Kdo popravlja alternatorje v Lj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kateri je že tisti v Dravljah.... ?

Podabu že kako se piše
smile-1.gif

Maestro

Zelenc'
16. sep 2007
11
0
1
Avtoelektrika Kogovšek iz dravelj. Meni je popravil motor ventilacije. Takrat je bila cena 60€ dobil obnovljenega pustil pri njih starega. Sklepam da za altenator ne vzame mnogo več €

LP

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
pred leti sem plačal za obnovo alternatorja: bivših 16.000 sit

pa še sam sem ga moral odmontirat in namontirat

cena je pa pa odvisna od okvare

lahko so:

-puše
-ležaji
-krtače
-diodna plošča (je bila pri mojem primeru)
-navitje

ipd..

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
kater je najboljši na žalost ne vem, ker na srečo v 14 letni avto karieri še nisem imel tovrstnih težav... trkam po lesu

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jap, Kogovšek bo pravi. V mojem primeru sem raje dal not nov alternator, ki me je pri lokalnem avtoelektričarju koštal le nekaj jurjev več. Nekako nisem hotel reskirat z "obnovljenim", novo je pač novo. Vkolikor gre za kako manjšo napakico (meni je žal počlo ohišje), pa se popravilo bržkone splača, predvidevam...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tako je, pa najbolj zanimivo je kako avto crkuje po delih kar med vožnjo - radio,luči itd,pol pa še mašina nazadnje
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Tako je, pa najbolj zanimivo je kako avto crkuje po delih kar med vožnjo - radio,luči itd,pol pa še mašina nazadnje
grin1.gif
Pacienti pač. Sem slišal zgodbo o tipu, ki je C15 (tovorni Citroenček) lepo enostavno vozil naprej, čeprav je svetila lučka za temperaturo. No, po parih km se je moral ustavit, s počeno glavo.
stupid-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Verjetno še precej manj. Je pa tudi mojemu fotru popravljal motor ventilacije za Vectro. Kljub temu, da je zadeva nekako v plastiki, pa zapigana, pa ne vem kaj še je stvar razstavil, zamenjal krtačke, popravil rotor, vem da je takrat računal 9 čukov. V primerjavi z novim (120K) je bilo to zastonj, dela pa še danes ko šus.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
grin1.gif
Pacienti pač. Sem slišal zgodbo o tipu, ki je C15 (tovorni Citroenček) lepo enostavno vozil naprej, čeprav je svetila lučka za temperaturo. No, po parih km se je moral ustavit, s počeno glavo.
stupid-1.gif

Itak, takih ne manjka. Pred časom me je sodelavka prosila če bi lahko pogledal avto ker ji že par dni ena lučka sveti. Ja kera pa? Una rdeča, a veš, kt ena aladinova svetilka
bonk.gif
O tem kako ji je čez par mesecev zdrlo motor na AC ko je vozila praktično BREZ hladilne tekočine pa ne bi govoril...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Obnova je med 50 in 100 evri, pa je kot nov. Za ta denar zamenjajo drsne obroče, krtačke in ležaje. Sigurno bolje kot rabljen in ceneje kot nov.