Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Kaj vse ne ponudijo da ti zmamijo denar...
Tole ni niti t od turške kave. Za turško kavo najprej segreješ vodo na cca 80 stopinj (ne zavreš). V bakreni džezvi popražiš (na suho) zmleto kavo, da zadiši, nato jo zaliješ z vodo, ki si jo ločeno segrel na 80 stopinj.
Naliješ v skodelice, postrežeš z ratlukom.
Citat: Uporabnik Roberto pravi:
Kaj vse ne ponudijo da ti zmamijo denar...
Tole ni niti t od turške kave. Za turško kavo najprej segreješ vodo na cca 80 stopinj (ne zavreš). V bakreni džezvi popražiš (na suho) zmleto kavo, da zadiši, nato jo zaliješ z vodo, ki si jo ločeno segrel na 80 stopinj.
Naliješ v skodelice, postrežeš z ratlukom.
A ti veš od kod izraz "kafu mi draga ispeci"?
Seveda jo še enkrat pregreješ, mleto, na ognju v džezvi. Verjetno Turki v Carigradu v svojih kafičih nimajo pojma kako in kaj, pa bi jih Alteraši malo podučili?
Citat: Uporabnik Roberto pravi:
A ti veš od kod izraz "kafu mi draga ispeci"?
Seveda jo še enkrat pregreješ, mleto, na ognju v džezvi. Verjetno Turki v Carigradu v svojih kafičih nimajo pojma kako in kaj, pa bi jih Alteraši malo podučili?
No ne zapenjaj preveč. Načinov kuhanja turške kave je nešteto in noben ni napačen, torej je tvoj samo eden izmed mnogih načinov. Tudi v Turčiji mimogrede. Tko da lahko pri turški kavi zgolj rečeš, moj način je tak, nikakor pa ne, da je edini pravi. Se pa strinjam, čez bakreno džezvo je ni in teli aparati, če niso za espresso, so traparija.
Če rabiš za pisarno brez šporheta in res želiš turško, pol je verjetno ok, tud eno električno džezvo so mel za pol manj keša. Če imaš šporhet, kupi navadno džezvo in gas, ali pa za ta denar espresso aparat, tole je namreč grelec v fensi škatli.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.