Kitajska kuhinja

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz kar dostikrat naredim doma kakšnega "kitajskega" piščančka (piščanca narežem na koščke, pa ga potem prepražim s čebulo, korenčkom, zeleno papriko, ohrovtom v ponvi, dodam malo sojine omake, ingverja in kak Indijski orešček)
smile-1.gif


Zanima pa me, kaj od kitajske hrane vi sami pripravljate doma in seveda kak dober domač recept.

Hvala
roza.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Dodaj se cesen (skupaj z ingverjem), gomoljno zeleno (narezi na julienne, notri jo daj sele s papriko, sicer se prevec razkuha), sojo v zrnju (en dan prej namocis in pred glavno kuharijo pokuhas kot fizol), rdeco papriko (za malo vec barv), mlete oz. strte chilije, luscen sezam (ne daj ga prehitro, sicer se lahko prevec popece) ... zgostis lahko s skrobom, ki ga vmesas v vodo od soje. Namesto piscanca lahko das tudi purana, meni se zdi celo malo boljsa kombinacija.

Ce imas voljo, pripravi se kalcke (zelena soja: das kaliti, traja 4-5 dni, da zrastejo dovolj). Te samo na hitro podusis in polijes s sojino omako za malo slanega okusa.

Zraven seveda riz
smile-1.gif


Evo, vecina tistih belih bunk je soja, ne orescki oz. nesoljeni arasidi:

ay58x1.jpg
 

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Ni kitajski, je tajski, vedno zmagovalen, ko je enkrat narezano vse traja ene 10 minut da spečeš, če pa maš štedilnik na plin pa še hitreje (rabiš visoko temperaturo).

Pišček na kocke
Enaka količina ingverja na rezance
gobe (jaz dam one črne kitajske, v originalu so šitaki)
česen
čebula + mlada čebula z zelenjem al pa por (ker je vedno ni za dobit)
čili
temna sojina omaka
ostrigina omaka
malo jušne osnove (al pa voda če se ti ne da)
žlička rjavega sladkorja (ampak tapravega)

Vržeš skupaj čebulo, meso, ingver in gobe pa popražiš, dodaš česen, čili, še malo popražiš, zaliješ z vsemi omakicami, posladkaš, na koncu pa gor vržeš narezano mlado čebulo, premešaš pa ponudiš.

Zakon
grin1.gif
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Katero sojino omako pa kupujete? Jaz sem enkrat eno v Sparu vzela in ni imela nič pravega okusa :S