Kdo plača strošek pošiljanja?

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Pozdravljeni.

Imam vprašanje v zvezi s stroki pošiljanja kupljenega artikla.
Preko spleta sem namreč po zagotovilu prodajalca da je ustrezen nabavil izdelek kateri pa se je pokazal kot nekompatibilnega.
13.gif

Naj še povem, da je izdelek prišel nepoškodovan in takšen bo tudi vrnjen. Vse se bo zgodilo v roku katerega imajo navedenega za vračilo v primeru nezadovoljstva.

Za vse odgovore hvala in LP

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pa racunaj se na to, da si trgovec lahko vzame, mislim da, 30 dni, da ti vrne kupnino.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.297
26
48
Murska republika
Če ima trgovec pogodbo z pošto jim pošlji na njihov naslov kot paket, seveda se moraš prej na pošti pozanimati kako ima to omenjeno podjetje kateremu vračaš izdelek z pošto urejeno.Je pa takšno vračanje če ni drugače urejeno lahko strošek ki presega tudi 10 eur, ker ti pošto stehtajo moraš dati priporočeno in seveda če je kaj vrednejšega navesti tudi vrednost pošiljke itd.

yurer

Zelenc'
22. apr 2008
29
0
1
Obišči stran
Hvala za odgovore. Zanima me samo še naslednje. Ali sem sploh upravičen do vračila zneska artikla s poštnino ali samo zneska artikla.

LP

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik yurer pravi:
Preko spleta sem namreč po zagotovilu prodajalca da je ustrezen nabavil izdelek kateri pa se je pokazal kot nekompatibilnega.
13.gif
A bi se lahko na tole kaj obešal, če mu je prodajalec zagotovil, da je izdelek ustrezen, nakar se je izkazalo da ni, Bi lahko težil zaradi zavajanja?
Sam prašam.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
kolikor jaz vem, dobis celoten znesek vrnjen!

Vse kaj tebe bremeni so stroski vracila...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik yurer pravi:
13.gif
A bi se lahko na tole kaj obešal, če mu je prodajalec zagotovil, da je izdelek ustrezen, nakar se je izkazalo da ni, Bi lahko težil zaradi zavajanja?
Sam prašam.

Pomoje ne. Odgovornost za stvarne napake je tako objektivna, poleg vsake od sankcij pa se lahko zahteva tudi odškodnina.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
V bistvu se v tem primeru razširi odgovornost tudi za očitne napake, ki bi jih ob skrbnem pregledu lahko opazil.

(3) Vendar odgovarja prodajalec tudi za napake, ki bi jih bil kupec z lahkoto opazil, če je izjavil, da stvar nima nobenih napak ali da ima določene lastnosti ali odlike.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Verjetno imaš prav, poleg tega je tudi vprašanje, kako se je dotični "pogovarjal" s trgovino. Če je v stilu, kot ga velikokrat zaslediš tukaj, mi je jasno, da je trgovec odgovoril, da paše.
Mislim da vprašanja v stilu: mam tist za torente gledat na TV, zakaj mi ne dela?