Katero vgradno pečico?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Iščem solidno vgradno pečico (ploščo sem ravnokar naročil), najprej sem gledal klasične pečice, vidim pa, da so tudi tiste s pirolizo vedno cenejše.

Na netu sem zasledil test pirolitičnih pečic s strani ZPS-a. Ima kdo slučajno dostop in lahko navede kako so se obnesli Zanussi, Electrolux in Gorenje? Najcenejši je Zanussi, v bistvu je tako poceni da sem pred nakupom malce v dvomih
smile-1.gif
.

Link do testa:

https://www.zps.si/index.php/d...zdelki-na-testu

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Tnx forumašu za posredovan test - Zanussi je tudi po testu ok, problematičen je le zaradi segrevanja stekla med žarom in pirolizo - ima samo 3 stekla - večina ostalih 4. Od ostalih pečic so testirani samo dražji modeli Gorenja in Electroluxa, ne pa tisti ki pridejo v poštev za moj žep.

Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Iščem solidno vgradno pečico (ploščo sem ravnokar naročil), najprej sem gledal klasične pečice, vidim pa, da so tudi tiste s pirolizo vedno cenejše.

Na netu sem zasledil test pirolitičnih pečic s strani ZPS-a. Ima kdo slučajno dostop in lahko navede kako so se obnesli Zanussi, Electrolux in Gorenje? Najcenejši je Zanussi, v bistvu je tako poceni da sem pred nakupom malce v dvomih
smile-1.gif
.

Link do testa:

https://www.zps.si/index.php/d...zdelki-na-testu

zanussi je poceni e lux, tko kt rex eletrolux. E lux zadnje cajte n več tisto kar je bil,....morda raje AEG. ne gledat sam domačih strani, poglej si še kake tuje..recmo bosch.de, aeg.de, ker je tu ponudba neprimerljivo večja, aparate se pa da tud naročiti pri uvozniku (npr. prek merkurja)

pa še to...novejše pečice imajo večstopenjsko pirolizo . gre za to, da maš nekak low, med pa high pirolozo, oz temperature pirolize. če maš majčkn usrano pečico da pač na low temp (recmo 400,450 C), medium je recimo 500, high pa 550. ne rabš high, če pečica ni orng usrana (potrata elektrike)

pa preveri, če jo boš mel pod pultom kako shaja s kuhališčem - ker se verjento tud pečica fajn segreje...(če je zadaj plinska cev, kako vpliva na električno kuhališče (možnost pregrevanja))
stupid-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Tole imam jaz. Dela kot obljubljeno, kar se tega tiče nimam kaj reci in načeloma sem zadovoljna. To rečeno, ne bi je spet kupila, ker je prvotno mišljeno bolj ambientalno funkcijo, zamenjala dejanska funkcija in me mori kot hudič, da ne morem nastaviti temperaturnih intervalov za določen čas. Npr lahko nastaviš naj enkrat v prihodnosti začne na določeni T ali pa konča. Ne pa da bi začela, pekla nekaj minut na eni T in potem na drugi T. Moraš zraven dežurati, da poklikas te T. Če veliko pecete, bi morebiti znali ceniti, da na začetku peke poklikate ves program in potem lahko greste po svoje za en čas.

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Po mojih izkušnjah je zannusi zanič. Vse kar smo doma imeli je crknilo kar hitro in že v štartu ni bilo nikoli premium občutek.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Tale je preko budget-a, če bi bili novci za pečico AEG ali Siemens bi verjetno preko meje nabavljal, tako kot indukcijo, ki bo pa res AEG
smile-1.gif
.

Kako pa se obnese čiščenje pri pečicah s katalitičnimi oblogami in "ecoclean" emajlom? Ima kdo izkušnje?

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Daj še malo zraven da bo piroliza, ne bo ti žal. Prej smo imeli aquaclean, to ni popolnoma nič.

Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Tale je preko budget-a, če bi bili novci za pečico AEG ali Siemens bi verjetno preko meje nabavljal, tako kot indukcijo, ki bo pa res AEG
smile-1.gif
.

Kako pa se obnese čiščenje pri pečicah s katalitičnimi oblogami in "ecoclean" emajlom? Ima kdo izkušnje?

če se ti kaj polije po pečici zna biti kar zajebano za odstranjevat. Drgač pa maš en program ki zrak v pečici segreje na cca 100 C, v pekač daš vodo , ter pekač noter i pustiš stat ene pol ure. POtem pa z viledo. Sam kt sm ti napsila, kjer bo kak zažgan kupček bo pestro. Zna biti piroliza boljš zbira kt tole. Tole je bolj kot ne blažev žegenj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
tista ki jo imava jaz pa Mile gor ima pirolizo in ni napačna. Dol si snemi navodila boš videl kaj zmore (se da nastaviti, katere funkcije, tudi pirolizo) in če je to dovolj, sigurno ne bi bil razočaran. Ker tisto kar pa zna, dela dobro. Za ceno nekih 450€ ali koliko...

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Lahko samo potrdim Jabe.Vse je res...in ne obžalujem da sem se odločil za ta model.Priporočam.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.797
113
hm, a to sam tri korake maš, ali si lahko program shraniš, ker če ne, potem je to leva scena.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Lahko si shraniš, lahko pa tudi vedno delaš. Zadeva je zelo enostavna in tudi brez shranjevanje gre zelo hitro.

Predvsem je to zanimivo pri parni pečici, kjer si lepo pripraviš, kdaj in koliko časa peče in kdaj kuha. Seveda pri jedeh ki rabijo kombinirano pečenje.

lp

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.797
113
Kaj pa cene? na netu jih nisem zasledil - recimo ta gorenje plus linija? a parne nimajo pirolize, oz kombinarne (kaj je sploh to).