Kazen za parkiranje - München

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Ok, malo sem prekoračila dovoljeno parkiranje (za kako uro ali 4
grin1.gif
) in sem pokasirala kazen v višini 25 €. Ampak ker sem se iz Münchna odpravljala precej pozno, te kazni nisem imela priložnosti plačati na mestu.

Na kakšen način naj kazen plačam tu v Sloveniji? Zadaj je sicer neka številka, vendar ne vem če je to njihov TRR (Kto-Nr. 800 128.....).

Malo se bojim, da ne bi čez <3 leta prejela pošto, da jim dolgujem že kake 1000 ojrov
bonk.gif

***** za pomoč
roza.gif

Lp, Mitzy

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kto-Nr. pomeni Konto Nummer ali Številka (bančnega) računa.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Lahko pomagam edino pametovat
tongue-1.gif

Tista cifra je Kontonummer, se pravi številka njihovega računa. Če spraviš denar tja, si svoj dolg poplačala. Drugo vprašanje pa je ali se "splača" biti pošten. Ok, za 25€ ne gre tvegat kakšneih resnih težav, ampak mislim, da ta znesek ne dosega višine pri kateri se sproži vseevropski cestnoprekrškarcki sistem
wink-1.gif
Mislim, nisem prepričan, natančneje bo povedal kdo drug.

Sicer pa lahko probaš še eno stvar (če imaš čas) - pošlji mejl na nemško ambasado in jih seznani s tvojo težavo. Korespondenco lahko objaviš tukaj
cool-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ja sej logično bi bilo, ampak me prepričujejo, da romajo tovrstni neplačani prekrški v koš.

Poznam nekaj ljudi, ki nikoli niso plačevali, se vračali na mesto "zločina" in nikome ništa. Tako da...

Imaš ti kakšne drugačne izkušnje? Nekje sem prebral, da so se EU policije končno povezale med seboj, ampak praktičnih izkušenj (k sreči) nimam.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
846
113
Baje se zneski tja do 30€ vržejo vstran, ker sem jim ne splača. Kolko je tu resnice nevem, lahko ti pa povem svoje primere.
V nemčiji se redno slikam že od leta 2007 in do zdaj še nisem dobil nič. Po večini so bile to prekoračitve hitrosti za 5-10km tam kjer je omejitev 50. Sem pa pred kratkim konkretno nabasal na bliskavico, 130 kjer je omejitev 80. Upam da nebo nič :S

Tud naš prodajalec vedno pravi da naj parkirne listke kar vstran mečem... 25€ sicer ni neka vlka vsota... jaz bi pomoje vseeno plačal.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
točke lahko nabereš po celotni EU.

To pa enostavno ni res. Lahko ti samo prepovejo vožnjo na ozemlju določene države EU. Kazenske točke pa zaenkrat, kot državljan Slovenije, nabiraš samo v Slo.

B81

22. jul 2007
37.705
10.966
113
Za hec plačaj 0,25 ali 2,5 EUR-a, pa boš videla, če so dosledni
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ja sej logično bi bilo, ampak me prepričujejo, da romajo tovrstni neplačani prekrški v koš.

Poznam nekaj ljudi, ki nikoli niso plačevali, se vračali na mesto "zločina" in nikome ništa. Tako da...

Imaš ti kakšne drugačne izkušnje? Nekje sem prebral, da so se EU policije končno povezale med seboj, ampak praktičnih izkušenj (k sreči) nimam.

Tko se je dal dokler nismo bli še v evropi....zdei te opalijo če ne prej pa slej
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nerabiš plačat, je premalo da bi te "iskali", je več stroškov z delom kot pa kazen sama, obresti pa nebo, ker je možnost,
da so ti kazen "ukradli" in sploh nisi vedela za njo. Jaz je na tvojem mestu niti slučajno nebi plačal. Redar ti jo pač našpiše da ma normo,
itak pa ve da nikol nebo poravnana, to pa njega ne briga ravno, glavno daj je tisti dan dosegel 50> kazni

Mene so pofleširali po celi D in AU, mam vsaj 20 slik na vesti, pa v zadnjih 5ih letih še ni blo ene domov.
Tut v ITA na koncu tunela sem pokasiral slikanje s 160 na 100, pa ni blo ničesar v nabiralniku. Vse kaj je nad 5 let pa tak zastara,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Ma čist odvisno! Kolega so pred leti ustavli, pa bi moral plačat xy€ (nevem vsote) pa jih ni imel, pa so ga spustli in "zabeležli" nato je bil
ustavljen še isti mesec (na istem mestu; budalo), spet kazen (spet dve polni črti), pa so ga spustli. Mene pa so "pofišali" na meji
ko sem jim dal pasuš in me je šel prašič skenirat pa sem mel eno greško in mi je blo na voljo al jo plačam (za nazaj) al pa
nemorem v državo....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Seveda so povezani tudi točke lahko nabereš po celotni EU.

Bedarija. Stvar je taka, da sem pred več kot 5 leti dobil kazen v Italiji, od tega sem skoraj vsakih 14 dni tam in do danes ni bilo kaj. Sem pa potem enkrat kolega vprašal ( ki je vodja redarjev v eni MO v Sloveniji) kako to poteka. On mi je rekel, da gre stvar tako. Na ministrstvo za zunanje zadeve je potrebno poslat prošnjo za izsleditev tujega voznika, oni potem to posredujejo tistemu MZZ, kateri državi pač pripada voznik, ki je storil prekršek in stvar tistega MZZ je ali bo to posredovalo naprej ali pač zavtglo. Taka je bila razlaga pred cca letom!