Kazen za parkiranje - brez slike

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Pozdravljeni

Zanima me, kako je z kaznimi za nepravilno parkiranje in dejanskim postopkom. Namreč, dobil položnico za nepravilno parkiranje na Bledu. Kot obrazložitev piše: neposredna zaznava kršitelja. Kličem redarstvo, za kakšen dokaz se gre, mogoče kakšna slika itd... Dejansko ni nobenega trdnega dokaza, razen da naj bi redar ob 21.40h videl parkiran avto na nedovoljenem mestu. Potem bi si lahko redar na dnevnem spehodu, čeprav ni v službi, pisal registrske tablice domnevnih kršiteljev in kasneje v službi pošiljal položnice. Kako je sploh s to sliko kršitve, je to del postopka ali pač res lahko redar takole brez trdnih dokazov piše "utemeljene" kazni?

LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tudi moj brat je dobil kazen za novembra 2009 v ljubljani, pa pravi, da je sigurno plačal listek in ga dal not, spod pa piše neki, da ni 3 metre do sredine vozišča ali nekaj podobno neumnega, bi pa tudi rad sliko videl, če se da

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
jaz sem dobil kazen dvakrat, enkrat ko je avto že imel drugega lastnika in slike ni bilo priložene, sem jim poslal kupoprodajno pogodbo in so potem terjali novega lastnika, ko sem sam napačno parkiral sem pa dobil tudi sliko. Avto pa sicer vedno slikajo, ne vem pa zakaj ni vedno slike poleg.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Moja žena je prejšnji teden dobila kazen, ker na brezplačnem parkirišču ni dobro zadela prostora med črtami. Je bolj malo prostora med črtami in je bil vsak avto malo bolj zamaknjen in zadnja je bila žena že 30cm čez črto, ki označuje parkirišče. Je pa dobila sliko.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Pisno zahtevaj sliko. Če jo dobiš plačaj, če ne pa ne. Pošto pošlji priporočeno in spravi piltek, potrdilo.

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Ne, polovička potem odpade. 8 dni časa za polovičko. Sicer pa slike oni nimajo, samo neposredna zaznava kršitelja, torej redar na bi to videl in ni slikal. Sem klical in so sami to rekli. Oseba v redarstvu s katero se je govorilo, se je kar razburila, ko sem vprašal kakšen dokaz je to potem brez slike. Dejal je nekaj v smislu kot: saj te policaj tudi ne slika ko te ustavi in na carini te tudi ne slikajo. heh
Zanima me, če se splača pisat pritožbo, glede na to da nimajo nobenega trdnega dokaza. Razen da naj bi redar to videl. Seveda se potem poraja vprašanje, če je ta redar dejansko bil v službi ali naj bi samo na svojem dnevnem sprehodu videl nepravilno parkiran avto in naslednji dan v službi napisal položnico.

Sicer ja, ko pravi Valhalla, pisno zahtevat sliko se sliši kot dobra možnost. Se pa izgubi polovička. Zatorej sem se hotel prej malo pozanimat, če je to pravilen postopek, brez slike. Da ni pa na koncu dovolj že pogled nekaj deset ur za to delo šolanega redarja, z glavo v oblakih zaradi prevelikih pooblastil.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Jaz se potem ne bi več sekiral. Če ni slike, ni dokaza, ni plačila "namišljene" kazni. Potem bi vsak klinc, ki ima 5 minut časa malo pisal te kazni, lahko tudi sosedu, ki mu gre na živce in ga ni bilo tam.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

pa si dejansko bil tam parkiran ali te v tistem času ni bilo tam in imaš za to priče? V primeru,da imaš priče, ki so tvoj avto v navedenem času videle drugje, potem ima pomojem smisel pisat pritožbo.

lp

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Jaz sem še vedno mnenja, da če ni slike, ni dokaza. Nismo več v času milice. Kdo ti garantira, da se "redar" ni mogel zmotiti v eni črki registrske tablice?

Res je, da ne vem več točno, kako je danes. Nekaj let nazaj sem pa ta obvestila redarstva gladko metal v smeti, razen če nisem imel lisic na avtu, da sem mogel it plačat. Vsaj tri takšna obvestila sem vrgel proč. Enega sem celo nalepil na sosednji avto
evil.gif

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Jest sem dobil listek, na njem pa označeno z križcem da je slika narejena. Dobil je nisem zraven....sem pač plačal. Je blo pa to decembra...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Filter pravi:
... Dejansko ni nobenega trdnega dokaza, razen da naj bi redar ob 21.40h videl parkiran avto na nedovoljenem mestu. Potem bi si lahko redar na dnevnem spehodu, čeprav ni v službi, pisal registrske tablice domnevnih kršiteljev in kasneje v službi pošiljal položnice. Kako je sploh s to sliko kršitve, je to del postopka ali pač res lahko redar takole brez trdnih dokazov piše "utemeljene" kazni?
Saj tako je tud bilo, kot pišeš, ampak redar ni kršil zakona, redar ne rabi imet nobenih dokazov, on je uradna oseba, ki se ne zmoti.
Tko da bo vsdaka pritožba rešena državi v prid.

Seveda lahko zahtevaš sliko,niso jo pa dolžni dati. In med tem ko čakaš izgubiš polovičko.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Brezveze se zgovarjat na sliko, ker ne bo šlo. Redar je uradna oseba z določenimi pooblastili, ki ugotavlja ali je bil storjen prekršek s sliko ali brez. Če pa imaš voljo in denar, se pa bockaj pa napiši pritožbo v kateri pač navedeš, da ti nisi storil prekrška in predložiš dokaze, kateri ti pravijo v tvoj prid. Pri čemer upaj, da je sodnik ali sodnica tisti dan, ko bo obravnavala tvojo pritožbo, dobre volje.

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Zaključek:
Ker imaš dokaze, da nisi parkiral, se torej pritožiš
smile-1.gif
Vsak študent pravne fakultete bo znal povedal, da česar nisi storil se ne da dokazat.
Zakaj pa nebi raje redar dokazoval, da je narobe parkiral?