kdo je večja nevarnost?

vožnja po avtocesti, (normalna gužva, podnevi) :

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.021
843
113
vožnja po avtocesti, (normalna gužva, podnevi) :
a) pravilnih 130 km/h, telefon v roki (vozni pas, varnostna "tam tam")
b) dinamičnih 145 km/h, skoncentriran na vožnjo in roki na volanu (najverjetneje prehitevalni, varnostna " ne limajoč in blendajoč")

Za provido najbrž bolj zanimiv b) - kaj pa po "alter izkušnjah"?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
b)

Enako ti bo pritrdila tudi policija, ki te pri 145 km/h (najverjetneje) ne bo kaznovala, za telefoniranje in limanje za rit pa ja. Ampak imam občutek, da si dobil kazen za 145 km/h in sedaj iščeš enako razmišljujoče
wink-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Dinamična vožnja 145 mimo letečih šleperjev žal tudi ni varna.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.021
843
113
ne ne nisem dobil kazni..
sem bil pa tisti ki sem bil b) in sem prehitel eno gospodicno a).. ki mi je delovala zelo "skoncentrirano" na voznjo.. in ja - prtisnil sem na 146 - sam da sem sel cimprej mimo :p

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Debilni odgovori. Kot da imamo samo popolnoma skoncentrirane, varne in hitre voznike in pa druge, ki niso skoncentrirani, delajo med vožnjo še marsikaj, se pa držijo omejitev.

jello

Guru
22. sep 2008
10.156
3.881
113
Druga varianta ne obstaja. Kako daleč pa se lahko pelješ 145 brez pikanja v rit? 100 metrov do prve riti? In potem čez 10 km ko gre rit dol z avtoceste spet ene 300 m do naslednjega šupka.

Govorim za normalne ure, tisto ob dveh ponoči ko je vse prazno ne velja. Za nepismene, zgornje ne pomeni da pikam folku na 2cm na rit. Ampak se parkiram na desno in opazujem dogajanje na levi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ksz
kdorkoli telefonira ( obstajajo izjeme ) ni 100% skoncentriran na vožnjo in je nevarnost zase in za okolico. V mestih ponavadi taki primerki ovirajo promet - beri zmanjšajo hitrost iz svetlobnih 45 na "varnih" 25. Na AC pri 130 pa naredijo štalo

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113
kje sta pa odgovora c) in d)
a) dinamičnih 145 km/h, telefon v roki (prehitevalni pas, varnostna "tam tam")
b) pravilnih 130 km/h, skoncentriran na vožnjo in roki na volanu (vozni pas, varnostna " ne limajoč in blendajoč")

skratka dal si dva hipotetična primera, namerno karikiriana, ki pa z realnostjo nimata kaj dosti skupnega, saj je dejansko stanje nekje vmes.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
[cenzura], narobe sem izbral.. Count me for B. pa nisem za divjanje, vendar 130 pa telefon v roki z premajhno varnostno je no-go.. kakor tudi 145, ampak pri 130 hitrosti 15 ne igra take vloge, če je voznik skoncentriran, ima varnostno ter brez telefona v roki..

sass: dejansko imaš prav, realno stanje je veliko bolj žalostno..

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.021
843
113
@sass - mirne duse dopisi c) d) e).. drgac pa ja - tvoj popravljen a) je žal najbrž dejansko stanje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Za provido noben od teh ni zanimiv dokler je omejitev 130. Ko je omejitev 80 sta zanimiva oba. Pri omejitvi 130, je varnostna razlika pri providi tako velika da mislim da sploh se nisi v prekrsku.

Provide na AC delajo zelo malo. Kot prvo ni dovolj policistov da bi bile provide skoz v pogonu, kot drugo pa imamo prepolne avtoceste in je izjemno malo verjetno da bo kdo sploh razvil izjemno velike hitrosti.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
no ja, jaz bi LAHKO vsak dan "divjal" po avtocesti mimo kranja in naprej proti jesenicam. če seveda vzamem "butasto" klasifikacijo naših vrlih novinarjev o vožnji nekdanje ministrice po ac. le kako potem vozim, če peljem 200 kmh? ultra super duper sonično? skratka, kljub polnim cestam se da razviti prepovedano hitrost. koliko časa pa jo lahko vzdržuješ, je pa druga...

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Za provido najbrž bolj zanimiv b) - kaj pa po "alter izkušnjah"?
Ne vem o kakšnih hitrostih se pogovarjamo, če po števcu, je 145 ravno 130-135 (števec laže 8-10%), tako da si še v omejitvi.
Drugače je b v vseh primerih bolje, hitrost sploh nima veze, če jo znaš prilagajat. Če je prazno (to pomeni tudi če so tako dolge razdalje med tistimi na desnem pasu, da ni nobene možnosti da bo kdo zapeljal na levi pas), ti lahko potegneš do 180, ko vidiš da se promet zgoščuje, pa predvidevaš da ti bo kdo uletel na levi pas, v tem primeru je še 130 preveč.

Citat:
Uporabnik jello pravi:
Druga varianta ne obstaja. Kako daleč pa se lahko pelješ 145 brez pikanja v rit? 100 metrov do prve riti? In potem čez 10 km ko gre rit dol z avtoceste spet ene 300 m do naslednjega šupka.
Vem da sem že šel min 140, max 160, povprečna po BC 145, in sicer Radovljica-Kranj v popoldanskih urah. Res pa da tudi na tej relaciji to ni možno vsakič.

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Za provido noben od teh ni zanimiv dokler je omejitev 130. Ko je omejitev 80 sta zanimiva oba. Pri omejitvi 130, je varnostna razlika pri providi tako velika da mislim da sploh se nisi v prekrsku.

Provide na AC delajo zelo malo. Kot prvo ni dovolj policistov da bi bile provide skoz v pogonu, kot drugo pa imamo prepolne avtoceste in je izjemno malo verjetno da bo kdo sploh razvil izjemno velike hitrosti.
V tem je problem provide, ker je njena osnovna funkcija hitrost. Bile bi veliko bolj učinkovite, če bi se uredil sistem lovljenja tovornjakarjev, ki med vožnjo berejo časopise, gledajo filme, brskajo po spletu ipd. Dokler pa bo glavna naloga hitrost, so po svoje nepotrebne, ker ne izločajo dejansko tistih, ki delajo oslarije za volanom.
Mimogrede, polno je tudi takih voznikov, ki pišejo SMS pri 130+. Sem ravno danes opoldan na AC v bližini Frama prehiteval enega s službenim vozilom podjetja VIRS d.o.o. iz Lendave, ki je pisal SMS pri 140 km/h.

Drug tak pacient pa je bil en starejši ata z Audijem, ki je med vožnjo skozi Slov. Bistrico bral časopis (Svet 24).
rolleyes-1.gif

Policija si pa očitno čoha jajca, da so taki še na cesti...

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Policija si pa očitno čoha jajca, da so taki še na cesti...
Očitno ni tok nevarno, ker če bi bilo, bi se že sami izločili.

Je pa definitivno zelo nadležno za nas, ki ko vozimo vozimo.