Kdo vam je sestavil kuhinjo?

Zvezdica1234

Zelenc'
8. mar 2022
3
0
1
Kupujem kuhinjo v Ikeji in me zanima, ce ima kdo izkusnje z njihovo montazo oz. ce bi priporocili koga drugega?

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Sami zmontirali par njihovih kuhinj, vključno z odprodanimi razstavnimi elementi - če nimaš dveh levih in se držiš njihovih navodil ni težav.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.530
113
Sam zmontiral Ikejinih stvari za ene dve stanovanji in dve hiši, sem pa pred mesecem pomagal sinu montirat njihovo pisarniško pohištvo - zakomplicirali so zadeve do amena. Saj ne da nebi šlo, ampak porabiš bistveno več časa sa sedanje rešitve.

Zvezdica1234

Zelenc'
8. mar 2022
3
0
1
Sami zmontirali par njihovih kuhinj, vključno z odprodanimi razstavnimi elementi - če nimaš dveh levih in se držiš njihovih navodil ni težav.
Bi z veseljem, samo izrezi pultov in montiranje stange za obesit omarice bi mi delali tezave-nimam pravega orodja, zal. Drugac se pa strinjam, da ni tezko. Sem par onar in eno posteljo sestavila brez problema (z njihovim osnovnim orodjem, to je oa vse kar imam ‍:/)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.530
113
Bi z veseljem, samo izrezi pultov in montiranje stange za obesit omarice bi mi delali tezave-nimam pravega orodja, zal. Drugac se pa strinjam, da ni tezko. Sem par onar in eno posteljo sestavila brez problema (z njihovim osnovnim orodjem, to je oa vse kar imam ‍:/)
Ravno obešanje njihovih kuhinjskih omaric je pa po novem pis of kejk (upam da je še enak sistem kot pred tremi leti). Ena stenska letev, ki se da v vaservago in na njo samo obešaš omarice. Proti staremu sistemu s posamičnim obešanjem omaric, nimaš kaj razmišljat.

• Všeč mi je
Reactions: Zvezdica1234

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Potem je opcija nekje si izposodit vrtalnik in vbodno žago za kakšen dan. Pa prakticiram el. vijačnik za približevanje, hitro se naredi žulj na dlani z navadnim:)
Je še vedno cena montaže zunanjih % od vrednosti kuhinje?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.060
113
Montaza se racuna po urah, je pa vprasanje ali je to smotrno placevat glede na to da gre v osnovi za budget kuhinje ki so narejene tako da jih je preprosto zmontirat v lastni reziji

19. jul 2007
2.845
1.566
113
Ikea računa sestavljanje kuhinje po tekočem metru (če imaš viseče omarice in pult z omaricami spodaj se računa vsaka dolžina posebej).

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
zmontirajte sami. sem ravno zmontiral celo kuhinjo in res ni tezko.
sicer pa kot receno - ikea racuna po metru kunije. mislim, da 40 eur/meter (zgornji ali spodnji del).

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
Orodje si kupi. Če ga nikol več ne rabiš, ga daš na bolho za pol cene. Pa si še vedno prihranil ;)

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
961
150
43
Meni se zdi presenetljivo, koliko ljudi predpostavlja, da zna vsak montirati kuhinjo (magari Ikea). To pač ni pručka ali otroška posteljica. Viseča omarica mora na steni obstati, fino je tudi, da je v vago. Želi OP izvedeti, kako bo, če bo polna omarica krožnikov padla dol s knaufa? Kako pa zvrtati luknje v beton, dovolj natančno, da bo cela linija vodoravna?
Kuhinjski pult v L, razne odprtine noter, silikoniranje, elektrika, voda...
Fino je se učiti in znati, samo po mojem ni vsaka priložnost za to. Zakaj bi vsak znal (ali sploh želel znati) montirati kuhinjo?
OP naj najde nekoga, ki to zna in je pripravljen narediti. Res ni raketna znanost. Mogoče prijatelj naredi za dunajca s pomfrijem ("pravi moški", ki se pofočkajo na forumu, da taka montaža ni bogvekaj), sicer pač nekoga plačaš.

• Všeč mi je
Reactions: Car

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.726
9.506
113
Meni se zdi presenetljivo, koliko ljudi predpostavlja, da zna vsak montirati kuhinjo (magari Ikea). To pač ni pručka ali otroška posteljica. Viseča omarica mora na steni obstati, fino je tudi, da je v vago. Želi OP izvedeti, kako bo, če bo polna omarica krožnikov padla dol s knaufa? Kako pa zvrtati luknje v beton, dovolj natančno, da bo cela linija vodoravna?
Kuhinjski pult v L, razne odprtine noter, silikoniranje, elektrika, voda...
Fino je se učiti in znati, samo po mojem ni vsaka priložnost za to. Zakaj bi vsak znal (ali sploh želel znati) montirati kuhinjo?
OP naj najde nekoga, ki to zna in je pripravljen narediti. Res ni raketna znanost. Mogoče prijatelj naredi za dunajca s pomfrijem ("pravi moški", ki se pofočkajo na forumu, da taka montaža ni bogvekaj), sicer pač nekoga plačaš.
No tud vsak ki "zna" pač ne zna, pa tud če je tkole brihten kot ti. Že videna kuhinja na tleh, pa jo je zmontiru profi.

Se pa strinjam, da ni to pručka. Je treba znat uporabljat vbodno žago, bor mašino pa še kaj. Kuhna je kar zalogaj, tud če Ikejina.

• Všeč mi je
Reactions: brunobruno