponom si lahko ceno znižate za dodatnih 7$ oz. 5.6€. Kupon: CICG6

Prednost je tudi v tem da lahko telefon zdaj naročite direktno iz Nemčije - torej ni davka in carine na izdelek, poleg tega pa sam telefon dobite v 2-3 dneh, le pazite da pri nakupu izberete EU warehouse. Cena je sicer malenkost višja kot iz Kitajskega skladišča vendar ko prištejete še davek in carino je cena veliko nižja pri EU skladišču.

Odzivnost telefona je odllična. Sam nisem opazil razlike med Elephone g6 in HTC one M7. Pri tem se slednji recimo na bolhi - rabljen prodaja za 240€. Elephone g6 pa dobite novega za 130€.

poglej še telefon
http://www.coolicool.com/stock...rtphone-g-35796

Koda za popust: CICV7

Odločitev je vaša.

Lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
pač še en spammer, kaj češ...
evil.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Good morning, world.
evil.gif

Jaz sem že dve leti zadovoljen uporabnik "kitajcev".

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Teh Kitajcev je že toliko na tržišču kot samih Kitajcev večji del teh telefonov --niskocenovnih --je itak vse na eni platformiin kolikor opažam že tudi po videzu istih.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
sam da ti povem niti prvi in niti drugi ne podpira UMTS na 900 Mhz kolk je znano operaterji počasi prehajajo na to frekvenco in se pripravljajo za izklop GSM omrežja...

In če telefon ne bo podpiral 900Mhz UMTS 3G boš ostal brez signala..
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Good morning, world.
evil.gif

Jaz sem že dve leti zadovoljen uporabnik "kitajcev".

Kolk si jih potem zamenjal.... 4-5 komadov v tem času.
evil.gif

En flag ship pa zdrži ene 3 leta. Pa vsaj kako podporo imaš, če ne druzga xda. Tele kitajci pa vsake 3 mesce 40 novih modelov. Itak, da si ne more ena garažna firma špogat kako hudo podporo, da bi optimirali in vzdrževali sistem.

No dobro kakšen Mizumi, Xiaomi, Huawei, Oneplus skoraj ne moremo več šteti k "kitajcem".

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Kolega,precej obseden z znamkami telefonov,imel je Appla,HTC,BlackBerry,Samsunga....ima sedaj nekega kitajca (ne vem znamke). Pravi da mu dela ko raketa oz.enako kot 2x dražji telefoni...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tudi v primeru reklamacij si bolj kot ne v riti,..nabavil na tinydeal.com,.. tel prišel iz nemčije, reklamacija na kitajsko, prejel razbit ekran,.. reklamacija na pošti, carini, pri njih,.. v končni fazi pa več stroškov kot je telefon sploh vreden,..
morda sem imel smolo a tako je,..
b

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Lej ne vem,kolega mi je tako rekel...katere znemke pa je,pa ne vem,menda ena izmed boljših kitajskih znamk,lahko ga pa vprašam še za točne specifikacije.
Sam se sicer s telefoni ne ukvarjam,zato raje ne bom preveč pametoval
cool-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Joj ste vsi smotani. Za nezahtevne uporabnike je kitajski telefon super. Ce si pa neki freak in nonstop neke programe menjas in rootas je pa verjetno res bolje kaksen samsung in podobni.
Glede na to kaj tukaj dobis za 300eur+vezava in kaj dobis s kitajske za 150eur brez vezave mislim da je kitajski telefon v hudi prednosti
smile-1.gif

Seveda pa negre primerjati samsung s5 za 750eur z kitajcem za 150 eur
wink-1.gif

Osebno imam kitajca za 170eur na njem dela vse. Primerjava z samsung s5 v odpiranju prohramov igric in podobnega ni neke razlike mogoce kaksno zahtevno igrico moj nekaj dlje nalaga.

Nimas pa za mojega wireless polnjenja, milijon nadgradenj, samsung dela boljse slike... Ampak je tudi ogromna razlika v ceni
wink-1.gif

Se raje ustrelim kot da dam eno mesecno placo za mobitel.

Kar se pa garancije in tega tice je tukaj vec ali manj isto ce imas sreco ti ga popravijo drugace je pa vlaga kriva in se obrises pod nosom. Kitajca pa vrzem v smeti in narocim novega za 130eur
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Kolk si jih potem zamenjal.... 4-5 komadov v tem času.
evil.gif

En flag ship pa zdrži ene 3 leta. Pa vsaj kako podporo imaš, če ne druzga xda. Tele kitajci pa vsake 3 mesce 40 novih modelov. Itak, da si ne more ena garažna firma špogat kako hudo podporo, da bi optimirali in vzdrževali sistem.

No dobro kakšen Mizumi, Xiaomi, Huawei, Oneplus skoraj ne moremo več šteti k "kitajcem".

Imam drugega, prvega še zdaj uporablja žlahta, sam sem si pač želel nekoliko boljšega. Sem jih pa kar nekaj nabavil za znance, zaenkrat so še vedno vsi zadovoljni. Je pa res, da sem do sedaj kupoval samo Lenovo.
Kako podporo in optimizacijo potrebuje povprečen uporabnik? Surfat, predvajat glasbo, klicat, pošiljat SMSje in zaganjat en app (FB) zna vsak android in ni popolnoma nobene potrebe po nadgradnjah in optimizacijah.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Lenovo je nadpovprecni kitajec. Oziroma resna firma. Tiste (uporabnike Lenovo telefonov) ki jaz poznam jim zadeve delajo gladko in b,p,

dreamteam

Zelenc'
16. jan 2015
4
0
1
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
sam da ti povem niti prvi in niti drugi ne podpira UMTS na 900 Mhz kolk je znano operaterji počasi prehajajo na to frekvenco in se pripravljajo za izklop GSM omrežja...

wink-1.gif

Kje imaš kakršnokoli info da bodo GSM ukinili - kakšna povezava?

Če bi prebral spec. ali dejansko kdaj upodabil ta telefon bi vedel da oba podpirata 3G.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Citat:
Uporabnik dreamteam pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:

wink-1.gif

Če bi prebral spec. ali dejansko kdaj upodabil ta telefon bi vedel da oba podpirata 3G.

Ja podpirata 3G na 2100Mhz a operaterji prehajajo na 900Mhz za 3G omrežje.. Sedaj povezave ne najdem v roku par let nakasneje do 2020 bo ukinjeno zato treba pazit pri nakupu da podpira UMTS na 900Mhz..

WCDMA je 3G oz UMTS in kaže da dela na 850 in 2100Mhz

dreamteam

Zelenc'
16. jan 2015
4
0
1
Do 2020 bomo vsi menjali še najmanj 2 telefona. Dvomim glede na to da vas moti vsaka malenkost - premalo rama itd.. da boš leta 2020 uporabljal trenutni telefon.

Ne vem zakaj že zdaj plašite ljudi da bodo ostali brez signala leta 2020.

Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik dreamteam pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:

OK super 2020. Do 2020 bomo vsi menjal najman po 2 telefona. Tudi ti dvomim da boš čez pet let še vedno imel trenutni telefon.

Trenutno ne vidim nobene bojazni in zakaj bi morali že sedaj vsi paziti z nakupom in mogoče zapraviti 100 do 200 € več za telefon.

wink-1.gif

Ja podpirata 3G na 2100Mhz a operaterji prehajajo na 900Mhz za 3G omrežje.. Sedaj povezave ne najdem v roku par let nakasneje do 2020 bo ukinjeno zato treba pazit pri nakupu da podpira UMTS na 900Mhz..

WCDMA je 3G oz UMTS in kaže da dela na 850 in 2100Mhz

Nazadnje urejeno: