Kilometri na rezervi bencina

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
koliko kilomertov še naredite, ko se vam prižge lučka?

še s staro Renault 21 sem si jih upal narediti tudi čez 50, medtem, ko s Toyoto ne upam po prižigu lučke kaj dosti voziti. ko se prižge lučka, takoj na tankštele in tankat.
smile-1.gif

se da recimo sploh kaj profitirat s tem, da voziš na rezervi, razen tega, da ti lahko umazanijo tanka za benz kam potegne (ne me za besedo vleči, to sem enkrat nekje v eni oštariji slišal).

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Recimo, da imam 8 litrov rezerve, porabo imam pa 5,5. se pravi nekaj čez 100km.
Sam redko prakticiram vožnjo z lučko ker me psihično ubija. Mam slab občutek, da mi bo nekak hitr zmankal nafte. Pr dizlu pa vemo kako je če zmanjka nafte in ko pride zrak v "sistem"
crazy1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem tudi že slišal (tudi iz strani mehanikov, ne samo gostilniški sistem), da ni dobro vozit na rezervi, ravno zaradi umazanije. Če ti zmanjka goriva pa lahko baje tudi hitro pumpa gre k vragu (vrti se pač v prazno in se skuri).

Drugače pa sam vedno vozim do rezerve, potem pa grem tankat. Največ kar sem prevozil z rezervo je bilo na začetku moje vozniške poti 80 km (prazna denarnica), drugič pa sem prevozil 70 km in je zmanjkalo bencina.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Sam redko prakticiram vožnjo z lučko ker me psihično ubija. Mam slab občutek, da mi bo nekak hitr zmankal nafte. Pr dizlu pa vemo kako je če zmanjka nafte in ko pride zrak v "sistem"
crazy1.gif

Podpis pod tole, kar se tiče vožnje z lučko.
smile-1.gif
Ne vem kako je pa pr novih dizlih.
Je pa pri traktorjih in takih zadevah ponavadi treba ''preajnliftat'' sistem, da spraviš zrak ven.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pri traktorski kanti skoraj vedno grem tankat šele ko lučka gori cca. 120 km. Največ sem naredil cca. 160 km po lučki, vendar sem bil takrat že rahlo presran
grin1.gif
.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Mam približno 10let vozniško, mel sem +5 različnih avtov, nisem niti enkrat pršu do lučke, sem že napsihiran ko se bliža h koncu, kaj šele, da bi se vozil okrog s prižgano lučko in štel kilometre, preprosto nimam živcev za to. Pa sem mel tud kantico z benzom notr, češ bom probal, pa vseeno nisem, hehe.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.126
113
Zrak, če ne drugega, je problem že to, ker potem tam, kjer ti nafte zmanjka - obtičiš. Razen, če znaš sam popravit.

Z rezervo je pri meni takole: naj bi je imel 7 litrov (ko se lučka prižge). Porabo imam zelo majhno, če opazujem potovalni računalnik, mi ponavadi pravi, da je še za 80-90km. Ta pa je itak en fejst lažnivec. Nazadnje sem v Estoniji prevozil še 30km, ko mi je že pravil, da nimam nič več. Potem sem k sreči našel črpalko, ko sem že želel varnostno ustavit.

100km ali slabih 100 se še upam, več pa ne. Ker imam staro ropotalo, me ne skrbi za umazanijo, ker je precej odporen motor na slabo kakovost goriva.

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Moj avto pa nima lučke za bencin.
cheer.gif
Sem pa slišal, da bi avto moral imet kao za 100 km rezerve goriva, kar bi se celo strinjal pri mojem avtu, ker spravim notri točno 7l manj, kot pa je prostornina.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.126
113
Na potovanjih redno vozim vsaj 5, še rajši pa 10l kantico polno goriva s seboj. Se mi je že večkrat zgodilo, da kljub dolgemu dosegu ne najdeš črpalke. Se pa radi po govcih vozimo
bonk.gif
nazadnje je bila za to večkrat kriva micka (beri Garmin).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pr men se lučka prižge ko je še 6,5l notr (cca 75km), ker na pamet vem kolk kur, vedno tankam nekak da mi 2l notr še ostaneta.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanimivo, mene so poučili, da je rezerve kvečjemu za nekih 50 km, pa tudi po avtoračunalu bi to kar držalo, zadnje čase lučka posveti nekje med 70 in 60 km do nule. ampak tale moj bordkompjuter, ta ga zna tudi sračkati - polno tankan je kazal že tudi samo 123 km dosega, medtem, ko je prazen in lučka svetila neumorno kazal 312 km.
grin1.gif
mogoče so se mu samo enke mal okoli obrnile.

je pa res - ko se lučka prižge, postanem full nemiren in bi najraje šel nabavit en kanisterček, enih 10 litrov benza.
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
To pa čist odvisno od avta kolk ma rezerve
smirk-1.gif
6l je lahko pr enmu dizlu 100km, pr bencinarju pa res lahko za 50km ali manj..

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Zanimivo,vidim da ste vsi kar precej pridni pri tankanju ko vam posveti lučka.

No jst pa kr nekak ne morem zavit na bencinsko in skor vedno vozim dokler nimam v tanku le še 2, 3 litre.

Pa tud če se 10x mimo bencinske peljem.
grin1.gif

Pa sploh nevem zakaj, neka moja fora pač.
bonk.gif

No enkrat me je skor neslo tole. Če drži da gre v tank 63l potem mi je ostalo natanko 2 deci.
hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Rezerve je, kolikor sem jaz prebiral uporabniška navodila, za okrog 80km .. vsaj pri VAGu tako trdijo (bral navodila za golg, passat in ibizo). So pa ista navodila pisana za vse motorje (od 90KM TDI do 200+ KM V6), tako da je tistih 80 verjetno minimum za max. požrešen motor pri povprečni tovarniški porabi.

Osebno se torej držim pravila "lahka noga" do 80 km, s tem da ob vklopu lučke VEDNO resetiram trip števec ... je pa lučka moteča, še bolj moteče je pa piskanje pri trenutnem vozilu ob vsakem zagono motorja! (da o lučki in piskaču za nizek nivo tekočine za pranje stekel sploh ne govorimo)
10.gif

Še bolj moteče je pa če lučke ni .. recimo tako kot ma Yaris ko mu utipa zadnja črtica "nivoja goriva". Pri takem sistemu se ti res zna zgodit da ne veš da si brez bencina ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.426
2.378
113
Pomurje
Moj ima deklarirani tank 60 litrov, enkrat sem jih natankal 63.
bonk.gif

Vozim vedno do "nule".

Je vsaj malo adrenalina, ker imam Baby on board nalepko zadaj.
evil.gif

Lp

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
moj bi naj imel tudi 60l, vendar je že po 50l nula. ga pa ne upam stestirat, ker v navodilih piše da bi naj imel rezerve okrog 3l. se pravi <30km

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Še bolj moteče je pa če lučke ni .. recimo tako kot ma Yaris ko mu utipa zadnja črtica "nivoja goriva". Pri takem sistemu se ti res zna zgodit da ne veš da si brez bencina ...
Yariska ima še cca 7 l ko začne črtica utripat tako da z 1,3 motorjem narediš še najmanj 100km,
Meriva 1,6 recimo prižge lučko pri cca 40 litrih porabljenega rezervarja - se pravi da je še 13 l not-narediš še najmanj 150km
Lexus pa mi daje znak ko je not še 15 l tako da mam če vozim po avtobanu še min 150 km po mestu pa min 120km
najmanj pa sem naredu s prižgano rezervo z H2 Adventure sem moral kupit kanglco po 50 km in to v CH na banu-kriza ker so vmes postavli znake da je ovira na cesti in so hotli 1500 frankov nato pa smo se zmenil da sem naslednjič prnesu par litrov shnopca
aplauz.gif

od takrat mam v avtu zmeri kanglico z 5 litri rezerve - je pa blo sranje ker sem enkrat v F pretiravu in ostal 1km pred črpalko in sem lepo naliv iz kantice ampak sem pomotoma vzel nafto namest benza pa je avto crknu glih na črpalk in to on 3 ponoč pol pa sm moru stočit vn (sem iztaknu dovod in ga usmeril v kanto in verglal da sm spucu) pol pa lepo natankal benz pa še tega sem natoču napačnega (s svincem) tako da je šel še katalizator, bord comp pa je piskal k zmešan da ni benza šele ko je crknu katali. ko mi je zmankal benza pa je kazal da je še za 10 km, avto je pa bil C6- dobr da je bi avto testni
redface-1.gif

Najbol pa je blo k sm pelu ženo v porodnišnico (10 dni pred rokom - prišla sva ob 3 05 rodila je 3 35) pa mi je ko sem se hotu vrnt domov ob 6 00 zmankal benza že na parkingu
bonk.gif

lp
r

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ponavadi prevozim še kakih 100km s prižgano lučko in potem gre not recimo 44l v 50l tank. Kje je dejansko meja, ko bi avto crknil, se ne upam probat.